By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-Dec-2009 10:45 Email | Share | | Bookmark
Kejadian Seblm CCM...Adik Alia Masuk Hospital...

Tarikh: 22.11.2009 (Ahad)
Masa: 5.30pm ~ 9.30pm
Lokasi: Hospital Raja Permaisuri Bainun (Ipoh)

Salam Semua Kengkawan...

Sebelum liyana tempek pikcas CCM kami, liyana nk kongsikan bersama dgn kwn2, kakak2 dan adik2 semua tentang kejadian sehari seblm CCM kami....
Ari ahad 2 dlm kul 3.00pm liyana dpt call dari mak bg tau Alia anak abg liyana telah dikejarkan ke hospital besar Ipoh sbb dia terpijak jarum dan jarum tu
patah dan tertinggal di tapak kaki dia.... Punya la liyana risau bila dengar berita tu... Dan bergegas la kami ke HBI ptg tu...

Alia kena operate ari tu juga...bayangkan la budak sekecil 2thn tu dah nk kena masuk Operation Room (OR) memang risau giler...
Bila diingat jarum tu lagi seriua darah liyana...jarum tu adalah jarum mesin jahit....
Liyana betul2 lupa nk snap pikcas jarum tu...

Actually SIL liyana, k'niza baru sampai dr. KL dgn anak2 dia mlm seblm tu..
Diorg blk cz nk p bercuti dgn kami... Kejadian tu berlaku di umah mak k'niza di parit...
Time tu Alia tgh main2 kat area mesin jahit opahnyer....entah mcmana dia blh terpijak jarum tu...
Dan k'niza terus cabut jarum tu tanpa dia perasan hujung jarum 2 patah...

Dipendekkan citer ari tu jam 6.30pm Alia dibawa ke OR tingkat 3 di HBI tu...actually ada katil yg dtg utk bawa Alia tp Alia takut nk baring atas tu...
So, k'niza dukung Alia sampai ke OR...kami yg lain2 pun sama2 ke OR tu... Ramai yg tgu Alia ari tu, liyana & Aina, Asu & Naufal, Mak, K'long & Abg Long,
Opah Alia, Ateh Alia, Cikgu Baayah & Anak2...

Jam 7.00pm operation pun bermula dan berakhir jam 8.30pm... Memang lama cz doktor x dapat jumpa jarum tu sbb jarum tu dah beralih arah ke bhgn.
atas tapak kaki... Mula2 scan di ER jarum tu ada dibhgn. bawah tapak kaki, mungkin sewaktu Alia nangis2 dan meronta3, jarum tu dah berjln hingga ke
bhgn. atas... Jadinye kaki Alia terpaksa di operate atas dan bawah...memang kesian dan sedih tgk keadaan dia time tu...

Ikutan memang nk batal jer CCM kami, tp doktor cakap esoknye blh blk so kami on kan juga CCM kami...
Lagipun semuanye dah dibooking dan deposite pun sudah dibayar...
Lagi pun blh la Alia rehat sikit dari menangis kesakitan...

Ok jom tgk dulu pikcas Adik Alia kat Hospital Ipoh ini...
Sorry pikcas kurang memuaskan sbb liyana hanya guna hp....


Time ni masih di wad lg...tgh tgu nurse dtg utk dibawa ke OR...
K'niza tgh rancak bercerita mcmana Alia blh jd camtu...


Alia menuju ke OR....


Alia dah selamat menjalani pembedahan... Kali ni Ateh Alia lak yg dukung Alia...


Ni lah kesan operation Alia...pikcas ni diambil 2 hari selepas Alia dibedah...
Time ni kami di Teluk Rubiah... Alia pun dah ok...
Teringat Alia selalu ckp...are u otey...(are u ok???) dan dia juga balas...i'm otey...cute sangat bila dengar dia ckp cam tu...hehehe....


Aina pun nk interprem gak...hehehe...x sah klu x dak muka anak dara liyana ni... Time ni kami tgh tgu Alia di luar OR...

Quote:
Kesimpulannye simpanlah semua perkakas or brg jahitan anda ditempat yg tinggi dan selamat supaya anak2 kecil x dapat bermain dgn benda2 yg bahaya seperti itew...


Friday, 18-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aizat P Mancing @ Laut, Silat & Dlm Feri...Nk Blk Dah...



Tarikh: 18.11.2009 (Rabu)
Masa: 1.00pm ~ 6.00pm
Lokasi: Sekitar Pengkalan @ Kg. Kisap, Langkawi

Salam semua kengkawan...

Terlebih dahulu liyana nk ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua warga FP...
Semoga thn ini akan lebih bermakna buat semua...
Marilah sama2 kita berhijrah kesatu arah yg lebih baik dari ari ini...insyaALLAH....

