By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-Oct-2009 09:50 Email | Share | | Bookmark
Balik Kg...Oooo Blk Kg...

Tarikh: 18 Sept 2009 (Jumaat)
Masa: 10.45am - 5.00pm
Lokasi: Jeti Kuala Kedah & Dlm Feri To Langkawi

Salam semua...

Lama betoi rasanye liyana tak update FP ni...
Nk menjengguk FP kengkawan pun tak sempat...
2 bulan yg lepas liyana betoi2 bz dgn kerja yg melambak2 kat office tu...
And insyaALLAH lepas ni tak bz lagi cz liyana dah tinggalkan company itew...

Pada kengkawan semua, thanks cz tak jemu2 masuk kesini walaupun entrynye tak berupdate...hehehe...
InsyaALLAH lepas ni akan liyana update 1 per 1...slow and staedy la yer...hehehe...
And akan liyana terjernah FP semua kengkawan 1 by 1...

Rasanye masih belum terlewat utk liyana ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin pada semua warga FP yg disayangi...
Moga Aidilfitri kali ini membawa seribu kebahgiaan dan kegembiraan pada kalian semua...amin...



Ok, berbalik kpd tajuk asal...baru hari ini ada peluang utk liyana update entry Raya...
Walaupun dah nk basi tapi liyana tetap nk tempek kat sini jugak...

Utk 1st entry, liyana nk tempek pikcas kami sekeluarga yg balik beraya kat Langkawi...umah MIL...
Entry2 yg lain akan menyusul kemudian yer...

Tak nk cakap banyak sbb dah tau nk citer apa...biarlah pikcas2 ini yg menceritakannye...
Dah lama tak mengarang dah tau nk buat ayat...huhuhu...


Pulau Langkawi....


Pikcas kami yg tgh tunggu feri...


Sempat lagi berposing sblm naik feri....dan pikcas sebelah: kami yg dh dlm feri....


Aksi2 Along & Adik dlm feri...



Alhamdulillah kami selamat sampai ke Langkawi jam 5pm...
Sepanjang perjlnan tak ada langsung jem, memang seronok blk kali ni...
Actually kami kluar awal dari umah...jam 10.45 dari ipoh dan sampai Kuala Kedah kul 1.30pm...
Kami singgah sat kat umah abg husband...and dlm kul 3.00pm kami berangkat lak ke jeti Kuala Kedah...feri kami jam 3.30pm...

Ok...entry yg lain akan menyusul kemudian...tungggguuuuu.....



Thursday, 13-Aug-2009 10:50 Email | Share | | Bookmark
Sekitar Majlis Perkahwinan Siti Nawal & Eldy...





Tarikh: 08.08.2009 (Sabtu)
Lokasi: Dewan Guthrie ~ Bukit Jelutong, Shah Alam
Masa: 11am ~ 3pm

Salam semua kengkawan...
Alhamdulillah dapat jugak liyana mengupdate pikcas perkahwinan anak saudara liyana ni...Siti Nawal & Eldy...
Memang banyak pikcas yg disnap...naik juling nk pilih yg the best...
Lepas ni ada lagi tau...hehehe...kita update satu persatu yer...

Actually lepas blk dari KL ari tu liyana betul2 kepenatan...mengalahkan kita lak yg drive kereta...hehehe...
Kat office lak makin banyak kerja...memang bz bebenor...
Ni pun main curi2 update kat office...

Berbalik kpd tajuk asal...emmm anak saudara liyana adalah anak cousin sister sebelah arwah ayah...
Kiranya arwah ayah dgn nenek pengantin (liyana panggil m'ngah) ni adik beradik...
So, pangkat utk liyana ialah mak lang...tapi disingkatkan jadi alang sj...hehehe...

Ok, utk Nawal & Eldy...alang doakan semoga korang berbahgia dan berkekalan hingga keakhir hayat serta cepat2 kasi mama cucu ok...

Jom layan pikcas yg liyana and hubby snapkan ini...


Kiri, pikcas dlm bilik pengantin yg cukup simple...(mcm bukan bilik pengantin pun ada)...lagi pun klu tak silap liyana depa stay and make up kat hotel...
Tu yg simple giler bilik dia...
Kanan, pikcas pelamin...sangkar burung yg sungguh besau...sangkar cinta...


Kiri, sekitar suasana didalam dewan...memang cantik bangat...almaklumlah pakai pakar perunding...majlis pun nampak cantik dan kemas je la...
Kanan, antara meja2 utk santapan pengantin dan para tetamu...serba pink gitew...


Kiri, kek cinta tingkat 3...tak tau apa perisa sbb tak sempat nk mkn...lupo la pulok...hehehe...
Kanan, antara menu yg disajikan...memang sodap...


