By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 22-Jul-2009 13:50 Email | Share | | Bookmark
Aina & Airil



Salam kengkawan...
Ni nak tempek pikcas Aina dgn baby Airil...anak asu...

Aina ni pantang klu Airil tu ibu yg dukung...
Cepat2 dia dtg kat ibu dan suruh letak baby Airil kat riba dia...
Pastu siap suruh baring2 kat tangan dia ke, atas badan dia ke, janji dekat kat dgn dia...
Mcm kita bg susu kat dia...camtulah dia nk buat kat Airil...hehehe...

Memang pening klu ibu yg dukung...tapi klu org lain dia tak kisahkan Airil tu...
Tak berani minta buat mcm tu la tu...hahaha...tau pun takut....

Actually pikcas2 ni dah lama ibu snap cuma belum ada kesempatan nk tempek kat sini...
Pikcs2 ni ada yg kat umah dan yg banyaknye diumah nenek ler...
Ok jom tgk aksi Aina bersama Airil ini....


Masa ni Airil Naufal kecik lagi...kebetulan tgh baring dlm bilik Aina suruh letak Airil kat tangan dia...ishishish...mcm pandai benor gayanye...


Ni lak pikcas kat umah nenek...


Tgk la tu dia suruh buh Airil kat atas perut dia...tak berat kot Airil ni tu yg Aina diam jer...hehehe...


Abg Aidil Nabil pun nak join gak bergambor...hehehe...


Monday, 20-Jul-2009 19:46 Email | Share | | Bookmark
Small Gathering With Anis, Ida & Siti Fatimah (Ct) @ Our Home...



Salam semua kengkawan...
Semlm memang happy giler cz kengkawan ibu yg sesama belajor kat ITI dulu dtg umah...
Kira kami buat small gathering la kat umah ku ini...
InsyaALLAH bulan 8 ni nanti akan ada 2nd gathering...kat na??? kena tungggggg.....gggggguuuuuuu....

Ok, berbalik cerita smlm....yg datang adalah best friend ibu...
Anis & Co. (http://izarnis.fotopages.com), Ida & anak2 (http://helmida.fotopages.com) & Siti Fatimah (Ct) keseorgan cz hubby dia kerja...

Actually Anis & Co. dlm perjalanan pulang ke KL dr. Perlis (dia blk kg.)...
Tghari tu dia singgah umah...so, ibu pun buat la small gathering kat umah kami utk kengkawan yg duk sekitar Ipoh ini...
Tghari tu kami masak sesama...Ibu, Ida & Ct... Thanks to Ct cz sponsor tomyam...
Antara menunye ada dibawah...cuma tomyam & ikan siakap steam ibu lupo nk snap pikcasnye...
Aduih camno leh terlupo lak...

Ok, jom layan pikcas kitaorg semlm...




Pikcas anak dara ibu...Nur Aina Firdaus... Dan sebelah ni lak anak dara Ida...Alis Dania...


Pikcas anak dara Anis dan hero Anis...Aisya & Airell...


Anis Nazira...anak saudara ida....dan pikcas mereka yg tgh main... Sebelah tu lak pikcas Ida & Ct melayan gambor kawin Ct...


Actually tak cukup corum lagi ni...tak pa nanti kita buat reunion lain lak yer...panggil semua group2 kita...hehehehe...


Pikcas anak2 kami...dan sekitar pikcsa kengkawanku yg nk balik dah...

Thanks to Ida & Ct cz sudi tlg sesama memasak...
And to Anis & Co...thanks cz sudi singgah umah aku yg tak seberapa itu...
Lain kali singgah lagi yer...


Friday, 17-Jul-2009 07:24 Email | Share | | Bookmark
Pikcas Dolu2...



Salam semua kengkawan...
Kali ni liyana nak tempek beberapa pikcas dolu2 yg cousin liyana kirim melalui email...
Thanks a lot to encik (nama sebenar...Hj Saripudin) cz sudi kirim pikcas dolu2 ni kat dik'Na (liyana la tu... )
Actually encik ni duk kat KL...cousin belah arwah ayah... Dia banyak simpan pikcas dolu2 kami...
Kalau ada lagi jgn segan silu kirimkan lagi yer encik....hehehehe...
Encik ni tak da fotopages tapi ada facebook jer...

