By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 29-Jun-2009 23:17 Email | Share | Bookmark
Majlis Di Rumah Pengantin Lelaki...Uji & Danial...



Tarikh: 07.06.2009 (Ahad)
Lokasi: Rumah Pengantin Lelaki ~ Sg. Rokam, Ipoh.
Masa: 12.30pm ~ 2.00pm

Salam kengkawan...
Ni adalah n3 terakhir utk majlis perkahwinan sepupu ibu...Uji & Danial...
Kali ni n3 masa kami p menghantar mempelai di rumah pengantin lelaki...kat ipoh ni jugak...
Nasib baik dekat blh la p...klu jauh2 tu minta manggap je ler...hehehe....

So, hari tu pun ibu sampai lambat...ibu bawa kengkawan ibu yg dr KL tu p breakfast dulu...nantikan n3 nye yerkkk ...
Ibu tak join diorg dari umah mak teh, kami sendiri yg terus ke umah bertangak pengantin...dekat jer dgn umah...
Kat sana baru la berkumpul semua org and tepat kul 1.00pm berarak la kami dari umah bertangkak ke umah pengantin yg hanya dibelakang umah itu sajer...

Oklah jom layan semua pikcas yg sempat ibu snapkan sbb ibu rashing nak ke majlis yg lain pd hari itu...
Klu nk tau pada hari itu ibu ada 4 jemputan kahwin...semuanye dapat p kecuali 1 majlis yg tak sempat kami hadiri...majlis kahwin anak kawan abah...sorry yer...

Opppsss....lupolak nk...actually masa kat umah pengantin lelaki tu ada 2 mempelai...
Kiranye Danial & adik lelaki dia naik pelamin serentak la...tp pihak adik dia lewat 1jam dari kami...
So, taklah sesak sangat...hehehe....

Oklah Jom layannnnnnnnnn...........




Rombongan Mak Teh... Tak ramai yg ikut kami p menghantar...hanya separuh dari sedara mara jer yg p... Pikcas sebelah tu lak...wajah ayu si pengantin...Uji...


Pikcas ketibaan pengantin... Pengantin naik kereta, kami semua berjalan kaki...sib baik tak jauh...


Sedikit pikcas menepung tawar dari pihak pengantin...my mum just wakil p'teh sbb p'teh tak dapat dtg ari tu...tak sihat la pulok...


Yg ni lak adat istiadat kat dlm bilik... Inilah yg paling betoi punya adat...
Ada pelamin kecil kat dlm tu and sikit makanan utk pengantin choice...
Ada nasi, garam & gula... Uji dapat garam & Danial lak nasi...means sempurnalah hidup makan nasi dgn garam...hehehe...
Garam tu kira utk kehidupan... Cara2 adat ni dah ibu nyatakan kat n3 seblm ini...


Pengantin di dalam kereta...


Pikcas kenangan didm bilik...


Pikcas2 kami didalm umah & dibawah khemah...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net