By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Jul-2009 01:23 Email | Share | | Bookmark
Our Breakfast @ Tmn DR & Bersantai @ Eco Park



Salam kengkawan...
Ok semua pikcas pengantin liyana dah tempekkan...so la ni adalah pikcas sebelum kenduri2 di umah pengantin...

Actually kengkawan liyana yg dtg dari KL tu tido kat umah kitaorg...
Tapi sayang tak da pikcas dgn diorg masa kat umah...cuma ada pikcas diorg yg sempat berposing kat area umah jer...
Tu pun liyana cilok kat FP chek (http://somell.fotopages.com)
Sori yer chek, liyana cilok pikcas tu dari FP chek...hehehe...



Ok, pg ahad tu sebelum p kenduri umah Siti Fatimah ibu bawa diorg p breakfast kat Taman DR, Ipoh...
Hajat dihati nk breakfast kat Eco Park, tapi pagi tu Eco Park tutup sampai kul 10.30am...sbb ada budak sekolah kat dlm tu tgh buat sukan...
Nak tgu sampai kul 10.30am, perut memasing dah berbunyi...hihihi...
So, alang2 semua benda dah ada dan siap, maka kami buat keputusan utk breakfast kat Tmn Dr jer...
Nak balik umah malas la pulok...

Jom layan pikcas kami kat Tmn Dr. ni...lupo lak nak snap breakfast sbb masing2 dah lapor...




Pikcas kami semua tgh menjamu selera...memang tak da tempat yg khas kat situ tapi kami bedal je mkn kat situ...hehehe...


Lepas makan kami berposink...kenyang perut suka hati...lalalala...


Posink lagi...


Ni lak pikcas minah2 bunga dari KL...hehehe...jgn mare yer chek & maya...


Sweet Memories...


Tak ketinggalan pikcas anak dara ibu ni...Nur Aina Firdaus...



Lepas breakfast kat Tmn DR. kami bawa jugak diorg ke Eco Park...saja memncuci mata sambil bagi ikan2 makan...

Kat sini memang sesuai utk buat shoot...so kami apalagi...posink sakan ler...

Ok jom layan pikcas kitaorg yg tak semengah ni...hehehe...


Seronok bagi ikan2 kat sini mkn...lapor semua ikan2 tu...


Yg ni lak kitaorg bg ikan makan kat tepian...ingatkan ikan2 tu jinak...tapi tak...takut rupenye...


Lepas bagi ikan2 makan...kami lak berposink...


Sempat lagi bersenam...hihihi....


Aina yg dah nampak keletihan...cian die...


Pikcas candid kitaorg yg sempat babah rakamkan...


Pikcas bunga ni abah yg snap...tak tau apa nama bunga ni main snap jer...cz nampak cantik...



Yeh...yeh... Dapat Award Red Carpet lagi dari k'nurul a.k.a k'pau...http://fauzana78.fotopages.com... utk 3rd commentor kat FP k'nurul...
Ni adalah 2nd time Liyana dapat award dari akak...tq yer akak...cantik award ni...liyana suke...



Monday, 6-Jul-2009 13:53 Email | Share | | Bookmark
Hari Persandingan Siti Fatimah & Farid




Masih lagi dihari perkahwinan kawan ibu...Siti Fatimah & Farid...
Don't worry ni adalah n3 terakhir utk majlis perkahwinan...
Selepas ni pikcas2 mcm biasa...rutin harian & xtvt2 harian...hehehe...

Walaupun majlis ni dah lama berlangsung tapi ibu rasa blm basi lagi...
Masih segar dlm ingatan segala memori masa majlis persandingan ini...

Memang cukup kelakor dgn pasangan pengantin ni...
Naik terkejut kami dgn aksi2 pengantin yg sempoi and gile2 ni...hehehe...

Klu tak caya jom kiya jazzzzzzz.......


Wajah pengantin...Siti Fatimah & Farid


Moga Kekal Bahgia...hingga ke akhir hayat...amin...


Pikcas candid dan aksi bersahaja pengantin...


Wajah aju si pengantin...Te...oopppss silap lak...Siti Fatimah...hehehe...


