Want your
own Fotopage?






 


By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 14-Jan-2010 08:16 Email | Share | Bookmark
Masak2 @ Umah Mak Sepanjang Bulan Disember 2009

 
 
 
 
 


Salam semua kengkwn...
Harap semua sihat2 belaka...

Kali ni liyana nk tempek lak pikcas masak2 kami kat umah mak bulan lepas thn lepas...hehehe...
Semua masakan ni x la dimasak serentak cuma liyana letak dlm 1 n3...senang citer...
Kali ni liyana x letak resepi sbb semuanye biasa2 jer...

Oklah dah x tau nk citer apa jom layan apa yg dimasak kat umah mak bulan sudah...



Kek coklat ni liyana ambik resepi dlm fp nuanza...
Nk tau resepinye blh la klik kat sini http://nuanza.fotopages.com
Memang sedap, masa tu adik liyana, asu yg buat...liyana just kluarkan model jer...
Tp ada gak nolong dia kat dapur tu...hehehe...
Jom tgk hasil dari asu ini...


Asu dgn hasil pertama dia...good job asu...



Ni lak sagu rembia...actually liyana dapat sagu ni dari m'ngah kat langkawi masa liyana blk bulan 11 ari tu...
M'ngah bagi kami sikit utk dibuat disini....dah la 1st time tgk dan mkn kena buat la pulok...hehehe...
Ye la org dah bg ambik dan buat je ler... Tu pun jenuh duk call mak mertua 2-3 kali tanya cara memasaknyer...hahaha...
Masa kat kg. ari tu liyana ada makan tp masa tu mak mertua yg buat dan liyana lak x tgk sbb x tau yg m'ngah nk bagi kami bw blk yg mentah punya....
Alhamdulillah menjd walaupun ada rasa kureng sikit... Rasanye lak ala2 bengkang...sedap memang sedap...
Tapi lg sedap org langkawi yg buat...hehehe...


Ni la rupa sagu rembia setelah dimasak dgn santan dan kacau mcm dodol...penat gak memasaknyer...



Ni lak cucur tapak gajah ala2 mak liyana...hehehe...
Cucur ni mcm biasa buat cuma cara masak tu kena lerengkan kat kuali bg panjang pastu biarkan dia jatuh kedlm minyak dikuali tu...
Time tu liyana x sempat nk snap pikcas sbb bangun pagi jer mak dah siapkan sebagai sarapan...
Bangun terus ngap jer ler...oopppsss....dah siap mandi tau baru ngap...hihihi...


Cucur tapak gajah ala2 mak liyana yg sedap...



Bubur doyan yg dah lama x makan...bubur doyan ni mkn dgn roti jala...
Roti jalanye ada kat bawah tu yer...jom nengok....


Bubur doyan mak yg sedap hingga menjilat jari...hehehe...




Roti jala ni mak yg bancuhkan, liyana & asu gilir membuatnye sbb memasing dgn ank kecik...
So, bila anak asu nangis liyana sambung, bila aina nangis asu lak sambung...hehehe...
Janji siap dimasak...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net