By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Sunday, 8-Nov-2009 22:02 Email | Share | | Bookmark
Pameran 1 M'sia @ Stadium Ipoh, Perak



Tarikh: 17.10.2009 (Sabtu)
Masa: 9.00pm ~ 11.30pm
Lokasi: Stadium Indera Mulia, Ipoh

Salam semua kengkawan...

Ini adalah n3 sambungan dari n3 yg dibawah...
Lepas mkn2 kat OH k'fidah (jiranku) kami bergegas ke stadium Indera Mulia Ipoh pulak....
Actually abah ada ambik bhgn dlm pameran kat situ...
Abah tak ambik yg didlm dewan sbb brg2 abah berat dan besar...
So, abah hanya ambik tapak yg diluar sj tu pun abah share dgn kawan dia...
Start dari ari jumaat lagi kami dah mengekor abah ke sini...hehehehe...

Ari sabtu dari pg hingga ptg turn partner abah yg jaga pameran itew...
So, sebelah mlmnye pulak giliran abah yg jaga...
Liyana dan anak2 hanya penyeri dan pengacau je kat situ...hehehehe...

Ramai gak yg ambik bhgn dlm pameran tu, mcm2 pameran yg ada...
Tapi liyana yg malas nk merayap ketapak2 yg lain utk snap pikcas...
Cuma sempat berjln mencuci mata jer... Ikutkan hati mcm2 nk beli, tp kena control sbb dah tak kerja ni kan....hehehe...

Ok jom layan 1st n3 kat stadium ini...


Antara brg2 abah yg ada disini... Semuanye pekerja2 abah yg buat... Klu ada sapa2 nk tempah or membeli dialu2kan...


Ni lak ada persembahan dari artis2 dan penari kebudayaan... Memang meriah la mlm tu...


Tak sangka dlm banyak2 pengunjung, Farah Wahida pun singgah kat tempat abah...
Mula2 tu tak perasan, tapi bila dah ada yg nk snap pikcas dgn dia, baru perasan artis rupanye...hehehe...
So, ibu pun tak lepaskan peluang la berposink dgn Farah Wahida...


Along pun tak ketinggal berposink dgn Farah Wahida...


Ni lak kwn lama liyana masa kat Sek. Men. dulu hingga kini...jumpa lak kita kat sini yer linda...


Sekitar pikcas kami kat tapak pameran abah...


Pikcas anak2 dgn abah...


Thursday, 5-Nov-2009 10:58 Email | Share | | Bookmark
Open House + Besday Party...



Tarikh: 17.10.2009 (28 Syawal 1430H) ~ Sabtu
Masa: 5.00pm ~ 6.30pm
Lokasi: Umah K'Farra ~ Bandar Meru Raya, Ipoh.

Salam semua kengkawan...

Masih nk tempek pikcas disekitar bulan Syawal 1430H...
Ni adalah pikcas n n3 yg terakhir utk raya 1430H...
Lepas ni nk buat n3 biasa dan n3 dlm bulan ramadhan lak...blhkan...hehehehe...

Ok, berbalik pd tajuk asal, ni adalah pikcas masa kami p open house + besday party umah k'farra a.k.a umie Irfan yg sangat baik hati dan ramah tamah orgnye...
Kira ni 2nd time jumpa k'farra dan 1st time dtg umah k'farra...

Ari tu k'farra buat open house cum besday party utk anak daranye...Farihah Ardiana...yg sungguh comel itew...
Happy Belated Besday to Farihah...moga menjadi anak yg solehah, taat pada org tua dan menjadi anak kebanggaan umie dan abah satu ari nanti....amin...

Ptg tu k'farra masak mcm2...mee udang yg sedap, bihun grg, bread puding dan kek yg sangat sedap, nugget, dadih and etc...
Semua sedap2... Pandai akak masak...

Ok jom layan pikcas kat umah k'farra ini...


Menu pada hari itew..semuanye dimasak sendiri oleh k'farra... Sedap2 belaka...
Pikcas seblh tu lak kek utk Farihah yg sangat cantik...mcm tak percaya jer akak yg buat....hehehehe... Dan hiasan dinding husband k'farra yg buat... Simple tapi cantik...


Besday Girl yg comel lote... Dan pikcas sebelah lak...umie besday girl yg cantik...


