By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 21-Jan-2010 09:56 Email | Share | Bookmark
Jalan2 Dgn K'Azue & Co. @ Ipoh ~ Last Part

 
 
 
 
 
 
 



Salam semua...
Diharap semunye sihat2 belaka dan ceria2 selalu hendaknyer...

Ni adalah sambungan dari n3 kat bwh tu...still Jln2 Dgn K'Azue & Co....
Lepas kitaorg ronda2, posink2 , lepak2 kat seberang sana, kami relax jap kat seberang sini...hehehe...
Berapa banyak seberang yg ada ler....kihkihkih... Kira kat pengkalan dia ler...

Ok, kat sini kami dibelanja oleh k'azue mkn ais krim... Utk sejukkan tekak yg memasing dlm kepanasan...
Thanks to k'azue cz belanja kami mkn ais krim...

Lepas mkn ais krim kami p menembak lak kat area situ jugak...
Murah jer...utk 20bj bola RM2.00...eheh yer ke??? dah lupo la pulok...
K'azue tlg betulkan...hehehe...

Oklah jom layan pikcas terakhir kami kat Gunung Lang ni...mkn ais krim & main tembak2...hihihi...


Tgh2 panas tu memang sesuai pekena ais krim...sejuk jer tekak ni....


Along la main paling banyak...habis banyak RM kat sini... Ibunye pun x ketinggal main gak...hehehe...



Lepas puas meronda dan melepak kat Gunung Lang, bawa k'azue p Jln Kuala Kangsar...k'azue nk beli pasu...
Lg pun Jln Kuala Kangsar ni dekat jer dgn Gunung Lang...
Kluar jer jln dari Gunung Lang dah nampak deretan kedai2 bunga...mcm2 ada...

Actually nk bawa k'azue & ipar duainyer kesini ari sebelumnyer, tp x sempat cz dah lewat ptg...
So, k'azue & family jer yg ada rezeki ke sini...

Jom layan pikcas kami kat kedai bunga yg menjual pelbagai peralatan utk p'kahwinan, pasu, perhiasan umah dan mcm2 lagi ler...


Salah satu kedai bunga yg ada kat Jln Kuala Kangsar...


Tgh membuat tawar menawar dgn pekerja kat situ...tawar punya tawar, rupa2nyer pekerja tu sebendera dgn abg halim...kelantan mari...hehehe...
apa lg dpt ler diskaun lagi...hihihi...


Muka along yg kepenatan...


Tgk la budak kecik tu, x nk duk diam...semua dia nk usik...

Lepas beli pasu kat Jln Kuala Kangsar tu, kami bergerak lak utk mencari restoran...perut sudah berbunyi daaa....
Actually jenuh gak nk cari kedai mkn yg best kat ipoh...pikir punya pikir, lastly kami decide bawa k'azue & family p mkn kat Restoran Sabar Menanti,
dekat dgn Stadium Perak...

Tp sayang cz x dak sekeping pun pikcas kami kat sana...rasa2nye kat kamera k'azue ada kot...nanti nk try intai2 kat fp dan fb dia la...
Akak, klu ada pikcas kita mkn2 tu...nanti liyana cilok yer...minta izin awal2 ni...hehehehe...


Ni lak dapat buah tangan dari k'azue...tima kasih bebanyak yer kak...banyak sangat ni...malu liyana cz x bagi akak apa2 pun as servinior...



Quote:
Buat k'azue & family...tima kasih yg x terhingga cz sudi berjumpa dgn kami sekeluarga...gembira rasanyer bila dpt bertentang mata dgn akak & family...semuanye baik2 belaka dan ramah tamah...seronok juga dapat berkenalan dgn ummi akak...dah rasa mcm mak liyana lak...jgn serik dtg ipoh yer...lain kali klu turun ipoh stay jer kat umah liyana...x yah cari homestay...dan liyana sekeluarga memohon maaf kiranyer layanan kami kurang memuaskan dan maaf sekali lagi klu2 ada tersalah dan silap...peace...


Quote:
Utk kakak2ku yg bertanya dimana Gunung Lang, ni jawapannyer:
Gunung Lang ni terletak di sebelah utara Ipoh...kiranyer berdekatan dgn Jalan Kuala Kangsar...dan berhampiran susur keluar Lebuhraya Utara - Selatan...disekelilingnyer bukit batu kapur, gunung ganang yg tinggi dan gua2...tempat ni dah lama didirikan since 2004 lg tp x banyak promosi yg dibuat keatas tempat ni...x tau kenapa, tu kena tanya MB kita...hehehe...
Gunung Lang ni terbahagi kpd 2 kawasan...1 kawasan diseberang, kena menaiki bot kesana...tambang utk dewasa RM3.00 dan knk2 RM0.50 ~ Rm1.50...
Diseberang sana terdapat pelbagai jenis haiwan...ada ikan, monyet, labi2, burung kasawari (x sempat nk snap picnye) dan mcm2 agi...kat sana juga blh berkelah, tp disini liyana saran kan supaya bawa bekal yg secukupnyer terutama air, cz kat seberang sana x ada yg menjual mknan atau minuman...
Amat sesuai utk mereka yg suka berposink dan shooting...hehehe...
Ada juga tmn permainan kanak2...memang seronok bermain disana...
Tiada sebarang homestay juga disini...klu x silap liyana Gunung Lang ni beroperasi jam 8.30am hingga 6.00pm...tp utk keseberang sehingga jam 4.00pm sj...
Dibahagian sininyer (kiranye pengkalan la) ada disediakan gerai mkn (x tau diorg jual apa sbb kami x ke kedai tu) dan disebelah luarnye pula ada permainan tembak2 tu...(ishishish...lupo lak nama game ni... ...tlg sapa2 yg tau nama game ni...) Kira murah juga la mainan ni...20bj bola RM2.00 pun klu x silap liyana...aduihh dah tuo kot, copek bonar lupo...
Ok itu sj yg dapat liyana kongsi kan bersama mengenai Gunung Lang ni... Sila la ke Ipoh utk CCM anda..hehehe...
Ipoh Mali Tatak Sombong punyerrrr.... :


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net