By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 8-Jan-2010 10:21 Email | Share | | Bookmark
Besday + Kenduri + Basikal/Motor



Tarikh: 27.11.2009 (Jumaat)
Masa: 10.00am
Lokasi: Umah Mak ~ Tronoh, Perak

Salam semua kengkawan...
Harap2 semuanye sihat2 belaka...
Alhamdulillah dah 8 ari kita berada didlm tahun 2010...
Tp umah liyana ni still lg ceritera dlm thn 2009...harap semuanye x boring...
Mcm yg liyana citer kat n3 bawah tu...x dapat nk update laju2 cz bz dgn kerja2 office dan umah yg x pernah sudah...
Bukan nk mengeluh, saja nk cari alasan jer...hahaha...

Oklah berbalik pd tajuk asal...kali ni liyana nk tempek pikcas lepas CCM kami lak....
Actually semua pikcas2 ni disnap dlm bulan november thn lepas, udah lama bebenor baru nk update....hehehe...
Mlm sebelum raya tu k'niza & asu share beli kek utk anak memasing cz ada 3 org yg sambut besday dlm bulan tu...
Aidil Nabil (anak asu) on 18.11, Najihah (anak k'niza) on 26.11.2009 & Alia on 22.11....
x buat besar2an pun cz x cukup masa....dah habis masa kami habiskan dlm CCM ari tu...hehehe...
So, kepada ke-3-3nye alang ucapkan Happy Belated Besday...
Moga menjadi anak2 yg soleh & selehah...serta berjaya didunia & diakhirat...amin...
Jom layan pikcas2nyer....


Kek yg dikongsi ber3... Jimat...hehehe...


Mlm tu just 2 org je yg potong...yg lagi sorang tgk pikcas bawah tu...tgh nyenyak tido...


Alang snapkan la juga besday girl yg tgh tido ni... Puting x leh cabut, kena lekat sokmo...


Esoknye turn alia lak potong kek....memang ditinggalkan separuh utk alia...jadila yer sayang...


Naufal pun nk enterprem gak...hehehe...



Tarikh: 28.11.2009 (Sabtu)
Masa: 6.30am - 10.00am
Lokasi: Umah Mak ~ Tronoh, Perak

Raya haji ke-2 ari tu mak buat kenduri sikit kat umah....
Mcm biasa memang kami buat kenduri tahlil or doa selamat pepagi....lepas habis solat subuh...
Senang org2 masjid habis sembahyang subuh terus breakfast kat umah kami...
Dan utk kaum hawanye lak lepas solat subuh...dlm kul 7.30am sampai la kul 10.00am....

Semua menu2 ni mak & k'long yg masak...liyana just tlg sikit2 jer...
Kami start masak mlm tu dan sambung sebelum sebuhnye...kul 4.00am semua kena bangun...buat kerja...hehehe...
Lg pun senang klu buat kenduri pepagi...x kalut sangat...cuma kurang tido je la...ala lepas tu blh kador tido semula...hihihi...

x banyak pikcas yg disnap cz sibuk tlg mak buat kerja...lgpun siaina x mau lekang dari liyana...memang fenin....
Pikcas para tetamu pun x sempat nk snap...x memang tangan dibuatnye dgn aina tu....
Tp lepas semua org dh blk, baru la blh pegang kamera...tu pun pikcas2 kami saja...
Termasuk la kazen ku ini, k'melor a.k.a cikgu julia dan anak2 dia lepak lama kat umah mak liyana tu...
Yg lain2 dah kenyang perut terus balik...hehehe...x pa memang dijemput suruh mkn pun....hihihi...

Oklah jom layan sikit pikcas diwaktu pagi itu....


Hidangan di pagi ari....


Menu2 pagi itew...


Sebahagian jemaah masjid subuh...



Posink lepas habis kenduri...
Jom laayyyaaaannnnnnn........


3 beranak yg pantang nampak kamera...hehehe...


Posink lagi....sakan noooo korang...


Haaa....baru ada muka den...hehehe....


Asu yg sentiasa nk enterprem....