Aksi2 pengantin dan makan beradab...
Ha...cuba tgk pikcas ni bebetoi...yg mkn beradab....nampak tak tu..tu...
Pengantin pompuan mkn guna sudu, pengantin lelaki guna tangan...memang sempoilah depa tu....hihihi...
Main bedal je...ni sure kerja si pengantin pompuan...


Pikcas kami lak dgn pengantin...


Kami pun nak merasa naik gak pelamin yg lawo2 zaman la ni...
Masa ni abg aizat tak ikut sbb dia kat kg. So, kami b3 jela kat atas pelamin tu...
And pikcas sebelah tu lak masa kami makan...dapat la sepinggan lauk dar meja pengantin...siakap 3 rasa...sedap...


Pikcas ibu dgn kengkawan KL...


Pikcas Aina yg masih lagi ada mood....baik punya...


Pikcas Aina yg dah mula tak da mood...tak baik punya...hehehe....


Thursday, 2-Jul-2009 22:22 Email | Share | | Bookmark
Hari Pernikahan Siti Fatimah & Farid



Tarikh: 06.06.2009
Lokasi: Kg. Sg. Pari ~ Menglembu, Ipoh
Masa: 5.00pm ~ 7.00pm

Salam semua kengkawan...
Kali ni ibu nak tempekkan pikcas pernikahan kawan ibu masa belajar kat ITI KL sesi 98/99
Umah kawan ibu ni kat Menglembu, kira dekat juga la dari umah...

Actually majlis ni dah lama berlangsung cuma ibu yg beri laluan pada pikcas2 perkahwinan sepupu ibu...Uji & Danial...
Memandangkan n3 sepupu ibu tu dah settle maka ibu pun beri laluan pd majlis perkahwinan kawan ibu ini pulak...

Majlis ni berlangsung sama hari dgn Uji kenduri di Seputih... So, hari tu ibu memang rushing bebenor...terkejar kesana sini...
Lepas settle kenduri kat umah m'teh, kami lari lak ke Menglembu utk menghadiri majlis akad nikah Siti & Farid...
Lagipun kawan ibu ada datang dari KL...1 kereta...Chek (http://somell.fotopages.com), Maya (http://normaya.fotopages.com) dan Baim dgn isteri, Malini...
Memang seronok dapat jumpa diorg ni...almaklumlah dah lama tak jumpa...last sekali time diorg lawat ibu dlm pantang thn lepas...
Emmm dah lama bebenorkan.... Rindu betoi dgn diorg ni...

Actually majlis akad nikah ni dibuat kat masjid, tapi kami semua tak p (atas sebab2 tertentu) maka kami semua just tunggu kat umah je dgn pengantin pompuan...
Sementara tgu pihak lelaki sampai, kami sempatlah berposing sikit...

Ini semua adalah hasil tembakan husband dgn Mr.Canon...

So, jom kita layannnnn........


Ketika nk membatalkan air sembahyang...cincin sbg tanda kasih sayang...


Wah romantik nampak....hehehe...


Tenungan dan renungan si pengantin...Siti Fatimah...


Setelah sah menjadi suami & isteri...kawin gak ye ko Siti....hihihi...


Pikcas Farid dan Siti...


Sedikit pikcas diatas pelamin...


Nilah kawan2 ibu yg dtg dari KL...Seronok dapat jumpa diorg...hilang rindu terutama pd Chek...


Tak ketinggalan pikcas anak dara ibu yg dah mula nk buat hal...letih la kot sbb turut sama rushing dgn mak bapak dia...hehehe...


Monday, 29-Jun-2009 23:17 Email | Share | | Bookmark
Majlis Di Rumah Pengantin Lelaki...Uji & Danial...



Tarikh: 07.06.2009 (Ahad)
Lokasi: Rumah Pengantin Lelaki ~ Sg. Rokam, Ipoh.
Masa: 12.30pm ~ 2.00pm

Salam kengkawan...
Ni adalah n3 terakhir utk majlis perkahwinan sepupu ibu...Uji & Danial...
Kali ni n3 masa kami p menghantar mempelai di rumah pengantin lelaki...kat ipoh ni jugak...
Nasib baik dekat blh la p...klu jauh2 tu minta manggap je ler...hehehe....

