By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 29-Jan-2009 21:52 Email | Share | Bookmark
RumahKu SyurgaKu



Inilah teratak kami sefamily di Bandar Seri Botani, Ipoh, Perak... Umah ni kami beli pada tahun 2006 and siap pd awal tahun 2008.... Setelah siap direnovate oleh hubbyku & kengkawannya, kami berpindah pada 22.07.2008.... Lebih kurang 3 bulan hubby and kengkawan menyiapkan umah kami, bertungkus lumus siang & malam, tak kira panas hujan, hubby tetap menyiapkan umah kami ni... Dan hasilnya alhamdulillah memang membanggakan.... So, inilah hasil kerja hubby.... Pics2 kat bawah ni semua ditangkap sebelum & selepas renovation Banyak juga yek perbezaannya...







Inilah hasil kerja tangan dan kekreatifan hubbyku...En. Rodzi Bin Rahim (Dodi).... Semua kerja kayu dibuat sendiri oleh hubby Al-maklumlah dah memang tauke kayu and barang2 antik.... So, Umah pun dah nak jadi mcm Muzium...hehehe.... Ibu as a wife ikut jer minat and gaya hubby, tapi bahagian dapur ibu sendiri yg design... Yang lain2, dari luar hingga kedalam & segala hiasan di pilih oleh hubby sendiri...

Rumah ni bertemakan "Kolonial Melayu" yg sebahagian barangnya dari tahun 1930an....ada juga yg beratus tahun usia brg diumah kami ni.... Buat masa ni sebahagian perhiasan tak dapat dipamerkan sbb tak cukup ruang.... Tak tau la apa nasib barang2 tu nanti....hehehe....

So, inilah rumah kami syurga kami yg hubby buat utk kami sekeluarga.... Thanks a lot to my lovely hubby cz menyediakan rumah yg cukup selesa utk kami.... WE ALL LUV U...









View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net