Dan terima kasih pada semua yg mendoakan semoga FIL selamat dan dpt haji yg mabrur...
InsyaALLAH FIL liyana dijangka sampai ke Langkawi on 27.12.09 ni...
Mungkin kami x blk dan insyaALLAH akan blk dlm bulan 6 thn depan...makkk aiii lambatnyer...
Hehehe...x cukup budjet ler...

Oklah berbalik kita ke tajuk asal...hehehe...
Kali ni liyana nk tempek pikcas Aizat a.k.a along p mancing kat laut...
Actually liyana and husband x tau dia nk join p'teh dia turun laut...
Sbbnye tghari tu liyana, husband and SIL, k'miza kluar p town beli brg yg kwn kirim, Aizat tinggal kat umah dgn tuk dia...

Dlm kul 2pm tu anak buah, Fatin kasi sms bg tau Aizat dah ikut p'teh turun ke laut...
Berderau darah bila dpt tau dia ikut p'teh...nk marah, dia dah p ikut dah...
Berdoa je la supaya selamat...lg pun k'mira & k'alia ada ikut sekali...
Tapi dlm hati tuhan sj yg tau betapa risaunyer...ye lah aizat x pernah turun laut naik peru (perahu) p'tehnyer, abah lak x ikut...emmm memang risau...
Bila kenangkan tuk dia dah bg izin sure tempat tu ok dan selamat...kurang la sikit risau tu...

Dlm kul 5.00pm kasi sms kat p'teh suruh bg tau dah dekat nk sampai pengkalan call kitaorg sbb nk ambik pikcas kat situ...
Kul 5.30pm, sampailah Aizat, k'mira, k'alia & p'teh dgn selamat kat pengkalan tu...
x banyak ikan yg dapat...lupo lak nk snap pikcas ikan2 yg dpt tu...

Oklah jom layan pikcas disekitar pengkalan dan p'teh yg tgh melabuhkan perunyer...


Pengkalan yg ada kat kg. husband...x jauh pun dr umah dlm 5 minit dh sampai...


Aizat & semua dah sampai...


Sempat gak liyana berposink kat dlm peru tu...makk aiii gayat gak naik peru tu...dah rasa mabuk pun ada...


Ni lak Aina kat dlm peru tu..dia blh x nak pegang tgn...konon dah terror la tu...x tau bwh tu air...


Tgh tgk p'teh ikat peru...


Muka org suka dpt turun laut...


Otw nk blk umah...



Ni lak pikcas anak dara den menyelerakan umah m'teh dia...
Habis diturunkan semua kusyen2 m'teh buat main...
Sorry yer m'teh, anak mandakan m;teh ni nakal sikit...hehehe....

Layan ye la pikcas si Aina ni yer...


Aina main dgn kazen2nyer...


Aksi Aina bermain...



Ni lak pikcas Aina main karem dn along dia...





Mlm sblm kami nk blk, diaorg buat sikit shown kat gelanggang silat...
Dulu diorg main rebana kat depan umah abg yus (abg ipar) la ni depa dah buat 1 gelanggang kat belakang umah abg yus...
Selalunye diorg main silat & rebana tu setiap mlm jumaat...
Hari2 biasa just utk training jer...tp mlm tu diorg memang sporting blh main kan sikit utk liyana snap pikcas depa dan abadikan kat sini...

Jom layan pikcas yg ado ini...


Sebhgn. pemain tgh memainkan alatan masing2...


Ni silat tomoi kot....actually depa ada bg tau, tp liyana dah lupo namo dio...


Silat...memang best klu tgh...yg rendah sikit tu Alia, ank abg yus...


Tuk guru pun sporting turun beraksi mlm tu...


Ni la para penonton mlm tu...sj nk temankan liyana sebenarnyer....hehehe...




Sempat gak snap pikcas satu feri yg berselisih dgn feri kami...


Aina dgn Ibu...


Muka org kesejukan...memang sejuk kali ni dlm feri tu, klu x biasa2 jer...maybe org x ramai kot....


Aina yg dah semakin pandai buat peace...


Muka org yg dah mula boring...


Ni lak muka org yg x leh nk duk diam...mujurlah kali ni x ramai org dlm feri...blh la dia berlari kesana kemari...




Pemandangan dari jeti Kuala Kedah...


Ni dah turun dari feri...


OTW nk keluar dari jeti...

Quote:
Nanti kan pula n3 CCM kami di Teluk Rubiah....


Wednesday, 16-Dec-2009 11:11 Email | Share | | Bookmark
Mcm2 XTVT Ada...



