By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 16-Apr-2009 08:00 Email | Share | Bookmark
xtvt Hari Ahad La Pulok...



Salam semua... Actually n3 ni adalah sambungan dr n3 yg kat bawah tu... Ari tu ibu tak sempat nak update, kelam kabut sgt banyak lak kirja... So, terpaksalah ibu update satu persatu... Rasanya tak basi lagi kan n3 ni...hehehe... Apa2 pun jom layan jer la yer n3 ni...

Mak and asu tido kat umah hari sabtu tu... Memang seronok bebenor mak dtg and mgu ni umah kami riuh rendah dgn suara anak2 buah ibu yg hanya 3 org jer yg dtg... Itu pun dah cukup utk mengamatkan keadaan...hehehe... Bila dah jumpa macam2 ragam yg ada...kejap2 ok...kejap2 dah ada yg nangis...emmm bebudak klu main itu le rupenye...

Oklah dipendekkan citer....kat bawah ni lah our menu utk hari ahad lepas... Dari breakfast hingga ke minum petang...meja penuh dgn makanan... Kenyang seharian...

So, enjoy with all pikcas...





Entah kenapa sejak 2-3 menjak ni tekak ni asyik nak makan ala2 org putih jer... Haaa ada something wrong ker??? Arrgghhh tak da makna semua tu... Cuma sj jer ibu tukar selera... So, breakfast tu just utk ibu... Pagi tu ibu buat roti telur utk mak, asu & anak2... Tapi lupo lagi nk snap pikcas yer... Apa la ibu ni asyik lupe jer... Nak tua kot...hehehe...





Inlah diantara menu kami utk lunch hari tu...

No.1 ~ Meja yg hampir penuh dgn menu...
No.2 ~ Sotong Grg Kunyit...ibu yg masak...
No.3 ~ Asam Rebus Ikan Tongkol...ibu gak yg masak...
No.4 ~ Sambal Tumis Garing Ikn Bilis...abah yg masak...
No.5 ~ Ikan Goreng...mak yg grg...
No.6 ~ Ikan Bawal Masak 3 Rasa...mak yg masak...
No.7 ~ Ulam Timun
No.8 ~ Ulam Jantung Pisang Abu...hasil dari kebun abah...
No.9 ~ Ikan Bawal Masak 3 Rasa yg dah siap dgn sepenuhnye...
No.10 ~ Our Desert...betik...hasil dari kebun abah...

Memang tak tau nak makan yg mana... Semuanyer sodap...





Ta...rraaa...ptg tu suruh mak buat lak bubur kacang hijau utk minum petang... Bubur kacang hijau ni feveret ibu...memang sedap dimkn dgn roti...yumyum... Memang puas hati klu mak yg masak... Anyway thanks yer mak...





Ni lak pikcas baby Aina dgn baby Airil... Kemain suka bebenor baby Aina dapat duduk or baring sebelah dgn baby Airil... Klu diamati pikcas ni, baby Aina tgh geramkan kaki baby Airil... Tgklah tu dia asyik pegang kaki baby Airil jer...pastu dlm diam dia akan cubit... Haaa dah nangis baby Airil dikerjakan dek baby Aina ni... Ishishish...anak ibu ni klu dah geram dia akan cubit...sakit jugak la...





Ni lak pikcas masa mak and asu dah balik... Abg long ni pantang ada org kat luar, dia terus ambik basikal and ronda kat area2 situ jer... Nanti dah nak maghrib baru la abg long masuk umah...

Baby Aina lak ptg tu nangis sakan sbb nak ikut nenek dia balik kg... Nak bagi baby Aina diam, abah keluarkan kayu golf utk bg baby Aina main... Apa lagi terus diam la anak dara ku dari nangis... Klu tak habis yg satu taman blh dengar dia nangis... Ishishish...anak sapa la ni... Tgklah tu kayu golf tu pun lebih tinggi dari dia... Larat lak tu dia pegang... Emmm belajor la baby Aina main golf...besor sok jadi pemain golf wanita yg terkenal...hehehe... Angan2 jer ni, sbb dah tentu abah dia tak kasi...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net