By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Apr-2009 00:47 Email | Share | Bookmark
Sehari Di Hari Ahad...

Hari sabtu lepas kami blk kg lagi... Mcm biasa abah tak ikut blk and k'long yg ambik kami kat umah Actually hari sabtu ari tu ibu and k'long ada hal sikit kat Ipoh... Bila k'long hantar kami balik umah, abg long nangis2 nak ikut mamanya (panggilan utk k'long) blk kg... At 1st tu abah tak kasi sbb abah tak larat nak ambik kami esoknya (hari ahad) tapi dah anak jantan dia nangis satu taman dengar...nk tak nk abah pun kasi...hehehe...kalah jugak si bapak kat anak jantan dia tu....

So ibu pun kelam kabut jugaklah packing baju, walaupun sehari jer kami blk tapi mcm nk blk berhari2... Almaklumlah anak kecik...mcm2 nk kena bawa... Lagipun my mum tak sihat... Dah 2-3 hari sakit perut, cirit birit... Alhamdulillah la ni dah ok, k'long dah bawa ke klinik hari jumaat lepas... Doktor cakap mak tersalah makan... Entah apa la yg mak mkn...

Emmm pikcas kat bawah ni adalah breakfast kami pagi ahad semlm... Ibu dah lama nak buat breakfast mcm ni, tapi kat umah ipoh tu ibu tak da kawan nk makan mcm tu... Kat kg ni ramai org so ibu pun buat la utk our breakfast... Lagipun asu and anak2 dia still ada kat kg lagi... Memang gamatlah umah nenek 2-3 minggu ni...





Ooopppsss...bihun goreng and kuih sagu tu k'long yg buat tau...
Bukan ibu...tapi yg lain2 tu ibu yg buat...



Ni lak pikcas anak dara ibu yg merenging neneknye...
Pagi tu lepas sarapan, nenek suruh cucunye urut kaki...
Tapi baby Aina dtg terus duduk kat belakang nenek...
Emmm memang bertuah punya cucu...





Ni pikcas baby Aina with baby Airil... And Nabil dgn adiknye baby Airil...
Dlm demam tu dia nk baring sebelah dgn baby Airil jer...
Riso gak kang jangkit lak demam tu...harap2 antibody baby Airil kuat la...





Tghari tu entah mcmana badan baby Aina panas... Alamak anak daraku nak demam... And memang sah demam sebab badan dia memang panas giler... Apalagi dari thgari sampai kemalam asyik nk merap jer baby Aina dgn ibu... Langsung ibu tak leh nak buat apa2...



Pikcas ni lak waktu kami dah blk umah ipoh... Dlm demam2 tu pun masih lagi nak menulis... Actually masa tu ibu tgh gosok baju sekolah abg long, abah lak tgh susun buku sekolah abg long...ikut jadual sekolah...dah mcm kami lak yg sekolah...hehehe... Abg long lak dah lama tido since dari umah nenek lagi... So kami nak bagi baby Aina diam kami bagi dia buku and pensil... Memang suka sangatlah dia... Dapat ibu and abah buat kirja...





Tghari smlm ibu dapat sms dari Anis yg menyatakan dia dah bersalin...
TAHNIAH dari ibu sekeluarga utk Anis, Izarul & Aisya dgn kehadiran org baru pd 04 April 2009...
Alhamdulillah diorg dapat baby boy... FP Anis...http://izarnis.fotopages.com



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net