By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 1-Feb-2010 21:09 Email | Share | | Bookmark
Xtvt Along Sepanjang Cuti Bulan December 2009

 
 
 
View all 8 photos...


Salam semua kengkawan...
Harap semuanye sihat2 belaka...

Kali ni liyana nk tempek lak pikcas anak bujang liyana yg ikut abahnye p memancing sepanjang bulan dec thn lepas...
Dalam bulan disember tu blh dikirakan every week along & abg aiman (anak k'long) ikut abah p mancing...
Klu x ari sabtu, ari ahad...ada sekali tu sampai berkhemah kat sana...
Tp idak ler diorg jer, dgn kwn2 kaki pancing abah sekali p reramai...
Time tu along kata memang best...tp bila liyana call asyik2 duk kat dlm khemah jer...hehehe...
Sampai along & abg aiman dah jadi hitam berkilat waktu tu...

Abah la ni dah kembali aktif memancing, salah satu hobi dia yg paling dia suke dari dulu...
So, memandangkan anak bujang dia ni dah besor abah pun dah mula ajar along memancing...
Along pun dah ikut jejak abah dia yg suke memancing...
Klu abah x ajak p mancing, dia lak yg ajak abah p mancing...
Liyana jer yg memang x minat langsung bab2 memancing ni...

Kat tempat kami ni x dak laut, so diorg just mancing kat lombong2 jer...
Mana jer abah dengar lombong yg best, sure dia nk pergi...
Kan Perak ni terkenal dgn banyak lombong2nyer...hihihi...
Tp klu blk kg. langkawi for sure diorg turun ke laut...lagi best ikn2nyer...

Klu nk tau, husband liyana ni x mkn ikan air tawar, dia cuma suka memancing jer...mujurlah along & abg aiman mkn...
Klu x memang abah x bawa blk ikn2 semua tu...

Oklah jom layan pic yg sempat husband liyana snap just guna hp dia jer kat lombong tu...


Dah x ingat ni pic bila, yg nyata dlm bulan disemder 2009...


Along yg kusyuk memancing...panas terik pun dah x kisah...janji dpt mancing...


Ni lak entah kli keberapa along & abg aiman ikut abah p mancing....


Along tgh melontarkan jorannyer...


Pikcas along tgh memancing dan hasil dari memancing abah...


2 rod yg dah jadi milik along...abah banyak rod so dia x kisah...tu pun abah janji klu dah ok dan pandai main 'casting' abah beli yg baru...


Hasil memancing diorg...x tau sapa yg dpt...


Udang ni pun diorg mancing...kat situ ada udang sbb sblm lombong tu ada sungai...kiranye udang ni dtg dr sungai yg mengalir masuk ke lombong dan kembali keluar ke sungai kampar...


Thursday, 28-Jan-2010 14:49 Email | Share | | Bookmark
Faces Of Aina...

 
 
 
View all 8 photos...


Salam semua kengkawan...
Harap semuanye sihat2 belaka....

Minggu ni x banyak n3 yg dpt dibuat sbbnyer liyana bz sikit, almaklumlah minggu utk buat report, gaji, claim dan sebagainyer...
Minggu lepas lak minggu utk melepak dan goyang kaki sambil melayan internet...hehehe...
Tu pasal minggu lepas berdesup2 n3 kat umah liyana ni...hahaha...

Ok, berbalik tajuk asal, kali ni liyana nk tempek pikcas anak dara liyana yg semakin banyak kerenah dan keletah ni...
Aina sekarang dah pandai bercakap dlm 4-5 patah perkataan dlm 1 ayat, pastu lak mulut dia mcm neneknyer...bising...
Walaupun sebutannye yg dihujung2 jer tp kami masih blh paham...tp ada gak ayat2 yg dia blh sebut habis...

Yg paling pening Aina sekarang ni nk kita ikut ckp dia jer....ckp kita langsung dia x nk ikut...
Klu kita bantah siaplah dia punya menjerit satu taman pun dengor...betul2 fenin...
Kadang2 melawan lagi dgn muka dia yg slamber tu...ishishish....memang geram dibuatnyer...
Kena banyak bersabar dgn dia ni...lain benor dgn along...

Ye la org tua2 pun ada kata, mana ada buah yg sama dlm satu tandan...semua lain2...so, anak2 pun mcm tu lah...
Cuma kita la sebagai ibubapa yg kena bentuk dan ajar dia dr kecik utk menjd anak yg berjaya dan berguna, 1 hari nanti...mudah2an...amin...

