By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 19-Feb-2010 07:00 Email | Share | Bookmark
Seketika Di Hotel Heritage, Ipoh



Tarikh: 23.01.2010 (Sabtu)
Masa: 1.00pm ~ 7.30pm
Lokasi: Heritage Hotel, Ipoh

Salam semua kengkwn...
Harap semuanye sihat2 belaka....

N3 kali ni liyana nk tempek pic masa liyana ikut adik liyana (asu) ke Heritage Hotel, Ipoh...
Actually asu ada seminar mengenai HPA kat sana selama 2ari 1mlm...
Maklum la asu kan kerja dgn HPA so dia kena join la segala seminar or meeting mengenai HPA ni...
Liyana ni hanya nk melepak lepak kat dlm bilik jer sambil temankan mak dan anak2 dia...
Mak liyana kena ikut sbb nk kena jaga anak2 dia...mujur bos dia bagi satu bilik utk asu, so kami pun melepak je la dlm bilik tu...

Tp ada citer kelakor sikit masa ari tu...
Nak dijadikan cerita, mak liyana terlepas ckp kat bos dia yg liyana akan dtg....so, bos dia kasi la satu pass mkn dan extra katil...
Kul 12.00pm mak liyana call tanya ada kat na...time tu liyana baru habis kerja (1/2 day jer ari sabtu)
Mak suruh dtg cepat cz ada pass mkn dan mak ckp bos asu suruh tido kat sana...dlm hati aik baiknyer bos adik aku ni...hehehe...

So, kluar je opis terus balik umah ambik beg dan bekalan yg liyana buat mlm tu than singgah ambik along & aina kat umah bb sitter
(minta bb sitter siapkan) terus ke Heritage Hotel...
Sampai jer mak kata blm mkn lagi cz tgh tunggu asu yg blm habis seminar lg...

Ari tu liyana kena attend seminar tu....nk tak nk kul 4.00pm baru liyana ikut seminar tu...
Kita duk ingat nk rehat2 je dlm bilik...tp kena attend gak seminar tu...
Sehingga la ke mkn mlm, jam 7.00pm liyana terserempak dgn bos asu ni kat buffet area hotel tu...
Mujur bos asu tanya mengenai mlmnye nanti, liyana pun dgn slamber ckp la, mlm x blh nk join...kena blk umah...
Rupa2nye ada miss communication & miss understanding...hahahaha....
Bos dia ingat liyana nk join HPA tu pasal dia bg pass mkn dan extra katil...hehehe...
So, dia kata klu mcm tu nanti pulangkan semula pass mkn dan dia nk masuk kan sorg ahli kat dlm bilik asu sbb ada extra katil...

Maka ari tu dari lunch hingga ke dinner...liyana makan pree...kahkahkah...
Tp liyana ada tanya asu gak, mcmana nak kena bayar semula ke mkn2 liyana tu, tp asu ckp x yah...
Lagipun seminar tu anjuran bos dia...so, selamat....alhamdulillah kenyang sampai kemlm...

Sorry yer, kali ni karangan panjang sikit...
Ok jom layan sikit pic masa kat hotel tu...


View kat Heritage Hotel...


Aina yg paling happy sbb dpt jumpa nenek dan naufal...padahal tiap2 minggu jumpa...hehehe...


Naufal yg terpaksa tinggal kat dlm bilik dgn nenek...mujur naufal x meragam...


Asu sebelum masuk blk ke seminar... Dan pikcas along dgn aina yg tgh nenyak tido...


Keadaan dalam bilik hotel...


Ingatkan Heritage Hotel ni ada swimming pool, rupa2nye tak ado...so, bebudak ni just berendam dlm tab jer...


Menu2 dari lunch dan dinner...sorry quality pikcas kurang memuaskan sbb liyana guna hp jer...segan nk bawa turun kamera besor...



Ni lak bekalan yg liyana bawa dari umah... 2-2 liyana buat mlmnyer...
Puding Roti Berjagung ni liyana dapat resepinye dari k'diana: http://shazdina.fotopages.com
Sedap sungguh puding ni...liyana suka...
Ni kali ke2 liyana buat, yg 1st dulu x berapa nk menjadi...kali memang puas hati 100%...
Thanks to k'diana cz sudi share resepi puding ni and minta halal yer kak, liyana copy & paste jer resepinyer...



Quote:
Puding Roti Berjagung

Bahan-bahan:

3 biji telur
150gm gula castor
100gm mentega (dicairkan)
1/2 tsp garam halus
500gm roti
1 liter susu segar
200gm jagung krim dlm tin

Cara-cara:

1. Pukul sebati telur dan gula. Masukkan mentega cair, diikuti susu segar dan garam halus.

2. Carik-carikkan roti dan masukkan dalam adunan tadi. Rendam selama 15min-20min.

3. Masukkan jagung krim dan kacau sebati.

4. Sapukan mentega pada loyang dan alaskan dasarnya dengan kertas kek.

5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180 darj celcius selama lebih-kurang sejam.



Yang ni lak dah jadi pevefet mak...tu yg liyana buat gak...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Yeh...yeh... Rasanye 1st time ke 2nd time yer dapat award dari Dana ni...http://houridana.fotopages.com...
Utk 1st commentor kat FP Dana....
Tq dana diatas award ni...cantik award ni...akak suke...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net