By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Dec-2009 22:28 Email | Share | Bookmark
Small Gahtering @ CH - 2nd Day



Tarikh: 01.11.2009 (Ahad)
Masa: 10.00am ~ 6.00pm
Lokasi: Sekitar Cameron Highland, Pahang

Salam semua kengkawan...

Nk tgu picoodle tu ok entah la bila...so, nk x nk terpaksalah update gak tanpa menggunakan picoodle tu...
Tp hasilnye terpaksalah pikcas2 kali ni kecik2 sikit...sori yer terpaksa korang bulatkan mata utk tgk pikcas2 ini...

Ok, kembali ke tajuk asal....kali ni liyana nk tempek pikcas disekitar tempat2 yg kami sempat singgah pd CH awal bulan lepas...
Actually banyak tempat yg x sempat kami nk pergi kerna cuaca yg tidak mengizinkan...hujan sepanjang hari...
Tp alhamdulillah, hujan itu kan rahmat...sejuk2 lagi best...hehehe...

Ok, pg tu setelah semuanye bersarapan di apartment memasing, kami sepakat utk chek out pd jam 10.00am...
Tapi biasa la kami yg ada anak kecik terlewat dlm 10-20 mnt...sorry yer kengkawan buat korang tunggu lelama kat bawah tu...

So, sebelum kami memulakan expidisi kami menjelajah CH, sempatlah kami berposink kat bawah apartment tu...
Sungguh sporting semuanye, thanks to u all...

Jom layan pikcas kami yg tak seberapa ini...zaaassssss







Lokasi pertama kami pg tu ialah taman Mardi kat Tanah Rata...
Nak masuk sini kena bayor...harga tiket utk org dewasa RM3.00 dan kanak2 RM1.00...
Memang luas kawasannyer...tak larat nk meronda...
Itu pun ladang epal tak sempat nk terjah sbb waktu tu hujan dah mula nk turun...

Jom layan pikcas kami kat dlm Mardi ni yer...







Lokasi ke-2 lak ialah Bigred Strawberry Farm...
Kat sini kawasannyer pun luas...tapi luas keatas...maksudnyer kena naik tangga utk keatas...duk atas bukit katakan...hehehe...
Kat sini mcm2 ada...dan blh petik sendiri sayur2nyer...tak mahal pun cuma 3 pokok salad RM5.00 je...
Puas mkn...segar2 lak tu sayur2nyer...









Lepas tu kami ke ladang strawberry yg blh kami petik sendiri....
Memang puas petik sendiri dan rambang mata nk petik yg mana sbb banyak sangat strawberry yg merah dan besau2...
Kat sini hanya 2org dewasa & 1org knk2 jer yg blh masuk...
Harganye lak RM15.00 utk 1/2 kilo....klu petik lebih dr 1/2 kilo kena bayar la balancenyer tu...

Ok jom tgk kami bergumbira kat dlm ladang strawberry ini...
Sambil petik sambil makan...hehehe...









Nilak adalah lokasi terakhir kami hari tu...
Tea Bharat...memang cantik sungguh permandangan kat sini...
Tapi syg kami tak dpt nk turun ke ladang tea dia sbb time tu hujan lebat giler...
So, kami hanya lepak kat dlm kedai tu sambil minum teh tarik...
Hanya adik2 chek jer yg turun kat ladang tu utk berposink, tu pun time hujan dah reda...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net