Atually pikcas ni disnap dlm thn lepas, dah x ingat bulan berapa...mcm biasa kerja babah la semua ni...
Liyana nk habiskan dulu pic2 thn lepas...memang banyak yg tgh q...jenuh nk susun 1 per 1...hehehe...
Pikcas thn 2010 terpaksa liyana peram dulu utk bg laluan pd pic thn 2009...
Sorry yer pd kengkwn terpaksa menjamu mata dgn pic2 yg blh dianggap basi ni...

Oklah dah x tau nk citer apa, jom layan pikcas anak dara liyana ni dgn memek muka dia yg tersendiri....


Aina dgn muka serius dia...entah kenapa mlm tu muka dia asyik serius jer...ke nk tido...entah la...


Pastu muka temenung dia....entah apa la yg dia temenungkan tu...pikir masalah negara kot...hehehe...


Muka slamber atau bersahaja...


Ni lak muka gumbira dia...entah apa la yg kelakor sangat tu...


Dah puas temenung dan sebagainye...dia nyanyi lak...
Sekarang ni dia suka benor nyanyi lagi "si capik..." citer yg kat dlm tv tu...dan "aku bukanlah superman"...2 ayat ni jer la yg dia duk ulang2 nyanyi...
Kelakor pun ada bila dengor dia sebut perkataan tu dlm pelat2 dia...hahahaha...


Lepas habis nyanyi, dahaga la pulok...apa lagi mari minum ler...


Pastu sebuk nk lap meja yg memang ibunye dah siap lap...




Ni lak pikcas aina dgn arnab kat kg... Aina cukup suka main dgn arnab ni...arnab ni jinak comel lak tu...
Tp sayang arnab tu sekarang dah x da...dah mati, rasanye kena patuk dek ular...huhuhu...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Yeh...yeh... 1st time dapat award dari k'Za...http://ainindelights.fotopages.com...
Utk 1st commentor kat FP k'Za...
1st time Liyana dapat award dari akak...pandai akak buat award ni...kreatif gak akak ni yer...
Pepepun tq yer akak diatas award ni...cantik award ni...liyana suke...
Berkongsi la kami yer dgn award ni...klu ada hadiah kena kongsi ber3 la nampaknyer...hahaha...



Tuesday, 26-Jan-2010 10:17 Email | Share | | Bookmark
Layan Ank2 & Aksi Bermain 2 Beradik...

 
 
 
View all 9 photos...


Tarikh: 27.12.2009 (Ahad)
Masa: 7.00pm ~ 7.30pm
Lokasi: Luar Umah

Salam semua...

N3 kali ni pun masih sambungan dari n3 lepas...
Maklumlah seharian kami berjalan, maka picnye pun berlambak2...hehehe...
So, kena la update part by part...jenuh gak nk menghabis n3 utk 1 hari ni...

Ok, berbalik pd tajuk asal, lepas bertawaf dan bergambar bagai kat Eco Park tu, kami layan lak anak2 kat luar umah....
Anak2 lak x nak masuk umah, x puas main??? tu la dia anak2...hihihi...
So, layan la kejap anak2 ni main kat luar...

Along lak dgn basikal dia dan aina lak dgn stoller dia...emmm memang letih nk melayan si aina ni...
Along x pa dah besar, dh blh jaga diri sendiri... Tp masih memerlukan pengawasan yg kuat dan ketat juga dari kami...

Ok, dah x tau nk citer apa...jom layan pic kami kat luar dgn waktu yg dah nk mlm ni...jaazzzz....


Ibu yg terpaksa tolak aina kesana dan kemari...letih ooo....


Aina masih lagi mahu duk kat dlm stoller tu dan aksi dia dgn peace dia tu....


Wajah2 Aina yg x reti letih dan penat...


Aksi along dgn basikalnyer...



Ni lak pic disebelah mlmnyer...
Still 2 badik ni bermain....memang x letih betul diorg ni...
Mujur ada abah yg rajin melayan....ibunye dah terbaring kepenatan...hehehe...

Jom la layan pic 2 badik ni...


Along dan aina tgh bagi ikan2 mkn roti...


Along kena jadi kuda utk aina...kemain suka lagi aina tu...


Apa la yg seronok sangat tu...


Along tgh ajar aina buat peace...kadang2 ok peace si aina ni...kadang2 ko...hehehe...


Memek muka budak yg bernama Aina...


Friday, 22-Jan-2010 11:29 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 @ Eco Park W K'Long & Co.

 
 
 
View all 12 photos...


