By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Dec-2009 00:21 Email | Share | | Bookmark
Wajah2 Ceria Anak2 Kami & Bunga2 Yg Cantik...



Salam semua...
Masih pikcas di Cameron Highlands...
Tapi kali ni liyana nk tempekkan pikcas anak2 keriangan kami...
Memandangkan pikcas2nye banyak, maka terpaksalah liyana bahagia2 hingga 3 siri semuanye...hehehe...
Harap semuanye tak jemu2 yer dgn pikcas2 di CH ni...

Pada mereka yg tak boring, jom layan pikcas2 anak2 keriangan kami ni...


Masa ni di Mardi...


Di pelbagai lokasi sekitar CH...


Dania permata hati Ida & Helmi...
Aisya & Airil buah hati pengarang jantung Anis & Izarul...


Aksi tido anak2ku...sejuk memang sejuk sbb time tu hujan...lena memang lena...


Ni waktu kami tgh berhenti mkn durian otw nk ke CH...
Aksi Aina yg sekarang ni dah suka buat peace, tp blm menjadi lg peacenye tu masih belajor lg....


Wajah2 ceria dan gumbira along a.k.a aizat masa di CH...


Anak daro den di CH...


Ishishish...tomotnye budak ni...anak sapa la ni....


Aina yg riang gumbira...



Nilak pikcas bunga2 yg ada di dlm Mardi...





Wednesday, 2-Dec-2009 22:28 Email | Share | | Bookmark
Small Gahtering @ CH - 2nd Day



Tarikh: 01.11.2009 (Ahad)
Masa: 10.00am ~ 6.00pm
Lokasi: Sekitar Cameron Highland, Pahang

Salam semua kengkawan...

Nk tgu picoodle tu ok entah la bila...so, nk x nk terpaksalah update gak tanpa menggunakan picoodle tu...
Tp hasilnye terpaksalah pikcas2 kali ni kecik2 sikit...sori yer terpaksa korang bulatkan mata utk tgk pikcas2 ini...

Ok, kembali ke tajuk asal....kali ni liyana nk tempek pikcas disekitar tempat2 yg kami sempat singgah pd CH awal bulan lepas...
Actually banyak tempat yg x sempat kami nk pergi kerna cuaca yg tidak mengizinkan...hujan sepanjang hari...
Tp alhamdulillah, hujan itu kan rahmat...sejuk2 lagi best...hehehe...

Ok, pg tu setelah semuanye bersarapan di apartment memasing, kami sepakat utk chek out pd jam 10.00am...
Tapi biasa la kami yg ada anak kecik terlewat dlm 10-20 mnt...sorry yer kengkawan buat korang tunggu lelama kat bawah tu...

So, sebelum kami memulakan expidisi kami menjelajah CH, sempatlah kami berposink kat bawah apartment tu...
Sungguh sporting semuanye, thanks to u all...

Jom layan pikcas kami yg tak seberapa ini...zaaassssss







Lokasi pertama kami pg tu ialah taman Mardi kat Tanah Rata...
Nak masuk sini kena bayor...harga tiket utk org dewasa RM3.00 dan kanak2 RM1.00...
Memang luas kawasannyer...tak larat nk meronda...
Itu pun ladang epal tak sempat nk terjah sbb waktu tu hujan dah mula nk turun...

Jom layan pikcas kami kat dlm Mardi ni yer...







Lokasi ke-2 lak ialah Bigred Strawberry Farm...
Kat sini kawasannyer pun luas...tapi luas keatas...maksudnyer kena naik tangga utk keatas...duk atas bukit katakan...hehehe...
Kat sini mcm2 ada...dan blh petik sendiri sayur2nyer...tak mahal pun cuma 3 pokok salad RM5.00 je...
Puas mkn...segar2 lak tu sayur2nyer...









Lepas tu kami ke ladang strawberry yg blh kami petik sendiri....
Memang puas petik sendiri dan rambang mata nk petik yg mana sbb banyak sangat strawberry yg merah dan besau2...
Kat sini hanya 2org dewasa & 1org knk2 jer yg blh masuk...
Harganye lak RM15.00 utk 1/2 kilo....klu petik lebih dr 1/2 kilo kena bayar la balancenyer tu...

Ok jom tgk kami bergumbira kat dlm ladang strawberry ini...
Sambil petik sambil makan...hehehe...









