By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 7-Feb-2009 13:30 Email | Share | Bookmark
Perjalanan Ke Kuantan...



Ni actually entry dah basi.... tapi rasa2nya blm lagi kot...hehehe.... tapi layan jer la yek....

Semua pics ni masa kami otw ke Kuantan last week.... nak p umah adik kat Gambang....
Adik ibu tgh dlm pantang sekarang ni.... for 2nd baby....

Pics ni masa berhenti kat R&R Tg. Malim, berhenti solat.... Sementara tgu nenek, ibu bagi baby Aina makan keropok lekor, nenek yg bekalkan dari umah... Emmm diamlah sekejap.... Abg long dia lak dah lena zzzzz....lena diulit intan Abg long memang pantang naik kereta, tak sampai 15 minit sure dia dah ngantuk terus tido.... Tak mcm baby Aina, langsung tak mau tido....



Nak storymori la sikit masa dlm kereta, kerenah sikecikku ini, Baby Aina.... Ni kira 1st time baby Aina naik kereta jauh2....selama 6 1/2 jam... mak aaiii lamanye, jauh perjalanan luas pandangan....

Utk 2 jam yg pertama tu alhamdulillah baby Aina tak meragam Tapi bila nak masuk 3-4 jam, baby Aina dah buat hal..... Kejap2 baby Aina nak kedepan, kejap2 nak duk kat belakang...pening ibu and nenek ....aduih...letih.... Pastu serba tak kena...itu tak kena, ini tak kena.... yg geram tu dia langsung tak nak tido.... tahan betoi mata dia...

Masa dlm kereta siap main gaduh2 lagi dgn abg long... tu dah boring tahap cipan lah tu....hehehe.... tapi kali ni abg long dia lak yg buli baby Aina.... Nasib baik nenek ada...nenek lah penyelamat baby Aina... So, tgklah ragam diorg yg kat dlm kereta ni...poning...poning....



So, memandangkan baby Aina dah mula meragam, abah decide utk berhenti jap kat R&R Maran utk bagi baby Aina jalan2, main2.... Almaklumlah dah nak dekat 5 jam dia kat dlm kereta tu.... Walaupun lagi sejam stgh nak sampai kat umah adik, kami bagi chance kat baby Aina luruskan kaki dia.... ishish...macam lah dia yg bawa kereta....kihkihkih...

Ayway,seronok tgk aksi baby Aina yg dah mcm burung terlepas dr sangkarnya.... Bebas betoi dia.... Siap main2 kat pokok2 tu.... Dah la tu langsung tak nak pegang tangan, ye lah jln dah la tak stabil (sbb duduk lama sangat dlm kereta) terhoyong hayang dia.... Geram betoi dgn dia ni.... So, abah & abg long dia lah yg kena kawal baby Aina.... Klu tak, semua tempat dia nk pergi... Emmm yg menangis tu sbb baby Aina tak nak blk...seronok bebenor dia main...











Ini adalah pintu gerbang kat Temerloh... Bawah tu adalah Sg. Pahang....


Alhamdulillah, kul 7.50pm kami selamat sampai kat umah adik... Time tu cuma dia dgn anak2 jer yg ada kat umah...
Lepas mengadap baby Airil, kakak Aina dia bg present kat baby Airil... Just small present.... Hope sesuai dgn baby Aril....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net