By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 1-Feb-2010 21:09 Email | Share | Bookmark
Xtvt Along Sepanjang Cuti Bulan December 2009

 
 
 
 
 
 
 
 


Salam semua kengkawan...
Harap semuanye sihat2 belaka...

Kali ni liyana nk tempek lak pikcas anak bujang liyana yg ikut abahnye p memancing sepanjang bulan dec thn lepas...
Dalam bulan disember tu blh dikirakan every week along & abg aiman (anak k'long) ikut abah p mancing...
Klu x ari sabtu, ari ahad...ada sekali tu sampai berkhemah kat sana...
Tp idak ler diorg jer, dgn kwn2 kaki pancing abah sekali p reramai...
Time tu along kata memang best...tp bila liyana call asyik2 duk kat dlm khemah jer...hehehe...
Sampai along & abg aiman dah jadi hitam berkilat waktu tu...

Abah la ni dah kembali aktif memancing, salah satu hobi dia yg paling dia suke dari dulu...
So, memandangkan anak bujang dia ni dah besor abah pun dah mula ajar along memancing...
Along pun dah ikut jejak abah dia yg suke memancing...
Klu abah x ajak p mancing, dia lak yg ajak abah p mancing...
Liyana jer yg memang x minat langsung bab2 memancing ni...

Kat tempat kami ni x dak laut, so diorg just mancing kat lombong2 jer...
Mana jer abah dengar lombong yg best, sure dia nk pergi...
Kan Perak ni terkenal dgn banyak lombong2nyer...hihihi...
Tp klu blk kg. langkawi for sure diorg turun ke laut...lagi best ikn2nyer...

Klu nk tau, husband liyana ni x mkn ikan air tawar, dia cuma suka memancing jer...mujurlah along & abg aiman mkn...
Klu x memang abah x bawa blk ikn2 semua tu...

Oklah jom layan pic yg sempat husband liyana snap just guna hp dia jer kat lombong tu...


Dah x ingat ni pic bila, yg nyata dlm bulan disemder 2009...


Along yg kusyuk memancing...panas terik pun dah x kisah...janji dpt mancing...


Ni lak entah kli keberapa along & abg aiman ikut abah p mancing....


Along tgh melontarkan jorannyer...


Pikcas along tgh memancing dan hasil dari memancing abah...


2 rod yg dah jadi milik along...abah banyak rod so dia x kisah...tu pun abah janji klu dah ok dan pandai main 'casting' abah beli yg baru...


Hasil memancing diorg...x tau sapa yg dpt...


Udang ni pun diorg mancing...kat situ ada udang sbb sblm lombong tu ada sungai...kiranye udang ni dtg dr sungai yg mengalir masuk ke lombong dan kembali keluar ke sungai kampar...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net