Nilak adalah lokasi terakhir kami hari tu...
Tea Bharat...memang cantik sungguh permandangan kat sini...
Tapi syg kami tak dpt nk turun ke ladang tea dia sbb time tu hujan lebat giler...
So, kami hanya lepak kat dlm kedai tu sambil minum teh tarik...
Hanya adik2 chek jer yg turun kat ladang tu utk berposink, tu pun time hujan dah reda...







Monday, 30-Nov-2009 22:31 Email | Share | | Bookmark
Boring Time...

Quote:
Salam semua kengkawan...

Sebenarnye memang banyak n3 yg tgh q utk dipublishkan...tapi picoodle den buat hal...
Memang benggang betoi dgn picoodle tu...
Dari minggu lepas nk buat n3 tapi tak leh nk upload pikcas sampai dah naik feedup tahap gaban nk buat...
Entah apa la problem dgn picoodle tu...tension betoi 2 minggu ni..

Nk guna phtobucket tak berapa mahir la pulok...jenuh gak la nk belajornye...ishishish...lembab la pulok...hahahaha...

So, bila dah ok picoodle tu nanti akan liyana publishkan n3 yg baru yer...tapi hari dan masanye dah lama berlalu la...janji still dlm thn 2009....blhkan...hehehe...


Thursday, 19-Nov-2009 10:30 Email | Share | | Bookmark
Small Gathering @ Cameron Highland ~ Day 1



Tarikh: 31.10.2009 (Sabtu)
Masa: 2.00pm ~ 11.00pm
Lokasi: Cameron Highland

Salam kengkawan...
Kali ni liyana nk tempek pikcas masa kami buat small gathering kat Cameron Highland awal bulan ari tu...
Maaf la cz baru berkesempatan nk publish kat sini sbb banyak sungguh n3 yg tgh q...
Kena ikut turn la yer...hehehehe....

Ini adalah small gathering kami x-student I.T.I 2/98, KL....
Tapi ramai yg tak dapat nk join cz memasing sibuk dgn hal memasing...
So, hanya kami 6 sahabat saja yg dpt join pd ari tu...
Antaranye ialah....


Cilop dari FP chek...hehehe...

Actually memang dah lama plan nk ke Cameron Highland since awal tahun ari tu, tapi banyak sangat hal lg pun memasing bz....
So, setelah mencari kata sepakat dan tarikh yg amat sesuai so kami pun mulakan operasi mencari apartment...
Pd awalnye liyana la yg ditugaskan utk cari apartment dan terus booking, tapi masa tu liyana betul2 tgh bz dgn tender dari JPN kat opis tu...
Sampai dah kena marah dgn kengkawan terus liyana lepaskan tanggungjawab tu kat member kitaorg yg baik hati...sapa lagi klu bukan Chek Mawarni...tq yer chek tlg liyana...

Kami ambik 3 apartment yg ada 3 bilik setiap apartment...
1 apartment RM280.00...so, 1 aprtment kami share duk dgn 3 family...
Chek ambik 1 apartment cz dia bawa family dia yg amat sporting semuanye...
Seronok dgn korang2 semua...enjoy beb...
Dan alhamdulillah yg kami rancangkan berjaya...
Juga semua xtvt yg kami buat menjadi...
Nk tau apa dia...jom layan pikcas2 kami ini....


Ni la aprtment yg kami duk...
Sesampai je kami terus berposink dulu kat dlm apartment kami...


Ni masa kat apartment chek...tgh tgu hujan berhenti tuk p pasar malam...
Dan pikcas kasut serta stoking memasing sbb masa tu memang sejuk giler...kena pakai kasut...



Mlm tu kami buat steamboat...
Memang best mkn steamboat kat sana cz mkn dlm cuaca yg sejuk dgn mknan yg panas...perrggghhh memang sedap dan yummyyyyy.....

Layan pikcas mkn2 kami pada malam itew yer...


Muffin tu chek yg bawa dari KL...memang sedap giler muffin tu...tq yer chek sudi gak chek buat...
Macaroni tu lak Anis yg tlg buat kat umah liyana...dia masak memang sedap...
Pikcas sebelah tu lak, antara bahan2 steamboat mlm itew...


Sekitar aksi didapur...sempat lagi tu berposink...hehehehe...


Aksi dimeja makan...













Thursday, 12-Nov-2009 11:56 Email | Share | | Bookmark
Pameran 1 M'sia ~ Hari Ke2...

Tarikh: 18.10.2009 (Ahad)
Masa: 11.00am ~ 3.30pm
Lokasi: Stadium Indera Mulia Ipoh, Perak

Salam semua...

