By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 21-May-2009 23:45 Email | Share | Bookmark
@ Dunkin' Donuts & KFC ~ R&R Tapah And R&R Simpang Pulai...



Tarikh: 07.05.2009
Masa: 7.00pm ~ 8.00pm
Lokasi: Dunkin' Donut's ~ R&R Tapah

Salam semua kengkawan... Pikcas2 ni ibu snap dah lama...masa ni kami otw balik Ipoh dari KL...
Hari tu Pk Ya kawan abah meninggal dunia...so, awal2 pagi kami dah gerak ke KL...
Ceritateranye dah ibu selitkan didlm n3 Jln2 KL ~ 2nd Days...

Hari tu just kami sefamily and mak jer yg p dari ipoh, kengkawan abah semua p sendiri2...
Memandangkan kami tak tau jln maka kami ajak angah (abg ibu) ke Kg. Dato Keramat...
umah mak arwah sbb jenazahnya dibawa kesana...
Lepas ambik angah kat umah (kat selayang) kami gerak ke Kg. Dato Keramat...
memang sesat jugak, nasib baik ada kawan abah yg ambik kami kat LRT Jelatik...
waktu kami sampai jenazah tgh dimandikan...alhamdulillah dapatlah kami tgk jenazah...
tersenyum jer muka arwah...Al-Fatihah utk arwah...

Utk pengetahuan kengkawan...arwah tersangatlah rapat dgn hubbyku....
baru semlm abah mengakui yg dia cukup terasa dgn kehilangan arwah p'ya...
Selalunya bila arwah turun Ipoh, pasti akan jumpa abah...belanja abah makan & borak2...
Dan sekarang dah tak da kawan yg abah tunggu dari KL yg akan turun Ipoh...memang sedih....

Ok...kita lupakan seketika citer sedih...yg pergi tetap pergi...kita yg hidup teruskan perjalanan & ibadah selagi mampu...

Pikcas2 ni ibu dan abah yg snap just guna hp jer... Entah camna hari tu ibu lupa lak nk bawa kamera...
agaknye dah kelam kabut tu yg terlupa tu...
So, pikcas yg clear dan terang tu dtgnye dari hp abah and pikcas yg blur2 tu dari hp ibu...

Time ni kami nk blk iph singgah jap kat R&R Tapah utk solat dan pekena Dunkin Donut's...
Tapi dah tak banyak choice..semua dah habis...tinggal berapa kerat jer...jadilahkan...
So, layan jerlah pikcas2 kami kat Dunkin Donut's ni yer...























Lepas makan kat Dunkin Donut's, abg long lak nk makan KFC... Dia kata lapor lagi...makk aaiiii dah makan donut pun lapor lagi...yer ke niiii...

Yg sebenornye dia just nak kan toys kat KFC tu jer...so, ibu pun just beli ayam 2 ketul and toys utk dia...
Memang bijak betoi anak ibu ni...pandai jer ayat dia...






Muka org puas hati dapat toys...bukannye dimkn pun ayam tu...so, kami tapau jer bw blk...



Bila dah nk sampai ipoh tetiba lapor nasi la pulok...haaaa lapor lagi...hehehe...
Mana cukup mkn donut jer...lagipun aina kan menyusu badan...tu yg ibu nk jugak mkn nasi...
So, sebelum kluar tol simpang pulai kami singgah jap kat R&R simpang pulai...ingatkan banyak kedai...
rupa2 2 biji kedai jer yg ada...choice pun tak banyak...yg ada just nasi ayam...ahhh blh ler...

So, kat situ kami semua just makan nasi ayam...and abg long mkn ayam KFC...baru dia nk makan setelah dipaksa...

Pepepun layan yer la pikcas2 kami ni yer...lupo lak nk snap pikcas nasi ayam tu...dah lapor sangat...terus melahap...hehehe...
Nasi ayam dia tak sedap...





Ni lak pikcas anak dara den yg sedang menulis... Sampai jer umah abah letak Aina kat dlm kerusi dia senang kami semua nk buat kerja...
Nk turunkan barang dari kereta...klu tak asyik nk dukung jer... Bila dah bagi pen dan kertas senyap ler dia...hehehe...
Senang kami semua buat kerja...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net