Ok jom layan beberapa pikcas yg dikirimkannye utk liyana and family ini...
Nak tahu lebih detail mengenai family kami...clik kat blog disebelah...Abg Bab...
Cousin brother liyana yg dah update sejarah sebelah arwah ayah...

Dan pd sesiapa peminat Mamat Khalid (pengarah terkenal tu) blh la layari blog dia clik pd bhgn. blog disebelah...Mamat Khalid...
Tak da kena mengena dgn family kami...saja nak buat promosi...sbb dia pun nk buat promosi business husband...hehehe....


Ni pikcas masa liyana umur 2thn... Masa ni adik (asu) blm ada lagi... Yg tgh tu k'long...and arwah ayah meriba angah...
Teringat sungguh pd arwah ayah...semoga ayah ditempatkan digolong org2 yg beriman...amin...Al-Fatihah...


Kiri...arwah m'encik, mak (bercermin mata besau), liyana (depan mak), angah, arwah ayah, arwah p'encik & k'long...


Pikcas k'long dan mak dgn sepupu sepapat sebelah arwah ayah... Masa ni liyana tak dak lagi...mak kata liyana kat syurga lagi...hehehehe...


Wednesday, 15-Jul-2009 07:12 Email | Share | | Bookmark
Our Hie-Tea & Photo Shoot Aina...



Salam semua kengkawan....
Ni adalah menu hie-tea kitaorg on last week...ari ahad kalau tak silap...
Bubur kacang + durian...emmm memang sedap giler...

Actually bubur ni husband yg request...tapi my mum yg buat...hahahaha...
Kebetulan mak ada kat umah last week, so pg2 buta tu abah dah kluar cari dorian...
Alhamdulillah ada gak buah durian....tu pun abah cakap jenuh nak cari sbb pg2 org blm kluar jual durian lagi...hehehe...
Tapi mahal nk mampus...nak makan punya pasal abah beli gak...hihihihi...

Ok ni dia bubur kacang + durian hasil air tangan my mum...
Lupo lak nk snap bila dah siap dlm mangkuk...nengok jo la yer yg kek dlm periuk ni...


Bubur Kacang Hijau + Durian yg sodap...


Muko anak dara den yg comot gara2 makan buah durian... Suko lak dio kek durian...



Nilak semua pikcas Aina kat padang dgn kazen2nye...k'win & Nabil...
Abah saja buat short photoshoot Aina... kat padang sebelah umah jer...
Nak snap pikcas abg longnye...alamat tak yah la...so, anak dara ni la yg jadi modelnye...

Ok dah tak reti nk cerita apa...so, kita layan jer la yer pikcas2 yg abah snapkan ni...
Zzaaaaaazzzzz..........


Macam nak tertonggeng anak daraku ini...


Perasan tak kat salah satu pikcas tu ada lalat lak bertempek kat bawah mulut Aina...
Hehehe....lalat tu pun nk bergambor gak...


Wajah2 Nur Aina Firdaus...


Anak daraku Nur Aina Firdaus...


Aina yg melangkah malas utk pulang...


Pikcas Aina dgn k'win & Nabil...


Sunday, 12-Jul-2009 15:18 Email | Share | | Bookmark
Bunga2 Di Halaman Umah...

Semua pikcas2 ni adalah hasil tembakan husband...
Sejak ada Mr. Canon husband yg banyak guna utk snap pikcas...
Ibu belum ada kesempatan lg utk belajar dgn lebih detail mengenai Mr. Canon ni...

Semua bunga2 ni adalah dari halaman umah...husband jagalah yg menanam dan menjaganye...
Nak harap ibu, minta maaf je la yer...hehehe...

So, jom kita layan hasil tembakan Mr. Dodi ini dgn hasil bunga2annyer...










Nilak ada sarang burung dgn telur dlm tandan pisan... Pikcas ni abah snap kat kebun abah...
Unikkan pikcas ni...bukan dibuat2 tau taoi memang betoi punya gambor...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net