Ni lak pikcas basikal cum motor...
Liyana 1st time tgk, memang cute sesangat...
Blh jadi basikal dan motor...agak2 letih nk berkayuh, tekan button motor terus jln mcm motor, x yah nk kayuh2....

Actually basikal cum motor ni kepunyaan kazen liyana, k'melor a.k.a Julia...
K'Melor ni cikgu, siap buh plate nama dia lagi...dan daerah dia duk, iaitu Tronoh, kg den...hehehe...

Husband liyana cakap, basikal cum motor ni x diluluskan dijln raya sbb klu motor mesti ada lesen...entah la...liyana pun x tau...
Tp lulus x lulus kazen liyana ni dah beli pun 2 biji....1 utk dia ke sekolah, 1 lagi utk anak dara dia, mija kesekolah....
Klu x silap harga benda tu dlm RM1900++....emmm, klu 2 biji memang dah blh beli motor yg betul...
Yg ni guna betery...agak2 batery low p caj je ler...hehehe...kan mudah....jimat lak tu...harga je la yg tak tahan...huhuhu....

Jom layan.......


Model basikal cum motor....


Basikal cum motor...cantik dan comel....


Wednesday, 6-Jan-2010 10:13 Email | Share | | Bookmark
Lost World Of Tambun

Tarikh: 25.11.2009 (Rabu)
Masa: 10.00am ~ 6.00pm
Lokasi: Lost World Of Tambun, Ipoh

Salam semua kengkwn...
Masih lg pikcas CCM kami last year...hehehe...
Sorry yer cerita last year blm habis lagi...almaklumlah liyana ni dah kembali berkerja so x dapat nk update selalu...bz jer...
Nk masuk gear 5 pun x sempat...ni pun curi2 update kat office...hahaha...

Ok berbalik pd tajuk asal...ni adalah sambungan dari CCM kami bulan November thn lepas...
Memang dah basi, tp liyana tetap nk abadikannyer kat sini...
Utk pengetahuan semua...actually masih banyak lagi pikcas2 & story mory 2009 yg masih blm dipublish kat sini....
Akan liyana usahakan utk update secepat yg mungkin....

Mcm yg liyana citer kan kat n3 yg lepas...memandangkan budjet k'long masih ada so, k'long bawa kami2 semua ni p mandi lak kat Lost World Of Tambun...
Kira ini la CCM kami yg terakhir utk thn lepas...2009...
InsyaALLAH tahun depan, mak cakap dia lak nk sponsor CCM 2010...alhamdulillah...syukran2...

Kat sini adik alia dapat mandi...tp tgk la tu kaki dia terpaksa diangkat keatas...takut kena air...hehehe...
Actually sebelum kami ke Lost World, pg tu k'niza dah bawa alia p check up kat klinik...
K'niza dah pun bertanyakan doktor klu2 kaki alia tu blh kena air...sbb dah tau nk p lost world ni kan tu yg kena bertanya...hihihi...
Doktor cakap blh la kena tp sikit2...jgn banyak2...so, masa kat lost world ni kaki dia kena la diangkat keatas supaya x kena air...
Tp dah main dlm air kena jugak la kaki dia tu dgn air...hahaha...

Oklah jom layan pikcas kami yg seronok bermandi manda kat Lost World ni...
x banyak pikcas yg disnap sbb x da kameraman...huhuhu...
Pikcas kat Petting Zoo pun tarak...huhuhu...
Laayyyyaaannnnnnn.......


Pikcas diluar Lost World Of Tambun... Sebelah tu lak pikcas Aina yg happy sementara tgu mamanye beli tiket...


Pikcas sebelum kami masuk Lost World...time ni asu still sakit perut lagi...cian asu...


Pikcas bermain dlm air...layannnn...


Seronok betul anak2 dara ni mandi sambil bermain....


Mari berendam...


Pikcas aina dgn kakaknyer...


Pikcas aina dgn ayah long...


Aina dgn nenek dan pikcas aina yg cuba nk berjln dlm air...sib baik x jatuh...hehehe...


