By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 24-Mar-2010 17:34 Email | Share | Bookmark
Besday Party Ank2 Linda & N3 Campur2...

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Quote:
Terlebih dahulu liyana nk ucapkan ribuan terima kasih pada kwn2 yg x putus2 mendoakan arwah adik saudara liyana, anis yg telah kembali kerahmatullah kelmarin....
Terima kasih juga diatas ucapan takziah utk kami semua ahli keluarganye...mudah2an doa kita dimakbulkan olehNya dan arwah ditempatkan digolong org2 yg beriman...amin...


Tarikh: 27.02.2010 (Sabtu)
Masa: 5.00pm ~ 7.00pm
Lokasi: Umah K'Syikin (kakak Linda) ~ Tmn Seputih, Perak

Salam semua kengkwn...
Harap semuanye sihat dan dilindungi selalu hendaknye oleh ALLAH s.w.t...

N3 kali ni liyana nk tempek pikcas masa kami menghadiri besday party anak2 linda...
Linda ni kawan baik liyana sejak dibangku sekolah lagi...
Kira ni 1st time liyana berpeluang dan dapat datang ke besday party anak2 dia...
Tiap2 thn linda x lupa nk invite liyana kebesday party anak2 dia, tp x pernah sekali pun liyana penuhi...
Setiap kali dia buat besday party sure ada saja hal dan urusan yg x dapat nk dielakan...
Dan ari tu syukur alhamdulillah dapat gak liyana merasa kek anak2 dia...

Actually kali ni linda buat besday party kat umah kakak dia, k'syikin...
Kebetulan k'syikin baru masuk rumah baru, so tghari tu ada sikit kenduri kat rumah tu...
Ptgnye lak buat besday party anak2 linda...

Jom layan pikcas kat umah kakak linda ni...


Kami datang agak lewat, maka acara potong kek x sempat nk join...so, pikcas kek pun hanya dapat setgh ni sj...hehehe...


Sebahagian menu ari tu...semuanye linda dan kakak2 dia yg masak...memang banyak pilihan... x tau nk makan yg mana...semua sedap2 lak tu...
Antara menu2nyer mee grg, bihun grg, ketiau grg, nasi grg kg, nasi grg udang, laksa, roti jala, ayam panggang, pulut kuning, kuih muih dan mcm2 lagi....
Sampai kami mkn kekenyangan dan x mkn mlm pun...punya banyaknye mkn...hihihi...


Dgn linda dan sikit pikcas dibawah khemah...


Hanya dapat snap 2 org je anak linda, yg sorng lagi Airil entah kemana....

Quote:
To Linda & K'Syikin...thanks cz x serik2 menjemput liyana & family ke besday party dan kenduri kat umah korang...lauk2 semuanye mavelles...sedap sangat, banyak sungguh choice sampai x tau nk mkn yg mana...tp memang kenyang giler kitaorg ari tu...klu ada buat mkn2 or besday lagi jgn serik dan lupa ajak kami lg yer...and tima kasih sekali lagi dr liyana & family diatas jemputan ini...




Ni lak liyana dipaksa menjadi model utk bulu mata palsu adik liyana...
Sapa lagi kalau bukan kerja asu...fenin liyana dibuatnyer...
Asu la ni dah giler nk pakai bulu mata palsu, dah jadi mcm Rozita Chik Wan tu...
Mlm tu dia suruhnye liyana baring dan dia buh lak bulu mata palsu tu kat liyana...
Mula2 memang x nk, tp ikut kan aje ler si asu ni supaya tidak menghampakan dia...hahaha...

Pastu ada ke patut dia suruh tanggalkan cermin mata and snap pikcas liyana...
Pun liyana turutkan...klu nk tau time x pakai cermin mata tu memang x nampak apa...liyana ni rabunnye dah teruk...main raba2 jer ari tu...

Layan jer la yer...


x berapa nampak sangat bulu mata palsu tu sbb dia buh yg biasa punya...bukan yg lentik 90'c tu...



Ni lak pokok yg entah apa namanyer liyana pun x tau...
Bila tanya husband dia kata pokok circus...ye kot...
Pokok ni abg ipar liyana yg tanam depan umah mak...
Pokok ni bg liyana unik, tp penuh dgn duri...


Cantikkan....



Ni pula antara menu2 kami time cuti CNY ari tu....
Punya la lama liyana peram pikcas2 ni baru la ni ada kesempatan nk publish...hihihihi....

Ok la jom zaaaassssss.......


Tomyam sea food yg liyana buat simple sangat...
Resepi ada sebelah cuma bezanye kali ni x banyak sayur yg diletak...banyaknye sea food saja...


Ini lak resepi dari mak mertua liyana...1st time liyana makan, memang sedap...

Quote:
Resepi Ikan Tumis Sayur

Bahan:
Ikan kembung/temenung ~ 2 ekor
Cili kering ~ 5 tangkai (dipotong 3 atau 4)
Bawang kecil ~ 1 ulas (dihiris)
Serai ~ 2 batang (diketuk)
Air masak ~ 2 gelas (klu nk kuah banyak tambah lg)
Air asam jawa ~ sebesar ibu jari
Garam secukup rasa
Perisa secukup rasa

Cara:
~ Tumis bawang, cili kering dan serai dgn minyak (jgn banyak dan jgn terlalu sikit) agak2 mcm nk tumis sayur
~ Dah naik bau buh ikan....jgn terlalu kerap kacau, takut nanti ikan tu hancur...
~ Dah terbalikkan ikan tu 2-3 kali, buh air asam jawa dgn perlahan....
~ Pastu buh air masak...
~ Buh garam dan perisa kemudian kacau dan rasa...

* Dah siap...tutup api dan dah boleh dimkn....Selamat Mencuba...


Sure ramai rasa pelik bila dengar nama menu nikan... bila tgk bahan dan caranye, rasa liyana mungkin lg ramai yg pelik...hehehe....
Sbbnyer nama lauk ni tumis sayur, tp x ada pun sayur...hihihihi...
Jgn kata kwn2...liyana yg 1st time dengor pun duk tanya berkali2 takut depa bg salah info...tp memang betul tu la nama lauk ni...
Biras liyana cakap, tumis sayur tu sbb cara masak mcm masak tumis sayur....kuang...kuang...kuang...


Ni lak peveret kami sekeluarga...budu...
perggghhhh...kalau ada budu ni cicah lak dgn timun mau 2-3 pinggan makan nasi...hehehe



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net