By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 18-Dec-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
Aizat P Mancing @ Laut, Silat & Dlm Feri...Nk Blk Dah...



Tarikh: 18.11.2009 (Rabu)
Masa: 1.00pm ~ 6.00pm
Lokasi: Sekitar Pengkalan @ Kg. Kisap, Langkawi

Salam semua kengkawan...

Terlebih dahulu liyana nk ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua warga FP...
Semoga thn ini akan lebih bermakna buat semua...
Marilah sama2 kita berhijrah kesatu arah yg lebih baik dari ari ini...insyaALLAH....

Dan terima kasih pada semua yg mendoakan semoga FIL selamat dan dpt haji yg mabrur...
InsyaALLAH FIL liyana dijangka sampai ke Langkawi on 27.12.09 ni...
Mungkin kami x blk dan insyaALLAH akan blk dlm bulan 6 thn depan...makkk aiii lambatnyer...
Hehehe...x cukup budjet ler...

Oklah berbalik kita ke tajuk asal...hehehe...
Kali ni liyana nk tempek pikcas Aizat a.k.a along p mancing kat laut...
Actually liyana and husband x tau dia nk join p'teh dia turun laut...
Sbbnye tghari tu liyana, husband and SIL, k'miza kluar p town beli brg yg kwn kirim, Aizat tinggal kat umah dgn tuk dia...

Dlm kul 2pm tu anak buah, Fatin kasi sms bg tau Aizat dah ikut p'teh turun ke laut...
Berderau darah bila dpt tau dia ikut p'teh...nk marah, dia dah p ikut dah...
Berdoa je la supaya selamat...lg pun k'mira & k'alia ada ikut sekali...
Tapi dlm hati tuhan sj yg tau betapa risaunyer...ye lah aizat x pernah turun laut naik peru (perahu) p'tehnyer, abah lak x ikut...emmm memang risau...
Bila kenangkan tuk dia dah bg izin sure tempat tu ok dan selamat...kurang la sikit risau tu...

Dlm kul 5.00pm kasi sms kat p'teh suruh bg tau dah dekat nk sampai pengkalan call kitaorg sbb nk ambik pikcas kat situ...
Kul 5.30pm, sampailah Aizat, k'mira, k'alia & p'teh dgn selamat kat pengkalan tu...
x banyak ikan yg dapat...lupo lak nk snap pikcas ikan2 yg dpt tu...

Oklah jom layan pikcas disekitar pengkalan dan p'teh yg tgh melabuhkan perunyer...


Pengkalan yg ada kat kg. husband...x jauh pun dr umah dlm 5 minit dh sampai...


Aizat & semua dah sampai...


Sempat gak liyana berposink kat dlm peru tu...makk aiii gayat gak naik peru tu...dah rasa mabuk pun ada...


Ni lak Aina kat dlm peru tu..dia blh x nak pegang tgn...konon dah terror la tu...x tau bwh tu air...


Tgh tgk p'teh ikat peru...


Muka org suka dpt turun laut...


Otw nk blk umah...



Ni lak pikcas anak dara den menyelerakan umah m'teh dia...
Habis diturunkan semua kusyen2 m'teh buat main...
Sorry yer m'teh, anak mandakan m;teh ni nakal sikit...hehehe....

Layan ye la pikcas si Aina ni yer...


Aina main dgn kazen2nyer...


Aksi Aina bermain...



Ni lak pikcas Aina main karem dn along dia...





Mlm sblm kami nk blk, diaorg buat sikit shown kat gelanggang silat...
Dulu diorg main rebana kat depan umah abg yus (abg ipar) la ni depa dah buat 1 gelanggang kat belakang umah abg yus...
Selalunye diorg main silat & rebana tu setiap mlm jumaat...
Hari2 biasa just utk training jer...tp mlm tu diorg memang sporting blh main kan sikit utk liyana snap pikcas depa dan abadikan kat sini...

Jom layan pikcas yg ado ini...


Sebhgn. pemain tgh memainkan alatan masing2...


Ni silat tomoi kot....actually depa ada bg tau, tp liyana dah lupo namo dio...


Silat...memang best klu tgh...yg rendah sikit tu Alia, ank abg yus...


Tuk guru pun sporting turun beraksi mlm tu...


Ni la para penonton mlm tu...sj nk temankan liyana sebenarnyer....hehehe...




Sempat gak snap pikcas satu feri yg berselisih dgn feri kami...


Aina dgn Ibu...


Muka org kesejukan...memang sejuk kali ni dlm feri tu, klu x biasa2 jer...maybe org x ramai kot....


Aina yg dah semakin pandai buat peace...


Muka org yg dah mula boring...


Ni lak muka org yg x leh nk duk diam...mujurlah kali ni x ramai org dlm feri...blh la dia berlari kesana kemari...




Pemandangan dari jeti Kuala Kedah...


Ni dah turun dari feri...


OTW nk keluar dari jeti...

Quote:
Nanti kan pula n3 CCM kami di Teluk Rubiah....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net