By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Dec-2009 10:45 Email | Share | Bookmark
Kejadian Seblm CCM...Adik Alia Masuk Hospital...

Tarikh: 22.11.2009 (Ahad)
Masa: 5.30pm ~ 9.30pm
Lokasi: Hospital Raja Permaisuri Bainun (Ipoh)

Salam Semua Kengkawan...

Sebelum liyana tempek pikcas CCM kami, liyana nk kongsikan bersama dgn kwn2, kakak2 dan adik2 semua tentang kejadian sehari seblm CCM kami....
Ari ahad 2 dlm kul 3.00pm liyana dpt call dari mak bg tau Alia anak abg liyana telah dikejarkan ke hospital besar Ipoh sbb dia terpijak jarum dan jarum tu
patah dan tertinggal di tapak kaki dia.... Punya la liyana risau bila dengar berita tu... Dan bergegas la kami ke HBI ptg tu...

Alia kena operate ari tu juga...bayangkan la budak sekecil 2thn tu dah nk kena masuk Operation Room (OR) memang risau giler...
Bila diingat jarum tu lagi seriua darah liyana...jarum tu adalah jarum mesin jahit....
Liyana betul2 lupa nk snap pikcas jarum tu...

Actually SIL liyana, k'niza baru sampai dr. KL dgn anak2 dia mlm seblm tu..
Diorg blk cz nk p bercuti dgn kami... Kejadian tu berlaku di umah mak k'niza di parit...
Time tu Alia tgh main2 kat area mesin jahit opahnyer....entah mcmana dia blh terpijak jarum tu...
Dan k'niza terus cabut jarum tu tanpa dia perasan hujung jarum 2 patah...

Dipendekkan citer ari tu jam 6.30pm Alia dibawa ke OR tingkat 3 di HBI tu...actually ada katil yg dtg utk bawa Alia tp Alia takut nk baring atas tu...
So, k'niza dukung Alia sampai ke OR...kami yg lain2 pun sama2 ke OR tu... Ramai yg tgu Alia ari tu, liyana & Aina, Asu & Naufal, Mak, K'long & Abg Long,
Opah Alia, Ateh Alia, Cikgu Baayah & Anak2...

Jam 7.00pm operation pun bermula dan berakhir jam 8.30pm... Memang lama cz doktor x dapat jumpa jarum tu sbb jarum tu dah beralih arah ke bhgn.
atas tapak kaki... Mula2 scan di ER jarum tu ada dibhgn. bawah tapak kaki, mungkin sewaktu Alia nangis2 dan meronta3, jarum tu dah berjln hingga ke
bhgn. atas... Jadinye kaki Alia terpaksa di operate atas dan bawah...memang kesian dan sedih tgk keadaan dia time tu...

Ikutan memang nk batal jer CCM kami, tp doktor cakap esoknye blh blk so kami on kan juga CCM kami...
Lagipun semuanye dah dibooking dan deposite pun sudah dibayar...
Lagi pun blh la Alia rehat sikit dari menangis kesakitan...

Ok jom tgk dulu pikcas Adik Alia kat Hospital Ipoh ini...
Sorry pikcas kurang memuaskan sbb liyana hanya guna hp....


Time ni masih di wad lg...tgh tgu nurse dtg utk dibawa ke OR...
K'niza tgh rancak bercerita mcmana Alia blh jd camtu...


Alia menuju ke OR....


Alia dah selamat menjalani pembedahan... Kali ni Ateh Alia lak yg dukung Alia...


Ni lah kesan operation Alia...pikcas ni diambil 2 hari selepas Alia dibedah...
Time ni kami di Teluk Rubiah... Alia pun dah ok...
Teringat Alia selalu ckp...are u otey...(are u ok???) dan dia juga balas...i'm otey...cute sangat bila dengar dia ckp cam tu...hehehe....


Aina pun nk interprem gak...hehehe...x sah klu x dak muka anak dara liyana ni... Time ni kami tgh tgu Alia di luar OR...

Quote:
Kesimpulannye simpanlah semua perkakas or brg jahitan anda ditempat yg tinggi dan selamat supaya anak2 kecil x dapat bermain dgn benda2 yg bahaya seperti itew...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net