Masih pikcas di Pameran 1 M'sia...tp kali ni adalah pikcas disekitar hari ke-2, kira hari akhir la...
Ari ahad tu kami ke Stadium lagi tapi kali ni liyana and anak2 tumpang jiran...k'fidah...
Sbbnye abah dah pergi awal pg tu sbb ari ahad tu turn abah lak yg jaga dari pg sampai la ke jam 3.30pm...
Pastu Michael lak sambung tugas sampai jam 9.00pm jaga pameran...

So, daripada nk pergi dan drive sendiri baik tumpang jiran tu lgpun kereta dia kosong...just dia & anak2 jer...
Blknye lak kami dgn abah...haaa kan senang tu....hehehehe...

Ari ahad tu mcm2 xtvt ada...tak sempat nk snap semua xtvt kat luar stadium sbb anak2 dah
mula bising kepanasan dan nk masuk dlm stadium sbb kat dlm sejuk ada aircond...
Hanya sedikit pikcas sj yg sempat liyana snapkan utk tatapan kengkwn...

Ok jom layan pikcas kami disekitar dalam stadium dan luar stadium...


Suasan siang di tapak pameran... Pikcas sebelah tu lak motor di zaman dolu2...


Membuat kristal...sungguh asyik kami melihatnye...hasilnye pun cukup cantik...


Salah satu xtvt yg ada...



Ni lak pikcas disekitar dlm Stadium Indera Mulia, Ipoh...
Ada mcm2 pameran dari badan kerajaan...pun maleh nk snap semua jabatan yg terlibat...confirm dah kes maleh...hehehehe...
xtvt utk anak2 pun banyak...mcm2 ado...nk tau apa yg anak2 kitaorg main...jom zassss pikcas kat bwh ni...hehehe....


Perkataan 100 yg mengandungi pelbagai rupa dan citer... Pikcas sebelah tu lak yg ado kat dlm stadium...


Nilah xtvt yg ado utk anak2 kat dlm stadium ni...memang suka sesangat bebudak tu dgn xtvt2 bebas tu...


xtvt yang along join, mewarna dan main puzzle...
Dan pikcas sebelah tu lak, Aina yg tak ketinggal nk join gak semua xtvt...hahahaha...


Tghari buta tu pun ada gak senamrobik....ye la dah duk kat dlm stadium yg beraircond dah tak rasa time tu tghari...hihihihi... Cukup enjoy dgn senamrobik tu....


Aina pun nk join gak senamrobik...tp dia malu2 kucing la pulok...kahkahkah...


Pikcas anak2 main atas pentas lepas senamrobik habis... Depa lak yg bersenam, main belon kat atas tu...


Aina yg sangat suka dapat main dgn belon yg banyak...happy sokmo dia...


Aina dgn belon dia... Pikcas sebelah tu lak along dgn anak k'fidah...amir...


Along dan anak2 k'fidah sempat lagi tandatangan dlm Books Of Record...


Sblm blk kita bergambor dulu...hehehehe...



Mlm tu pun kami ngekor abah lagi ke stadium...
Tp kali ni ibu pergi dgn mak, aiman dan k'win...cam biasa abah dah p dulu...
Actually mlm tu ada perasmian dr Pm kita, sapa lagi Najib ler...hehehehe...
So, mlm tu apa lagi jln punya la jem....nk cari parking pun dah dekat 1 jam...pusing punya pusing akhirnye dpt jugak la parking...

Perasmian tu diadakan kat dlm Stadium Ipoh, kami tak kesana sbb malas...
So, dengor jer la PM berucap dan nyayian artis2 dr luar...hehehe....

Kami lepak lama jugak la kat sana...sampai sempat la buat lukisan kartun utk aizat dan aina...

Layan je la yer pikcas yg sempat disnap pada mlm itew...


Klu tak silap nilai mercu tanda No. 1 tu berharga RM10k....pergghhh duit rakyat tu, membazir betoi...
Pikcas sebelah tu lak aksi anak2 yg riang gumbira bila berposink...perasan tak Aina cuba nk buat peace tapi jari lain yg terkangkang...hehehehe...


Kami disekitar tapak pameran abah.... Dan pikcas Aizat & Aina yg suka benor main...


Ni lak masa aizat & aina dilukis oleh kartunis terkenal...sapa yg suka kartun, sure kenal ke2-2 kartunis ni...
Tgk la punya la payah dan susah kartunis tu nk kasi aina diam.... Yg aizat lak mentend macho...hehehehe...


Tarrraaaa....ni lah hasilnye...ada sama ka???


Pikcas sebelah tu Aiman dgn Ilya (x senario)...dia pun ada buat jualan kat situ...jual tudung...


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net