Tarikh: 27.12.2009 (Ahad)
Masa: 5.30pm ~ 7.00pm
Lokasi: Eco Park, Bandar Seri Botani, Ipoh

Salam semua kengkawan...
Diharap semuanye sihat2 belaka...

Memandangkan minggu ni liyana free sesangat maka banyak n3 yg dapat liyana publishkan...
Tu pun masih banyak lagi pic yg tgh q utk dipublishkan...
Pada kengkwn yg x sempat nk tgk n3 lepas2...slow2 terjah yer...hihihi...

Entah kenapa awal thn ni business kami terlalu slow...bos ckp kerajaan dah kurangkan budjet, tu yg x banyak order masuk...
Pening gak klu dah x dak kerja...ye la nk buat2 belakon depan bos konon2 ada kerja mana larat....kan..kan...kan...
Tp rasanye bos pun tau x dak kerja sbb liyana pun tau bos x da kerja...kihkihkih...

Ok berbalik kpd tajuk asal... Lepas kami mkn2 dan hantar k'azue blk hingga ke highway simpang pulai, k'long call ckp nk singgah umah...
Actually ari tu k'long bawa anak2 dia p beli barang2 sekolah kat ipoh, so blk tu dia saja singgah kat umah...

Lepas lepak2 kat umah, rasa boring lak...terus ajak k'long & family ke Eco Park...lgpun k'long & abg long x pernah sampai lg kat Eco Park ni...
So, kami pun singgah jap kat kedai beli roti yg paling murah utk bg ikan2 mkn...x tau dari awal klu x blh siap2 beli roti yg reject kat kilang area kilang husband...
harga murah, banyak lak tu... Tp x pa la, jadilah 3 buku roti kami beli ptg tu utk ikn2 kat situ...

Jom layan pikcas kami kat Eco Park ini...


Hasil dari tembakan abah...abah dah lama x menembak..lepas gian...hehehe...


Pikcas kami bg ikan2 mkn...kali ni x da pikcas ikan sbb dah selalu sangat snap pic mereka...hahaha...


Ni pun pikcas kami tgh bagi ikan mkn, tp yg ni area sebelah sana sikit...ala2 pantai gitu diorg buat...cantik...


Sessi berjalan tlh bermula...


Lepas habis bg ikan makan...kita posink pulok...


Posink lagi...kat area sini liyana pun x pernak jejak lagi...bila jln dgn k'long habis kami tawaf satu eko park ni...


Pikcas anak2 kami yg suke bergambor...


Pikcas k'long dgn anak dara dia dan kami tgh lepak2 dan jln2...


Tu tgh bergosip kot...asyik benor bersembangnyer...


Aina dgn kakak2nyer...


Pikcas2 kami di Eco Park...ari tu terserempak dgn 2 org kwn lama masa kerja kat kilang 10thn yg lepas...
x sempat nk bergambar dgn k'linda cuma sempat bergambar dgn isteri abg khalid...pikcas liyana dgn kakak berbaju biru tu...


Mcm biasa klu x dak muka anak dara liyana ni x sah....tgk la aksi dia yg seronok sangat berjln...


Thursday, 21-Jan-2010 09:56 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 Dgn K'Azue & Co. @ Ipoh ~ Last Part

 
 
 
View all 7 photos...



Salam semua...
Diharap semunye sihat2 belaka dan ceria2 selalu hendaknyer...

Ni adalah sambungan dari n3 kat bwh tu...still Jln2 Dgn K'Azue & Co....
Lepas kitaorg ronda2, posink2 , lepak2 kat seberang sana, kami relax jap kat seberang sini...hehehe...
Berapa banyak seberang yg ada ler....kihkihkih... Kira kat pengkalan dia ler...

Ok, kat sini kami dibelanja oleh k'azue mkn ais krim... Utk sejukkan tekak yg memasing dlm kepanasan...
Thanks to k'azue cz belanja kami mkn ais krim...

Lepas mkn ais krim kami p menembak lak kat area situ jugak...
Murah jer...utk 20bj bola RM2.00...eheh yer ke??? dah lupo la pulok...
K'azue tlg betulkan...hehehe...

Oklah jom layan pikcas terakhir kami kat Gunung Lang ni...mkn ais krim & main tembak2...hihihi...


Tgh2 panas tu memang sesuai pekena ais krim...sejuk jer tekak ni....


Along la main paling banyak...habis banyak RM kat sini... Ibunye pun x ketinggal main gak...hehehe...



Lepas puas meronda dan melepak kat Gunung Lang, bawa k'azue p Jln Kuala Kangsar...k'azue nk beli pasu...
Lg pun Jln Kuala Kangsar ni dekat jer dgn Gunung Lang...
Kluar jer jln dari Gunung Lang dah nampak deretan kedai2 bunga...mcm2 ada...