Kiri, disebelah lobby ada disediakan tea corner...tempat utk borak2 dgn kaum keluarga... Menu2 pun menang sedap...
Kanan, ucapan dari mama tersayang...Pn. Azizah utk puteri tunggal mereka...
Bawah pikcas k'zah tgk berucap tu adalah tayangan or flashback cerita pertemuan pengantin...buat mcm filem la pulok...hehehe...memang best...


Kiri, pikcas marhaban dan servunier utk para tetamu...
Kanan, ada persembahan dari Rejimen Renjer Diraja...small show...hehehe...


Kiri, ketibaan pengantin jam 1.30pm...
Kanan, pikcas pengantin bersama2 flower girl yg comel2...


Kiri, pengantin sedang bersantap...sambil tu ditayangkan kisah Nawal dari kecik hingga bertemu Eldy....
Kanan, acara merenjis pengantin...hanya tetamu terhormat saja dipanggil...huhuhu...


Kiri, pikcas kami2 dgn pengantin...
Kanan, pikcas Aina yg tak mahu bergambor dgn kak Nawal nye...


Siti Nawal & Eldy...


Wednesday, 5-Aug-2009 23:08 Email | Share | | Bookmark
Ragam Aina & Kesan Kena Gigit...



Salam semua kengkawan...

Ni ada sikit pikcas Aina kat atas tilam yg masih belum nk tido2 lagi on last week...
(Dah tak ingat ari apa...lupo la pulok...hehehehe.... )
Actually masa ni dah kul 11.00pm...tapi mata dia masih segar bugar lagi...
Boleh dia ajak main2 lagi...sedangkan ibu & abah memang dah ngantuk giler...
Abg long lak memang dah lama diulit mimpi...awal2 dah tido...zzzzz.....

Ok la jom layan pikcas Aina dgn selimut busuk dia ni...harap2 jgn jadi mcm abg long sudah la....
Sampai ke hari ini masih lagi dgn selimut busuk dia...hahahaha...





Ni lak pikcas dia dapat cekak rambut ibu...
Siap dikepak2kannye...sib baik plastik susah nak patah, klu tak selamat dah cekak ibu tu...







Ni adalah kesan gigitan abg long kat belakang Aina...
Entah mcmana dia blh gigit adik dia ni...
Time tu diorg tgh main...abah pun ada masa tu...tetiba jer Aina nangis bagai nak rak...
(Kena cucuk ari tu pun tak nangis mcm ni... )
Ibu yg tgh basuh pinggan kat dapur terus meluru dapatkan Aina...
Bila tanya kat abg long, dia diam...gabra gak apa sebab...
Bila ditanya bertalu2, baru la abg long jawab..."ijat gigit..."
Emmm apa lagi terus kena la dgn ibu...

Yg kesiannye...time nangis tu Aina siap cakap "atit...atit..." sakit maksud dia...
Nk tgkpun dia tak bagi... atit je yg dia sebut....
Bila dah ok, ibu abah pun belek2 la belakang Aina...
Confirmla sbb ada kesan gigi kapak...emmm sapa lagi klu bukan gigi kapak abg long dia...

Mlm tu memang dia fobia tgk abg long dia...
Bila Aina nampak abg long, dia akan tunjuk belakang dan cakap..."atit...atit"...

La ni dah ok...dah tak da kesan gigit tu lagi...
Tapi bila ditanya sapa gigit...Aina akan jawab..."alom..." sambil tunjuk belakang dia dan buat muka sakit...
Aina ni pun satu pandai belakon... Dah tak sakit masih lagi duk sebut atit...atit...



Sunday, 2-Aug-2009 22:53 Email | Share | | Bookmark
Dating With K'Ct One...



Tarikh: 29.07.2009 (Rabu)
Masa: 1.20pm ~ 2.20pm
Lokasi: Mee Rebus Ramli ~ Ipoh
Menu: Mee Rebus Ayam

Salam semua kengkawan...
Last week dapat gak liyana bertentang mata dgn k'ct a.k.a Madam Ct One...

Masa pg rabu tu bila liyana chek fp ada comment dari k'ct yg bg tau dia akan turun ipoh hari tu...
So, tanpa membuang masa terus liyana sms dia and kami set utk lunch together2..
And kitorg set makan kat Mee Rebus Ramli (MRR) kat pekan lama Ipoh ni...
K'Ct nak merasa mkn mee rebus ni...kira ok jugak la ye kak mee rebus dia...

Ok jom layan pikcas kitaorg lunch kat MRR ni...







