By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Oct-2009 02:35 Email | Share | Bookmark
xtvt Before Hari Raya...

Salam semua kengkawan...

N3 kali ni liyana nk tempek dulu pikcas2 xtvt kami sebelum raya dikg.
Memang banyak xtvt yg dibuat masa kami dikg, tapi malangnye tak banyak yg dapat kami abadikan sbb malas nk ambik kamera...hehehe...
Hanya sebhgn. xtvt sj yg sempat kami abadikan...so, nk tau apa dia jom kita zaaazzzzz....



1st day kami sampai hingga la kemlm raya, adik husband and the geng main bunga api kat umah...
Memang best dpt tgk bunga api yg cantik2 dan besau2 dari dekat...
Org kg. pun ramai yg dtg tuk sama2 tgk bunga api...
Memang meriah betul time tu....tapi dlm hati takut gak klu2 polis dtg, tak ke naya nanti...hehehe...

Abg long memang suka sangat, sib baik Aina tak takut...tapi kena pegang dia jugak takut dia terkejut...
Maklumlah bunyi bunga api yg depa main bukannye pelahan2...
Sampai 2-3 kg. pun blh dengar punya la kuat...

So, jom tgk hasil tembakan bunga api yg sangat cantik itew...hehehe...





Sebhgn. keluarga husband yg tgh seronok tgk bunga api....




Setiap kali blk beraya kat sini, liyana tak kan ketinggalan utk sama2 balut ketupat daun palas...
Memang seronok balut ketupat ni...tapi bukan senang jugak ler sbb selalu lipat jadi betina...hehehe...
Pikcas seblh lak, hubby tlg p'ngah dia sembelih ayam... Kat sini depa lebih suka proses sendiri dari hntr ke kedai utk diproses...


Ni lak hubby dgn kakak2, adik & ank buah duk proses + cuci itik...
Hubby liyana klu blk kg. tak sah klu tak pekena gulai or rendang itik mak dia...
Thn seblmnye kami buat 3 ekor itik, tp thn ni kami buat 5 ekor itik sbb thn2 lepas selalu tak cukup...hehehe....
Ahli keluarga hubby besar dan depa semua memang mkn itik...sedap...


Ni lak picas along yg sentiasa sibuk bermain... Dan pikcas liyana & Aina dgn sbhgn keluarga hubby...



Ni adalah salah 1 tanaman yg ada kat dlm kebun MIL ku yg liyana rasa unik sikit sbb cili dia warna purple...
Kira 1st time liyana tgk cili padi warna purple...
Yg ruginye liyana sendiri pun lupa nk rasa cili padi tu sbb duk mkn yg warna hijau jer...huhuhu...
MIL kata rasanye lain sikit tu sbb dia tak ambik buat sambal belacan...

Tanaman yg lain liyana tak snap sbb dah teruja dgn pokok cili padi purple ini...
So, jom layan...



p/s: Pikcas2 raya akan menyusul kendian yerkkk...
Tunnggguuuu.......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net