Tarikh: 16.11.2009 (Isnin)
Masa: 10.00am ~ 12.00pm
Lokasi: Di Rumah & Di Airport, Langkawi

Salam semua kengkawan...
Harap2 semuanye sihat2 belaka...

Kali ni liyana nk tempek pikcas masa dirumah sblm manghantar ayah mertua ke airport dan sekitar di airport...
Sblm kami semua berangkat ke airport, pagi tu ada bacaan doa dan laungan azan utk mengiringi ayah oleh aby yus (abg husband)...
Masa tu segan sangat nk snap pikcas...so, apa yg ada la yg sempat...hehehe...

Jom layan...


Ini la bagasi ayah mertuaku Semuanye disiapkan oleh kami adik beradik...


Habis jer azan, ayah pun melangkah kluar menuju ke airport...


Sempat gak anak bujang liyana ni berposink...


Aina dgn ibunyer...


Entah apa yg dipujuk, akhirnye nk jugak Aina dgn p'long dia...


Sempat gak kami berposink...hehehe...


Pikcas Aina dgn botol air utk bekalan kat Airport nanti...



Actually ayah punya flight on 17.11.09 dari KLIA...so, ayah stay 1 night dulu kat KL...
Ayah guna pakej swasta, so dari Langkawi hanya ada 7 org sj termasuk ketua rombongan...

Semoga ayah mendapat haji yg mabrur dan selamat menjalani semua ibadah...amin...


Pikcas reramai dgn ayah...


Pikcas Aina yg tersangatlah happy sbb blh lari2 kawasannyer luas...



Tarikh: 17.11.2009 (Selasa)
Masa: 10.00am ~ 10.30am
Lokasi: Dataran Lang, Langkawi

Ni adalah kali ke-3 liyana ke Dataran Lang ni tu pun setelah sekian lama duk ajak husband...hehehe...
Walaupun menantu org langkawi, tp liyana jarang nk p tempat2 yg best2 kat sana...
Selalunyer banyak masa dihabiskan diumah dan umah sedara mara yg ramai itew...
Maklum je la 2 kali blk dlm sethn...so, kena la ziarah sedara mara...

Entah mcmana mood abah baik lak pagi tu, sekali ajak je dah on...
Actually pg tu kami bersarapan di pekan kuah, so dah alang2 dekat ajak abah terus kesana...
x banyak pikcas yg disnap sbb waktu tu matahari dah mula nak naik...panas giler kat sana...
Layan je la pikcas yg ada ni yer...

Oklah, dah x tau nk citer apa, so jom zaassss....


Dataran Lang...


Punya la panas sampai x leh nk ambik posisi yg cun utk snap pikcas...x nampak langsung depa kat atas tu...huhuhu...


Pikcas anak2 dgn kazen2 diorg...


Pikcas candid...yg lain2 ni dah x larat nk berjln...so, diorg just lepak2 kat tmn depan Dataran tu jer...


Pandangan dari Dataran Lang...


Ni lak ketam tgh bawa ikan ke markas dia utk dijadikan santapan...


Sunday, 13-Dec-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark
Blk Kg. Langkawi Lagi...



Tarikh: 14.11.2009 (Sabtu)
Masa: 7.30am ~ 10.30am
Lokasi: Sekitar Di Jeti Kuala Kedah & Dlm Feri

Salam semua kengkawan...
Bulan lepas kami ada blk lagi ke kg. husband...
Kali ni kami blk sbb ayah mertuaku nk berangkat ke Tanah Suci, Mekah...
Ayah p on 26.11.2009 yg lalu, kami blk awal sbb nk buat kenduri sblm ayah berangkat kesana....

Kami bertolak pd ptg jumaat dan tido 1 mlm di umah abg husband (abg hassan) di kuala kedah....
Kami sampai dlm kul 1am dan hanya sempat melelapkan mata dlm 5 jam saja sbb nk ambik feri awal...
Tapi biasa la dah ada anak kecik ni x blh nk p awal2...
Lepas habis je breakfast kat umah abg hassan kami terus bergerak ke jeti yg x jauh dari umah dia...

Sampai je jeti kul 8.15am dan dah ada feri yg menunggu utk perjlnan kul 8.30am...
Sempat gak kami naik feri kul 8.30am tu dan sampai kat umah kul 10.30am...

Ok, jom layan dulu pikcas2 kami di jeti kuala kedah dan di dlm feri...



















Tarikh: 15.11.2009 (Ahad)
Masa: 10.00am ~ 6.00am
Lokasi: Disekitar Hari Merewang

Ni lak pikcas di sekitar hari memasak @ merewang...
Kat kg. husband ni memang seronok sbb klu time kenduri sure ramai org2 kg. yg dtg menolong...
Tp time liyana snap pikcas ni org dah banyak yg balik...time org ramai segan nk kluar kamera...hehehe...
Tuan umah x banyak sangat la kerja, cuma buat yg ringan2 yer...hehehe...