Liyana ingat anak dara comel lote tu ada...tapi tak da...rupa2nya k'ct dgn husband jer yg turun...
Tu pun k'ct follow husband dia sbb husbnad dia ada kerja kat Ipoh ni...
Aduih memang frust giler Yaya tak da...huhuhuhu...

Anyway thanks to k'ct and husband sbb belanja liyana tghari tu...



Tarikh: 30.07.2009 (Khamis)
Masa: 8.30pm ~ 10.00pm
Lokasi: Restoran Waritha ~ Gunung Rapat

Ni lak sambungan perjumpaan kitaorg...
Ptg khamis tu k'ct bg sms lagi tanya nk jumpa lg tak sbb dia akan singgah ipoh...time ni k'ct dari Taiping...
Sudah tentu ler nk jumpa lagi...hehehehe...
So, lepas bincang2 dgn husband kami pun set la mkn mlm kat Restoran Waritha ni...

Jom layan pikcas kitaorg kat Restoran Waritha ini...


Antara menu yg kitaorg order...



Sambil2 tu apa lg...sessi bergambor la kami...
Jom layannnnnnn......







Lepas mkn2, sambil borak2 tu sempat gak la liyana belajor banyak hal tentang kamera dslr ni dgn k'ct...
Emmm memang susah gak nk memahaminye....tapi lama2 ok dah...tu pun bg liyana belum puas belajor...
Jenuh jugak la k'ct melayan liyana dgn kamera ni...
Sorry dan thanks a lot to k'ct sbb sudi ajar liyana...
Nk buek cam no masa tak mengizinkan....
Next time blh ajor lagi yer kak...





Ni lak hasil pembelajaran liyana dgn sifuku...k'ct...
Yg cantik dan jelas tu k'ct yg snap...liyana yg tak berapa nk ok tu...
InsyaALLAH lepas ni nk main dan belajor lg tentang kamera dslr ni....



Sekali lagi thanks a lot to k'ct kerna sudi ajor liyana...
Jasamu dikenang...hehehehe...

And thanks gak kerna sudi jumpa liyana & co....
Next time kita jumpa lagi yer tapi kena bawa anak2 akak....Danial & Yaya...
Teringin nak jumpa diorg...


Tuesday, 28-Jul-2009 23:00 Email | Share | | Bookmark
xtvt Last Sunday...Makan + Makan...



Salam semua kengkawan...
Entah kenapa 2-3 menjak ni liyana langsung tak dak mood...
Tension + benggang + serba tak kena dibuatnye...
Nak update FP ni pun bertangguh2...malas yg amat sesangat...
Tapi liyana gagahkan juga untuk mengupdate demi kengkawan...

Ha...jgn pikir yg bukan2 yer...
Bukan sbb Aina nk dapat adik tapi sbb permintaan liyana tak diterima oleh hubby...huhuhu...
Nak tau apa yg liyana minta...jengjengjeng...
Ishishish...main2 la pulok...
Jgn mare yer...

Actually liyana nk resign...tension kerja dgn bos yg ngokngek...
Tapi hubby liyana tak bg resign...dia suruh kerja dan bertahan...
Emmm mana blh...memang tension tau...huhuhuhu...
Husband liyana kata klu liyana duk kat umah nanti bdn liyana semakin bambam...
Hahhhhhh....tak logikkan...yg sebenornye dia jeles la tu..hahahahaha...

Oklah kita lupakan sementara tension liyana tu...
Jon kita layan xtvt makan2 hari ahad yg lepas...






Pagi tu kami makan western food jer... Peveret mak & Aizat...
Aina punya breakfast simple jer sbb nanti dia bukan makan pun tapi dimainnyer jer...



Hari ahad ari tu mak dtg umah cz nak ambik asu yg blk dari KL...
Maka minta la mak masakkan utk our lunch...
Asyik makan lauk kat kedai jer mana larat...
So, ni la menu2 kami tghari itew....
Simple tapi sodap...






Nilak our hie tea...cekodok pisang...dapat gak kami merasa pisang dari kebun abah ni...
Klu tak asyik kena curi jer pisang2 abah...





Pikcas abg long & nenek yg selesai minum petang...muka abg long yg letih baru blk dari main bola...





Pikcas Aina yg sibuk dan comot kat padang...
Dia nampak ibu duk kat tepi pdg (ambik pikcas abg long main bola) dia pun sibuk nk ke pdg...





Ni la xtvt petang abg long...main bola sepak...
Ptg tu tgh minum kat luar abah cakap abg long main bola dgn budak pompuan...
So, ibu pun ambik kamera & mula la xtvt menembak pikcas diorg yg rancak bermain...
Jom layan pikcas abg long and the geng main bola dgn budak pompuan...





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net