Pikcas adik alia dgn ibunye dan mcm tu la aksi dia kat dlm air...tp dia tetap enjoy & happy...


Pikcas asu & hero2nyer...


Along Aizat tgh cuba baring dlm air...mana blh la sayang oooiii....


Thursday, 31-Dec-2009 22:01 Email | Share | | Bookmark
Teluk Senangin & Teluk Batik & Lumut & B/Tgn Dr. Mekah



Tarik: 24.11.2009 (Selasa)
Masa: 1.00pm ~ 2.00pm
Lokasi: Teluk Senangin, Lumut, Perak

Salam semua kengkawan....

Ni adalah n3 sambungan dari CCM kat Teluk Rubiah...
Lepas kami check out dari Teluk Rubiah, kami decide nk stay lg 1mlm kat area Teluk Senangin...
Almaklumlah budjet masih ada, so kami pun minta nk tambah lg 1 mlm....hehehe...
Bincang punya bincang, abg long kata kita p lak Teluk Senangin...

So, lepas kemas2 dan check out kami terus ke Teluk Senangin...
Liyana 1st time sampai sini, k'long & family 2nd time...diorg pernah camping kat sini awal thn ari tu...

Sesampai jer kami kat Teluk Senangin x ada org kat situ...sunyi sepi jer tempatnyer...
Ada 1 bangunan baru nk dirikan...jln masuk pun baru nk dibaiki...
Bila tgk bilik dia lak...hanya pondok kecil dan bilik airnye diluar...
Mak dah pandang semacam....itu tandanye mak x berkenan...hihihi...
Tempat tu x berapa nk sesuai dgn kitaorg yg ada anak kecik ni...

So, lepas lepak2 dan berposink kami cabut lak ke Teluk Batik...
Pepepun jom layan dulu pikcas kami kat Teluk Senangin ni...


Tu la pondok yg ada kat Teluk Senangin...utk bercamping amatlah sesuai...
Utk yg ada anak2 kecik teramatlah tidak sesuai...hehehe...
Sorry kualiti pikcas tak berapa ok sbb time ni liyana just guna hp...x sempat nk ambik Mr. Canon...


Pikcas family k'long...


Pikcas k'niza & liyana dgn anak2 memasing...


Pikcas asu & anak2 dan cucu2 mak semuanyer...k'niza terpaksa dukung Alia sbb Alia langsung x nk dgn sapa2...


Posink sakan depa ni...huhuhu...pikcas den jugak yg non ado...huhuhuhu...


Posink lagi depa ni...


Anak dara & mak dara...



Lepas posink2 kat Teluk Senangin, kami ke Teluk Batik lak...
Sampai je kat Teluk Batik terus cari kedai mkn utk mkn nasi...baru terasa lapor...hehehe...
Pikcas pun x sempat nk snap...memasing layan mkn...hihihi...

Actually kami ke sini konon2nye nk stay lg 1 mlm kat Chalet yg ada kat Teluk Batik ni...
Bila tgk kera yg banyak berkeliaran kat chalet2 tu, kami terus batalkan niat nk stay kat situ...
Takut gak sbb kami ni ada anak2 kecik...yg dah besor2 tu pun takut gak dgn kera2 tu...hehehe...

So, kat sini kami just lepak2 sambil posink2...
x banyak pun pikcas yg diambik sbb time tu asu dah mula sakit perut...
Dia sorang lak tu yg sakit...yg lain2 ok jer...

Ok jom layan pikcas kami kat Teluk Batik ni....


Posink jap kat Teluk Batik...time ni asu betul2 tgh sakit...cian asu...


Beposink dgn anak2 dara k'long...


Bergambar dgn kuda yg ada kat situ... Mahal betul nk naik kuda tu...mujur x da sapa2 yg teringin nk naik...klu x jenuh gak ler...



Lepas lepak2 kat Teluk Batik, k'long ajak jln2 kat Lumut lak...
Dah alang2 sampai Teluk batik, kami pun ronda2 je kat pekan Lumut tu...
Pastu berhenti jap kat plyground ni...kasi anak2 main...

