By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 13-Dec-2009 17:00 Email | Share | Bookmark
Blk Kg. Langkawi Lagi...



Tarikh: 14.11.2009 (Sabtu)
Masa: 7.30am ~ 10.30am
Lokasi: Sekitar Di Jeti Kuala Kedah & Dlm Feri

Salam semua kengkawan...
Bulan lepas kami ada blk lagi ke kg. husband...
Kali ni kami blk sbb ayah mertuaku nk berangkat ke Tanah Suci, Mekah...
Ayah p on 26.11.2009 yg lalu, kami blk awal sbb nk buat kenduri sblm ayah berangkat kesana....

Kami bertolak pd ptg jumaat dan tido 1 mlm di umah abg husband (abg hassan) di kuala kedah....
Kami sampai dlm kul 1am dan hanya sempat melelapkan mata dlm 5 jam saja sbb nk ambik feri awal...
Tapi biasa la dah ada anak kecik ni x blh nk p awal2...
Lepas habis je breakfast kat umah abg hassan kami terus bergerak ke jeti yg x jauh dari umah dia...

Sampai je jeti kul 8.15am dan dah ada feri yg menunggu utk perjlnan kul 8.30am...
Sempat gak kami naik feri kul 8.30am tu dan sampai kat umah kul 10.30am...

Ok, jom layan dulu pikcas2 kami di jeti kuala kedah dan di dlm feri...



















Tarikh: 15.11.2009 (Ahad)
Masa: 10.00am ~ 6.00am
Lokasi: Disekitar Hari Merewang

Ni lak pikcas di sekitar hari memasak @ merewang...
Kat kg. husband ni memang seronok sbb klu time kenduri sure ramai org2 kg. yg dtg menolong...
Tp time liyana snap pikcas ni org dah banyak yg balik...time org ramai segan nk kluar kamera...hehehe...
Tuan umah x banyak sangat la kerja, cuma buat yg ringan2 yer...hehehe...

Ptg tu lak anak buah buat laksa, tapi lupo lak nk snap pikcasnyer...

Jom layan pikcas disekitar hari merewang ini...










Ni ikan fresh...husband dgn abg & adik turun laut p menjala kat laut...



Malamnyer...

Ni lak pikcas disekitar mlm kenduri...
Alhamdulillah semuanyer berjln dgn lancar dan selamat...
Menu2nyer usah dikenangkan...memang best giler...sedap sesangat...

Jom zzaaaaassss....


1. Gulai siput + betik muda
2. Kobis goreng
3. Ikan kayu masak asam yg sedap...(1st time mkn cara masak ni)
4. Ulam2an
5. Kerabu Ikan Mentah...(Memang ikan ni mentah, just buang perut, cuci bersih2 dan potong kecik2)
6. Ikan bakar bersumbat sambal
7. Udang bakar....(yg ni just utk liyana...hehehe...udang baru dapat dr. laut, boss adik yg kasi)















xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Yehyehyeh... dapat award lagi dari k'nani (http://jassnani.fotopages.com)...
Ni 1st time dapat award dari k'nani... Tima kasih bebanyak yer kak kasi award...
Liyana suka sangat...muaahhhh....



Quote:
Nanti kan n3 disekitar Airport Langkawi (menghantar ayah) dan xtvt selanjutnyer di kg....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net