By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 28-Oct-2009 04:35 Email | Share | Bookmark
Makan2 @ Our Home & Xtvt Ari Ahad



Tarikh: 11.10.2009 (Ahad) ~ 22 Syawal 1430H
Masa: 12.00pm ~ 4.00pm
Lokasi: Tmn Seri Margosa, Bandar Seri Botani, Ipoh (Umah den)

Salam semua...

Kali ni liyana nk tempek pikcas mkn2 kat umah kami pada raya yg ke-22 lepas...
Walaupun dah 3 minggu berlalu tapi rasanye baru semlm terjadi...sungguh gumbira time itew...

Sebelum itew liyana nk tempek dulu pikcas 2 badik ini yg tgh duk diam tak kacau ibu memasak didapur esp. Aina...
Thanks to along and abah yg pandai layan Aina sampai dia tak kacau ibu langsung...
Tapi blh tgk la muka along yg geram dgn adiknye tu sbb Aina selalu kacau along dia...hehehe...

Ok jom layan dulu pikcas 2 badik ni yer...



Aina yg tgh bersantai...



Ok, berbalik kepada tajuk asal... Makan2 @ our home...
Ari tu kami buat makan2 just utk sedaramara sebelah liyana saja...
Tak da kawan, jiran mahu pun seguru...hehehe...

Actually k'cho & ayang nk datang mkn mlm pd hari selasa seblmnye...
Memandangkan husbandku yg selalu buat OT dimlm ari, maka ditunda ke ari minggu yg best itew...
Lagipun ramai yg blh dtg sbb kazen2 ku semuanye berkeje..
So, ari minggu ari yg paling sesuai utk berkumpul sambil mkn2...

Kiranye yg dtg ni adalah org yg sama mkn steamboat kat umah kazenku k'yang itew...
Memang kami dah plan, mkn mlm kat umah k'yang dan esoknye (ahad) mkn tghari umahku pula...
Emmm memang pandai kami mengatur jadualkan...hehehehe...
Bab2 makan memang laju dan pandai...

Oklah, tak banyak pikcas yg disnap oleh hubbyku sbb memasing sibuk melayan tetamu...
Nak harap liyana lagi la tak sempat...sbb sibuk didapur...

Ok, jom layan pikcas2 kami pada ari tersebut...


Sebhgn menu pada ari itew...banyak menu yg tak sempat nk disnap cz dah kelam kabut...hehehe...
Pikcas sebelah tu lak adalah 1st trip punya mkn2... Kena ikut trip sbb kami2 semua ni ada anak kecik so kena la bergilir makannye...


2nd adalah kami2 kaum ibu2 sbb tadi nenek2 dah mkn...jadi, nenek2 lak yg kena jaga cucu2 yg masih kecil itew....
3rd trip adalah family k'long...ari tu k'long bawa 2 org pekerja dia...


4rd trip lak adalah kazen liyana....k'yang & co. serta k'cho & anak2 tanpa husband...sbb husband k'cho kerja... Pikcas sebelah tu lak, pikcas rojak...campur2...



Sebelum k'yang blk, abg yang (husband dia) ada tanya Eco Park kat na...sbb diorg pun tak pernah p...
Dah alang2 citer pasal jlnnye, kami pun terus ikut diorg sebagai petunjuk jalan...hehehehe...
Kelam kabut jugak la sbb time tu umah bersepah...just tutup tingkat, pintu dan apa yg patut jer terus follow diorg ke Eco Park...

Jom layan pikcas kami kat Eco Park pulok...









Dah puas bergambor dan kasi ikan makan (dapat roti dari pengunjung kat situ) kami pun beredar balik ke umah...
Kemas sikit2 terus kami bersiap utk ke umah kazen ku (abg Idrus) di Bota ptg itew...
Actually abg Idrus ada buat OH ptg sampai ke mlm...
Ikutkan hati memang malas nk p, sbb letih...tapi dah mak asyik mengajak maka kami pun ikutkan saja ler...

Sementara tunggu tuan umah, kami sempat berposink sikit kat umah dia...
Sorry yer tuan umah, kami berposink jap...hehehehe...
Pikcas mknan pun lupo nk snap...

Layan je la pikcas yg ado ni...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net