By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 8-Jan-2010 10:21 Email | Share | Bookmark
Besday + Kenduri + Basikal/Motor



Tarikh: 27.11.2009 (Jumaat)
Masa: 10.00am
Lokasi: Umah Mak ~ Tronoh, Perak

Salam semua kengkawan...
Harap2 semuanye sihat2 belaka...
Alhamdulillah dah 8 ari kita berada didlm tahun 2010...
Tp umah liyana ni still lg ceritera dlm thn 2009...harap semuanye x boring...
Mcm yg liyana citer kat n3 bawah tu...x dapat nk update laju2 cz bz dgn kerja2 office dan umah yg x pernah sudah...
Bukan nk mengeluh, saja nk cari alasan jer...hahaha...

Oklah berbalik pd tajuk asal...kali ni liyana nk tempek pikcas lepas CCM kami lak....
Actually semua pikcas2 ni disnap dlm bulan november thn lepas, udah lama bebenor baru nk update....hehehe...
Mlm sebelum raya tu k'niza & asu share beli kek utk anak memasing cz ada 3 org yg sambut besday dlm bulan tu...
Aidil Nabil (anak asu) on 18.11, Najihah (anak k'niza) on 26.11.2009 & Alia on 22.11....
x buat besar2an pun cz x cukup masa....dah habis masa kami habiskan dlm CCM ari tu...hehehe...
So, kepada ke-3-3nye alang ucapkan Happy Belated Besday...
Moga menjadi anak2 yg soleh & selehah...serta berjaya didunia & diakhirat...amin...
Jom layan pikcas2nyer....


Kek yg dikongsi ber3... Jimat...hehehe...


Mlm tu just 2 org je yg potong...yg lagi sorang tgk pikcas bawah tu...tgh nyenyak tido...


Alang snapkan la juga besday girl yg tgh tido ni... Puting x leh cabut, kena lekat sokmo...


Esoknye turn alia lak potong kek....memang ditinggalkan separuh utk alia...jadila yer sayang...


Naufal pun nk enterprem gak...hehehe...



Tarikh: 28.11.2009 (Sabtu)
Masa: 6.30am - 10.00am
Lokasi: Umah Mak ~ Tronoh, Perak

Raya haji ke-2 ari tu mak buat kenduri sikit kat umah....
Mcm biasa memang kami buat kenduri tahlil or doa selamat pepagi....lepas habis solat subuh...
Senang org2 masjid habis sembahyang subuh terus breakfast kat umah kami...
Dan utk kaum hawanye lak lepas solat subuh...dlm kul 7.30am sampai la kul 10.00am....

Semua menu2 ni mak & k'long yg masak...liyana just tlg sikit2 jer...
Kami start masak mlm tu dan sambung sebelum sebuhnye...kul 4.00am semua kena bangun...buat kerja...hehehe...
Lg pun senang klu buat kenduri pepagi...x kalut sangat...cuma kurang tido je la...ala lepas tu blh kador tido semula...hihihi...

x banyak pikcas yg disnap cz sibuk tlg mak buat kerja...lgpun siaina x mau lekang dari liyana...memang fenin....
Pikcas para tetamu pun x sempat nk snap...x memang tangan dibuatnye dgn aina tu....
Tp lepas semua org dh blk, baru la blh pegang kamera...tu pun pikcas2 kami saja...
Termasuk la kazen ku ini, k'melor a.k.a cikgu julia dan anak2 dia lepak lama kat umah mak liyana tu...
Yg lain2 dah kenyang perut terus balik...hehehe...x pa memang dijemput suruh mkn pun....hihihi...

Oklah jom layan sikit pikcas diwaktu pagi itu....


Hidangan di pagi ari....


Menu2 pagi itew...


Sebahagian jemaah masjid subuh...



Posink lepas habis kenduri...
Jom laayyyaaaannnnnnn........


3 beranak yg pantang nampak kamera...hehehe...


Posink lagi....sakan noooo korang...


Haaa....baru ada muka den...hehehe....


Asu yg sentiasa nk enterprem....



Ni lak pikcas basikal cum motor...
Liyana 1st time tgk, memang cute sesangat...
Blh jadi basikal dan motor...agak2 letih nk berkayuh, tekan button motor terus jln mcm motor, x yah nk kayuh2....

Actually basikal cum motor ni kepunyaan kazen liyana, k'melor a.k.a Julia...
K'Melor ni cikgu, siap buh plate nama dia lagi...dan daerah dia duk, iaitu Tronoh, kg den...hehehe...

Husband liyana cakap, basikal cum motor ni x diluluskan dijln raya sbb klu motor mesti ada lesen...entah la...liyana pun x tau...
Tp lulus x lulus kazen liyana ni dah beli pun 2 biji....1 utk dia ke sekolah, 1 lagi utk anak dara dia, mija kesekolah....
Klu x silap harga benda tu dlm RM1900++....emmm, klu 2 biji memang dah blh beli motor yg betul...
Yg ni guna betery...agak2 batery low p caj je ler...hehehe...kan mudah....jimat lak tu...harga je la yg tak tahan...huhuhu....

Jom layan.......


Model basikal cum motor....


Basikal cum motor...cantik dan comel....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net