So, hari tu pun ibu sampai lambat...ibu bawa kengkawan ibu yg dr KL tu p breakfast dulu...nantikan n3 nye yerkkk ...
Ibu tak join diorg dari umah mak teh, kami sendiri yg terus ke umah bertangak pengantin...dekat jer dgn umah...
Kat sana baru la berkumpul semua org and tepat kul 1.00pm berarak la kami dari umah bertangkak ke umah pengantin yg hanya dibelakang umah itu sajer...

Oklah jom layan semua pikcas yg sempat ibu snapkan sbb ibu rashing nak ke majlis yg lain pd hari itu...
Klu nk tau pada hari itu ibu ada 4 jemputan kahwin...semuanye dapat p kecuali 1 majlis yg tak sempat kami hadiri...majlis kahwin anak kawan abah...sorry yer...

Opppsss....lupolak nk...actually masa kat umah pengantin lelaki tu ada 2 mempelai...
Kiranye Danial & adik lelaki dia naik pelamin serentak la...tp pihak adik dia lewat 1jam dari kami...
So, taklah sesak sangat...hehehe....

Oklah Jom layannnnnnnnnn...........




Rombongan Mak Teh... Tak ramai yg ikut kami p menghantar...hanya separuh dari sedara mara jer yg p... Pikcas sebelah tu lak...wajah ayu si pengantin...Uji...


Pikcas ketibaan pengantin... Pengantin naik kereta, kami semua berjalan kaki...sib baik tak jauh...


Sedikit pikcas menepung tawar dari pihak pengantin...my mum just wakil p'teh sbb p'teh tak dapat dtg ari tu...tak sihat la pulok...


Yg ni lak adat istiadat kat dlm bilik... Inilah yg paling betoi punya adat...
Ada pelamin kecil kat dlm tu and sikit makanan utk pengantin choice...
Ada nasi, garam & gula... Uji dapat garam & Danial lak nasi...means sempurnalah hidup makan nasi dgn garam...hehehe...
Garam tu kira utk kehidupan... Cara2 adat ni dah ibu nyatakan kat n3 seblm ini...


Pengantin di dalam kereta...


Pikcas kenangan didm bilik...


Pikcas2 kami didalm umah & dibawah khemah...



Thursday, 25-Jun-2009 23:23 Email | Share | | Bookmark
Majlis Potong Kek...Uji & Danial...



Tarikh: 06.06.2009 (Sabtu)
Lokasi: Umah M'Teh ~ Kg. Piandang, Seputih.
Masa: 10.00am ~ 12.00am

Salam semua... Masih lagi dihari bersejarah Uji & Danial pd awal bulan ari tu...
Harap2 kengkawan tak jemu yer melayan pikcas2 kami semua ni...hehehe....
Almaklumlah nak buat awal2 ari tu ibu bz bebenor... Baru la ni ada kelapangan...

Ok, pikcas2 semua ni adalah masa mlm memotong kek...
Ibu tak dapat nk snap pikcas diorg berposing sakan sbb mlm tu ibu sampai agak lewat sbb ibu bawa kengkawan ibu yg dtg dari KL p makan...
Lepas makan dgn diorg barulah ibu & abah bergerak ke umah mak teh...
Masa tu semua acara dah buat...berposing, cari cincin dlm beras, baling gula2 kat bebudak & salam kauk...
(salam dgn pengantin kena bagi angpau...mlm tu pengantin dapat angpau...best... )

Bila ibu sampai je kat umah m'teh, pengantin dah nk potong kek...
Aduih frust gak...tapi apa leh buat tak do rezeki....

So, kat bawah ni jer lah pikcas yg sempat ibu snapkan utk buat kenang2an...
Ok...jom kita layannnnnnnnnnn.............


Pikcas pengantin yg simple...


Ingatkan ibu & abah terlepas dari terkena salam kauk ni...rupa2 tak...sesampai jer kami, semua bising suruh kami p salam kauk dgn pengantin...hehehe...


Pengantin sedang memotong kek...dan sikit pikcas makan kek bersuap...


Pengantin tgh sibuk membuka semua hadiah2...


Pikcas kami2 semua dgn pengantin...


Pikcas kami reramai dimalam memotong kek...


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net