Memandangkan kami x jadi nk stay kat Teluk Batik, kami pun ambik kata sepakat utk blk jer terus ke umah mak ptg tu...
Mujur anak2 semuanye ok...risau gak klu2 ada yg memberontak...hehehe...
Lepas bebudak tu puas bermain...kami pun berangkat pulang keumah mak...
Time kat sini pun asu still sakit perut...

Oopppsss....memandangkan budjet CCM masih ada...k'long decide utk p jln2 kat tempat lain esoknyer...
Nak tau kemana kami p esoknye...nantikan n3 yg seterusnyer...

Sebelum tu jom layan pikcas kami kat playground Lumut ni...


Kak p la yg jadi mangsa utk buai budak 2 org tu..hehehe..


Suka betoi 2 budak ni naik buai...


Pkcas anak2...


Lepak sementara tgu anak2 letih bermain...posink dulu...


Ni pikcas masa k'ngah tgh merajuk...langsung x nk tgk kamera...


Pikcas candid...hahaha...



Ni lak buahtangan dr Mekah yg k'miza (sil) kirimkan ari selasa lepas....
Alhamdulillah fil liyana selamat sampai kat Langkawi ari ahad yg lepas...

Tima kasih buat fil yg belikan jubah utk liyana....
Dan brg2 yg lain utk kami semua....
And thanks gak utk k'miza yg sudi buat poslaju kpd kami...

Jom tgk apa yg ayah beli utk kami...


Kirim dr k'miza...


Barang2 yg fil belikan....


Cantik sungguh jubah ni... Cian kat husband sbb fil x belikan dia apa2...just minyak atar...jadila abah...hehehe...

Quote:
Selamat Tahun Baru utk semua kengkawan dan kakak2 di alam maya ini...moga tahun baru ini membawa seribu kerahmatan utk kita semua....jadikan thn ini lebih baik dari tahun lepas...


Tuesday, 29-Dec-2009 19:43 Email | Share | | Bookmark
CCM @ Teluk Rubiah ~ Last Day

Tarikh: 24.11.2009 (Selasa)
Masa: 7.30am ~ 12.00pm
Lokasi: Sekitar Teluk Rubiah Beach & Golf Resort, Sri Manjung, Perak

Salam semua kengkawan...

Masih lg CCM kami kat Teluk Rubiah di hari yg ke-2, hari akhir...
Kami cuma stay 2ari 1mlm jer kat sana... Jadi la kan...tu pun dah ada gak org nk sponsor...hehehe...

Ari ke-2 ni banyak masa dihabiskan di tepi pantai & kolam renang...berendam...selagi x kecut semu2nye x naik...hehehe...
Kali ni anak2 jer yg berendam...liyana terpaksa berendam sbb x da sapa nk jaga Aina...huhuhu...ikut hati memang maleh dah nk berendam...
Dah anak dara liyana bising nk mandi, maka terpaksa juga terjun kolam...hehehe...
Oklah, dah x tau nk citer apa...biarlah pikcas2 ni yg menceritakannyer yer...jom layan....


K'long tgh tulis order utk sarapan pg... Pagi tu sarapan kami disponsor oleh sepupu kami, k'ro yg duk kat dlm TLDM... Pagi tu dia dtg dgn anak2 nk jumpa kami dan anak2 dia pun join gak berendam... Pikcas sebelah tu lak, k'niza, k'long & abg long tgh berchit chat..apa la yg diborakkan tu...


Pikcas anak2 yg suka sangat bermain kat tepi pantai...memang best...
Pikcas sebelah tu lak, Aina join k'yong meronda tepi pantai...


Alia yg hanya duk kat dlm stoller jer...cian dia x leh nk mandi...
Sebelah tu lak, aiman tgh tekun buh umpan kat pancing dia...ada ke mancing ikan mcm tu...duk kat dlm air..hihihihi....


Aina dgn k'yong yg baru bangun dr tido... Pikcas sebelah tu lak, k'ngah yg sempat layan aina sekejap...


Sekitar pikcas kat kolam renang...


