By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 8-Feb-2009 08:36 Email | Share | Bookmark
Sehari Di Rumah Asu...





Ni lah my new nephew...AHMAD AIRIL NAUFAL... Masa ni baru 18 hari tgk dunia....
Alhamdulillah sepanjang 18 hari ni Airil tak meragam, kata maknya.... Tido jer keje dia...
Iyalah nak membesarkan badan, tido + minum susu jer la....

Tapi baby Airil kena kuning... Tinggi jugaklah bacaannya... Sekarang ni masih refer hospital
Kesian dia siap kena ambik darah & air kencing utk dikaji last week... Result on 25.02.09...lambatkan nak dapat resultnye...
Mcm2 dah buat and kasi dia minum, tapi masih kuning... Harap2 lepas ni kuning dia turunlah...amin...

Baby Airil ni dilahirkan pada 22 January 2009, jam 3.45am di Hospital Kuantan....entah apa kenama spital tu, lupa lak ibu....
emmm ibu punya birthday on 23 Jan... ha nanti blh kita celebrate birthday sama2 yer.... Agak2 cam sapa yer baby ni....







Baby Aina paling suka dgn baby Airil ni... Pantang lepa, dah dia ada kat baby Airil... Kami bukan kena jaga baby Airil tapi kena jaga baby Aina...
Baby Aina kejap2 nak ciumlah, nak peluklah, nak ribalah, mcm2 dia nak buat kat baby Airil...

Klu perasan kat salah satu pic tu nampak best jer kan baby Aina jaga baby Airil... Siap duduk bersimpuh lagi mengadap baby Airil...
ishish dah blh harap kot jaga adik...hehehe... ooohhh TIDAKKKK... Nantilah dulu nak bagi adik kat baby Aina ni, baby Aina pun still BABY lagi...



Yang ni abang kepada baby Airil...AHMAD AIDIL NABIL...baru 5 tahun... Alhamdulillah memang dah pandai jaga adik...
Memang blh diharap sesangat, abg Aidil dia pun tak kacau baby Airil sangat... Cuma kadang2 tu asyik nak cium jer....yelah abang sayang adik...

Yang lagi satu pic tu, baby Aina nak sangat tido dgn baby Airil... Siap pegang2 tangan lagi...
ish tak leh jadi, kena jauhkan takut dia geram nanti habis baby Airil ditepuk kuat2...



Ni nenek (my mum) dgn baby Airil... Baby Airil ni kira cucu ke-12 utk mak....
Ha dah ramaikan cucu2 mak... pada hal mak cuma ada anak 4 org jer...
Yg sulong, kakak dah 5 org anak, abang 3 org puteri, ibu sepasang and asu (panggilan utk adik) 2 hero...
Semua sekali 12 orang....bahagia...bahagia... Sekali berkumpul...meriah...meriah...







Bila dah puas main, memunggah...habis satu umah asu diselerakkan... Baby Aina buat hal pulak... Serba tak kena dia, tu tak kena, ini tak kena...menangis, meragam...poning kami semua...



Lastly nenek yang berjaya pujuk and tidokan baby Aina... Akhirnya baby Aina tido kerana kepenatan....





Abg long & Aidil Nabil yg tak reti2 dok diam, asyik nk main jer diorg tu... Macam2 main yg Aidil Nabil kluarkan utk main dgn abg long Pastu bila suruh mengemas, masing2 liat... Sampai gaduh2...

Pics sebelah tu, nenek and asu yg selalu dok berebut main game... Ibu yg bawa lap top tu, saja nak bagi main tak lah boring sangat.... yg kelakornye nenek pun berebut2 dgn anak and cucu2 nak main game...

Yang dlm pantang tu kira ok lah main sbb tak da keje nak buat, nenek tu sempat lagi curi2 masa main... Nenek sejak pandai main game kat lap top ni, asyik nak main game jer... susah dah cucu2 dia nak main, kena bagi chance kat nenek...hehehe...


ABANG LONG, BABY AINA, AIDIL NABIL, AIRIL NAUFAL & ASU...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net