By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 31-Dec-2009 22:01 Email | Share | Bookmark
Teluk Senangin & Teluk Batik & Lumut & B/Tgn Dr. Mekah



Tarik: 24.11.2009 (Selasa)
Masa: 1.00pm ~ 2.00pm
Lokasi: Teluk Senangin, Lumut, Perak

Salam semua kengkawan....

Ni adalah n3 sambungan dari CCM kat Teluk Rubiah...
Lepas kami check out dari Teluk Rubiah, kami decide nk stay lg 1mlm kat area Teluk Senangin...
Almaklumlah budjet masih ada, so kami pun minta nk tambah lg 1 mlm....hehehe...
Bincang punya bincang, abg long kata kita p lak Teluk Senangin...

So, lepas kemas2 dan check out kami terus ke Teluk Senangin...
Liyana 1st time sampai sini, k'long & family 2nd time...diorg pernah camping kat sini awal thn ari tu...

Sesampai jer kami kat Teluk Senangin x ada org kat situ...sunyi sepi jer tempatnyer...
Ada 1 bangunan baru nk dirikan...jln masuk pun baru nk dibaiki...
Bila tgk bilik dia lak...hanya pondok kecil dan bilik airnye diluar...
Mak dah pandang semacam....itu tandanye mak x berkenan...hihihi...
Tempat tu x berapa nk sesuai dgn kitaorg yg ada anak kecik ni...

So, lepas lepak2 dan berposink kami cabut lak ke Teluk Batik...
Pepepun jom layan dulu pikcas kami kat Teluk Senangin ni...


Tu la pondok yg ada kat Teluk Senangin...utk bercamping amatlah sesuai...
Utk yg ada anak2 kecik teramatlah tidak sesuai...hehehe...
Sorry kualiti pikcas tak berapa ok sbb time ni liyana just guna hp...x sempat nk ambik Mr. Canon...


Pikcas family k'long...


Pikcas k'niza & liyana dgn anak2 memasing...


Pikcas asu & anak2 dan cucu2 mak semuanyer...k'niza terpaksa dukung Alia sbb Alia langsung x nk dgn sapa2...


Posink sakan depa ni...huhuhu...pikcas den jugak yg non ado...huhuhuhu...


Posink lagi depa ni...


Anak dara & mak dara...



Lepas posink2 kat Teluk Senangin, kami ke Teluk Batik lak...
Sampai je kat Teluk Batik terus cari kedai mkn utk mkn nasi...baru terasa lapor...hehehe...
Pikcas pun x sempat nk snap...memasing layan mkn...hihihi...

Actually kami ke sini konon2nye nk stay lg 1 mlm kat Chalet yg ada kat Teluk Batik ni...
Bila tgk kera yg banyak berkeliaran kat chalet2 tu, kami terus batalkan niat nk stay kat situ...
Takut gak sbb kami ni ada anak2 kecik...yg dah besor2 tu pun takut gak dgn kera2 tu...hehehe...

So, kat sini kami just lepak2 sambil posink2...
x banyak pun pikcas yg diambik sbb time tu asu dah mula sakit perut...
Dia sorang lak tu yg sakit...yg lain2 ok jer...

Ok jom layan pikcas kami kat Teluk Batik ni....


Posink jap kat Teluk Batik...time ni asu betul2 tgh sakit...cian asu...


Beposink dgn anak2 dara k'long...


Bergambar dgn kuda yg ada kat situ... Mahal betul nk naik kuda tu...mujur x da sapa2 yg teringin nk naik...klu x jenuh gak ler...



Lepas lepak2 kat Teluk Batik, k'long ajak jln2 kat Lumut lak...
Dah alang2 sampai Teluk batik, kami pun ronda2 je kat pekan Lumut tu...
Pastu berhenti jap kat plyground ni...kasi anak2 main...

Memandangkan kami x jadi nk stay kat Teluk Batik, kami pun ambik kata sepakat utk blk jer terus ke umah mak ptg tu...
Mujur anak2 semuanye ok...risau gak klu2 ada yg memberontak...hehehe...
Lepas bebudak tu puas bermain...kami pun berangkat pulang keumah mak...
Time kat sini pun asu still sakit perut...

Oopppsss....memandangkan budjet CCM masih ada...k'long decide utk p jln2 kat tempat lain esoknyer...
Nak tau kemana kami p esoknye...nantikan n3 yg seterusnyer...

Sebelum tu jom layan pikcas kami kat playground Lumut ni...


Kak p la yg jadi mangsa utk buai budak 2 org tu..hehehe..


Suka betoi 2 budak ni naik buai...


Pkcas anak2...


Lepak sementara tgu anak2 letih bermain...posink dulu...


Ni pikcas masa k'ngah tgh merajuk...langsung x nk tgk kamera...


Pikcas candid...hahaha...



Ni lak buahtangan dr Mekah yg k'miza (sil) kirimkan ari selasa lepas....
Alhamdulillah fil liyana selamat sampai kat Langkawi ari ahad yg lepas...

Tima kasih buat fil yg belikan jubah utk liyana....
Dan brg2 yg lain utk kami semua....
And thanks gak utk k'miza yg sudi buat poslaju kpd kami...

Jom tgk apa yg ayah beli utk kami...


Kirim dr k'miza...


Barang2 yg fil belikan....


Cantik sungguh jubah ni... Cian kat husband sbb fil x belikan dia apa2...just minyak atar...jadila abah...hehehe...

Quote:
Selamat Tahun Baru utk semua kengkawan dan kakak2 di alam maya ini...moga tahun baru ini membawa seribu kerahmatan utk kita semua....jadikan thn ini lebih baik dari tahun lepas...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net