Aizat & Aiman tunjuk skill... Pikcas sebelah tu adik furqan..anak bongsu k'long...


Pikcas Aina dgn ibu...


Aksi manja Aina kat dlm kolam...tgh kesejukan ni...hehehe...


Pikcas lepak2 sambil mkn kat bawah pokok, tepi kolam...

Berakhirlah CCM kami kat Teluk Rubiah ni... Anyway thanks sekali lagi utk k'long & abg long sbb sudi belanja kami CCM ni...best & enjoy sesangat...


Friday, 25-Dec-2009 19:37 Email | Share | | Bookmark
Our CCM @ Teluk Rubiah Beach & Golf Resort

Tarikh: 23.11.2009 (Isnin)
Masa: 5.00pm ~ 7.00pm
Lokasi: Teluk Rubiah Beach & Golf Resort, Sri Manjung.

Salam semua kengkawan...

1st sekali liyana nk ucapkan berbanyak terima kasih pada semua yg mendoakan supaya adik alia cepat sihat dan kembali aktif seperti biasa...
Alhamdulillah adik alia dah pun sihat dan kembali aktif bermain...
Ibunya (k'niza) ada kirimkan mms jarum yg patah tu dan pikcas kaki adik alia yg dah sihat pd liyana, tp entah kenapa liyana x blh nk upload pikcas tu dr hp ke laptop...
Memang geram betoi....

Utk k'niza, thanks yer mms kan pikcas2 tu...alang x leh nk upload la...huhuhu...klu x dah blh publish kat sini...

Ok berbalik pd tajuk asal...kami teruskan juga niat CCM kami ke Teluk Rubiah...
Walaupun adik alia time tu baru kluar hospital, kami tetap teruskan juga sbb memang mereka blk utk CCM bersama kami...
x syok la kan klu dibatalkan...lg pun yg lain2 dah excited bebenor nk pergi...

So, lepas ambik k'niza & alia kat hospital tghari tu, kami terus bergerak ke Teluk Rubiah...
Sampai kat sana dah kul 5.00pm...lepas mkn2 jer terus bebudak termasuk la mak2 dan nenek diorg terjun kolam...hehehe...

CCM ni sebenarnye disponsor sepenuhnye oleh k'long (kakak liyana) semperna dia dpt lanjutkan tender kantin kat Sekolah Tronoh... K'long ni tauke kantin...
Alhamdulillah rezeki dia...dan kami...hehehe...
Anyway to k'long thanks cz sudi belanja CCM ni...memang best giler...

Dah x tau nk citer apa, biar lah pikcas2 ni yg menceritakannye yer...
Jom layan pikcas2 kami pd hari pertama kami kat sana...
Zaaazzzzzzz........


Nilah lokasi CCM kami...tempatnye amat sesuai utk buat family day...


Nilah bilik2 yg k'long sewa utk kami yg ramai ni...


View disekitar resort dan pantai yg sungguh cantik...


Nilah k'long & lovely husband dia...penaja besar CCM kami thn ni...thn depan belanja lagi yer...hehehe...


Ni lak anak2 dara k'long...


Pikcas adik Alia yg hanya duk dlm stroller jer...actually dia nk mandi sesangat...tp apa blh buat memang x blh...baru je operation...mujur adik alia paham...
Pikcas sebelah....kami tgh melawat sekitar kawasan resort...


Mari berendam...


Aina yg sibuk nk berenang...tgk la tu siap teleng2 lagi kepala dia konon2 nk berenag...
Sebelah tu lak...pikcas asu & anak2nyer...naufal pun nk berendam gak..hehehe...


Pikcas ibu & anak2dlm kolam...
Sebelah tu lak...pikcas aizat & nenek tunujk skill berenang...tp anak2 mak sorg pun x pandai berenang...huhuhu...

Jom mandi laut lak...


Lepas mandi kami mandi kat laut lak...memang best...
Pikcas sebelah tu...anak ketam yg abg aiman & aizat dapat kat pantai tu...


Inilah bekalan kami pada hari tu...k'long & mak masak mcm2...liyana just bawa nugget, hot dog & minuman...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net