Actually nk bawa k'azue & ipar duainyer kesini ari sebelumnyer, tp x sempat cz dah lewat ptg...
So, k'azue & family jer yg ada rezeki ke sini...

Jom layan pikcas kami kat kedai bunga yg menjual pelbagai peralatan utk p'kahwinan, pasu, perhiasan umah dan mcm2 lagi ler...


Salah satu kedai bunga yg ada kat Jln Kuala Kangsar...


Tgh membuat tawar menawar dgn pekerja kat situ...tawar punya tawar, rupa2nyer pekerja tu sebendera dgn abg halim...kelantan mari...hehehe...
apa lg dpt ler diskaun lagi...hihihi...


Muka along yg kepenatan...


Tgk la budak kecik tu, x nk duk diam...semua dia nk usik...

Lepas beli pasu kat Jln Kuala Kangsar tu, kami bergerak lak utk mencari restoran...perut sudah berbunyi daaa....
Actually jenuh gak nk cari kedai mkn yg best kat ipoh...pikir punya pikir, lastly kami decide bawa k'azue & family p mkn kat Restoran Sabar Menanti,
dekat dgn Stadium Perak...

Tp sayang cz x dak sekeping pun pikcas kami kat sana...rasa2nye kat kamera k'azue ada kot...nanti nk try intai2 kat fp dan fb dia la...
Akak, klu ada pikcas kita mkn2 tu...nanti liyana cilok yer...minta izin awal2 ni...hehehehe...


Ni lak dapat buah tangan dari k'azue...tima kasih bebanyak yer kak...banyak sangat ni...malu liyana cz x bagi akak apa2 pun as servinior...



Quote:
Buat k'azue & family...tima kasih yg x terhingga cz sudi berjumpa dgn kami sekeluarga...gembira rasanyer bila dpt bertentang mata dgn akak & family...semuanye baik2 belaka dan ramah tamah...seronok juga dapat berkenalan dgn ummi akak...dah rasa mcm mak liyana lak...jgn serik dtg ipoh yer...lain kali klu turun ipoh stay jer kat umah liyana...x yah cari homestay...dan liyana sekeluarga memohon maaf kiranyer layanan kami kurang memuaskan dan maaf sekali lagi klu2 ada tersalah dan silap...peace...


Quote:
Utk kakak2ku yg bertanya dimana Gunung Lang, ni jawapannyer:
Gunung Lang ni terletak di sebelah utara Ipoh...kiranyer berdekatan dgn Jalan Kuala Kangsar...dan berhampiran susur keluar Lebuhraya Utara - Selatan...disekelilingnyer bukit batu kapur, gunung ganang yg tinggi dan gua2...tempat ni dah lama didirikan since 2004 lg tp x banyak promosi yg dibuat keatas tempat ni...x tau kenapa, tu kena tanya MB kita...hehehe...
Gunung Lang ni terbahagi kpd 2 kawasan...1 kawasan diseberang, kena menaiki bot kesana...tambang utk dewasa RM3.00 dan knk2 RM0.50 ~ Rm1.50...
Diseberang sana terdapat pelbagai jenis haiwan...ada ikan, monyet, labi2, burung kasawari (x sempat nk snap picnye) dan mcm2 agi...kat sana juga blh berkelah, tp disini liyana saran kan supaya bawa bekal yg secukupnyer terutama air, cz kat seberang sana x ada yg menjual mknan atau minuman...
Amat sesuai utk mereka yg suka berposink dan shooting...hehehe...
Ada juga tmn permainan kanak2...memang seronok bermain disana...
Tiada sebarang homestay juga disini...klu x silap liyana Gunung Lang ni beroperasi jam 8.30am hingga 6.00pm...tp utk keseberang sehingga jam 4.00pm sj...
Dibahagian sininyer (kiranye pengkalan la) ada disediakan gerai mkn (x tau diorg jual apa sbb kami x ke kedai tu) dan disebelah luarnye pula ada permainan tembak2 tu...(ishishish...lupo lak nama game ni... ...tlg sapa2 yg tau nama game ni...) Kira murah juga la mainan ni...20bj bola RM2.00 pun klu x silap liyana...aduihh dah tuo kot, copek bonar lupo...
Ok itu sj yg dapat liyana kongsi kan bersama mengenai Gunung Lang ni... Sila la ke Ipoh utk CCM anda..hehehe...
Ipoh Mali Tatak Sombong punyerrrr.... :


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net