Ptg tu lak anak buah buat laksa, tapi lupo lak nk snap pikcasnyer...

Jom layan pikcas disekitar hari merewang ini...










Ni ikan fresh...husband dgn abg & adik turun laut p menjala kat laut...



Malamnyer...

Ni lak pikcas disekitar mlm kenduri...
Alhamdulillah semuanyer berjln dgn lancar dan selamat...
Menu2nyer usah dikenangkan...memang best giler...sedap sesangat...

Jom zzaaaaassss....


1. Gulai siput + betik muda
2. Kobis goreng
3. Ikan kayu masak asam yg sedap...(1st time mkn cara masak ni)
4. Ulam2an
5. Kerabu Ikan Mentah...(Memang ikan ni mentah, just buang perut, cuci bersih2 dan potong kecik2)
6. Ikan bakar bersumbat sambal
7. Udang bakar....(yg ni just utk liyana...hehehe...udang baru dapat dr. laut, boss adik yg kasi)















xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Yehyehyeh... dapat award lagi dari k'nani (http://jassnani.fotopages.com)...
Ni 1st time dapat award dari k'nani... Tima kasih bebanyak yer kak kasi award...
Liyana suka sangat...muaahhhh....



Quote:
Nanti kan n3 disekitar Airport Langkawi (menghantar ayah) dan xtvt selanjutnyer di kg....


Thursday, 10-Dec-2009 00:45 Email | Share | | Bookmark
Mesyuarat Agong Persatuan @ Tmn. Seri Botani



Tarikh: 08.11.2009 (Ahad)
Lokasi: Tapak Tadika Tmn Seri Margosa, Ipoh
Masa: 11.00am ~ 6.00pm

Salam semua kengkawan...
Harap semuanye sihat2 hendaknye...

N3 kali ni masih dibulan lepas, bulan 11 tp tetap didlm thn 2009....hehehe...
Actually banyak citer dan xtvt yg dilakukan dlm bulan 11 termasuklah CCM yg ditaja oleh kakak kesayangan liyana &
blk kg. di Langkawi masih blm lg sempat dipublishkan....
Ntah sempat entah tak utk dipublish dan dikongsikan bersama dgn kwn2...
Nk masuk gear 5 pun mcm x mampu...jenuh juga la nk kejor...
Ok la kita tinggalkan dulu citer itu, biar next n3 liyana citerkan...hehehe...

Mesyuarat ni adalah mesyuarat agong yg ke-2 diadakan di Tman Seri Margosa, tempat tinggalnye kami sekeluarga...
Mesyuarat kali ni utk membuat perlantikan baru utk semua jawatan...nk bg rasa sapa yg blm rasa jawatan itu...
Tak ramai yg datang mungkin memasing ada hal...hanya yg ada saja diberi amanat utk memilih...
Tp ptg tu semuanye sepakat utk 5 jawatan terpenting/terbesar ditetapkan...
Jawatan2nye, Pengerusi, N/Pengerusi, Setiausaha, N/Setiausaha & Bendahari...
Abah yg pada asalnye mengharap agar ada org nk ambil alih tugasnye sebagai bendahari tdk menjadi, abah still kekal sebagai bendahari...
Anyway thanks to u all cz masih mempercayai ketulusan husbandku ini...

Pd pg. sblm adanye mesyuarat tu, kami kaum2 ibu (x ramai pun yg tlg) cuma kami 4 buah umah sj yg turun sesama masak bihun grg utk juadah di mesyuarat tu...
x banyak yg nk dimasak, jd lah kami ber4 buat kerja...
Asalkan chef kami ari tu ada sudah mencukupi...sapa lg klu bukan k'nana yg pandai memasak itew...
Lgpun dah dimaklumkan kpd penduduk yg lain utk membawa juadah (jika ada) ke mesyuarat tu...

Jom tgk aksi kami memasak dan membungkus bhn grg...











Ni lak pikcas disekitar mesyuarat pd ptg itew...
Abah kena bentangkan belanjawan thnan kpd penduduk Tmn. Seri Margosa....
Alhamdulillah abah berjaya melaksanakan tugasnye itew....syabas kpd abah...

Oklah nk citer banyak pun dh x dak idea...so, jom layannnnnnnnn.........










Selesai mesyuarat ada karaoke lak...x ramai yg menyanyi malu kot, sambil mkn kita berhibur...hehehe...
Pikcas sebelah tu lak disnap waktu ptg lepas habisnye mesyuarat....cantikkan pelangi tu...



Selesai mesyuarat, melayan anak2 la pulok...hehehe...







[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net