Sekitar upacara tiup lilin... Dan pikcas sebelah tu family pikcas k'farra...


Wajah2 dan aksi besday girl yg cute miut tu...Farihah Adriana...
Memang susah nk snap pikcas anak dara ni tersenyum...mahal sungguh senyuman dia tu...hehehehe...


Pikcas Aina & Farihah...cukup suke Aina dapat main dgn Farihah...
Tgklah tu mcm2 gaya dan aksi bila kami duk kan depa bersama...dah mcm kembar pun ada...


Sempat gak kami berposink...hehehehe...


Sekitar pikcas didlm umah...



Malamnye pulak kami ke OH k'fidah, jiran kami...
Umahnye hanyalah didepan umah kami sj...
Mcm2 ada mlm tu...mee sup, mee kari, roti jalan, kuah kari, bubur doyan dan etc...semuanye pun sedap2...

Tak banyak pikcas yg disnap sbb kami rushing nk ke stadium lak lepas tu...
Nantikanlah yer n3 kat stadium lepas ini...hehehehe...

Ok jom layan pikcas kami kat umah k'fidah ni...


Antara menu mlm itew... Dan pikcas sebelah lak liyana dgn tuan umah dan jiran sebelah umah...


Sekitar dlm umah...


Wednesday, 28-Oct-2009 04:35 Email | Share | | Bookmark
Makan2 @ Our Home & Xtvt Ari Ahad



Tarikh: 11.10.2009 (Ahad) ~ 22 Syawal 1430H
Masa: 12.00pm ~ 4.00pm
Lokasi: Tmn Seri Margosa, Bandar Seri Botani, Ipoh (Umah den)

Salam semua...

Kali ni liyana nk tempek pikcas mkn2 kat umah kami pada raya yg ke-22 lepas...
Walaupun dah 3 minggu berlalu tapi rasanye baru semlm terjadi...sungguh gumbira time itew...

Sebelum itew liyana nk tempek dulu pikcas 2 badik ini yg tgh duk diam tak kacau ibu memasak didapur esp. Aina...
Thanks to along and abah yg pandai layan Aina sampai dia tak kacau ibu langsung...
Tapi blh tgk la muka along yg geram dgn adiknye tu sbb Aina selalu kacau along dia...hehehe...

Ok jom layan dulu pikcas 2 badik ni yer...



Aina yg tgh bersantai...



Ok, berbalik kepada tajuk asal... Makan2 @ our home...
Ari tu kami buat makan2 just utk sedaramara sebelah liyana saja...
Tak da kawan, jiran mahu pun seguru...hehehe...

Actually k'cho & ayang nk datang mkn mlm pd hari selasa seblmnye...
Memandangkan husbandku yg selalu buat OT dimlm ari, maka ditunda ke ari minggu yg best itew...
Lagipun ramai yg blh dtg sbb kazen2 ku semuanye berkeje..
So, ari minggu ari yg paling sesuai utk berkumpul sambil mkn2...

Kiranye yg dtg ni adalah org yg sama mkn steamboat kat umah kazenku k'yang itew...
Memang kami dah plan, mkn mlm kat umah k'yang dan esoknye (ahad) mkn tghari umahku pula...
Emmm memang pandai kami mengatur jadualkan...hehehehe...
Bab2 makan memang laju dan pandai...

Oklah, tak banyak pikcas yg disnap oleh hubbyku sbb memasing sibuk melayan tetamu...
Nak harap liyana lagi la tak sempat...sbb sibuk didapur...

Ok, jom layan pikcas2 kami pada ari tersebut...


Sebhgn menu pada ari itew...banyak menu yg tak sempat nk disnap cz dah kelam kabut...hehehe...
Pikcas sebelah tu lak adalah 1st trip punya mkn2... Kena ikut trip sbb kami2 semua ni ada anak kecik so kena la bergilir makannye...


2nd adalah kami2 kaum ibu2 sbb tadi nenek2 dah mkn...jadi, nenek2 lak yg kena jaga cucu2 yg masih kecil itew....
3rd trip adalah family k'long...ari tu k'long bawa 2 org pekerja dia...


4rd trip lak adalah kazen liyana....k'yang & co. serta k'cho & anak2 tanpa husband...sbb husband k'cho kerja... Pikcas sebelah tu lak, pikcas rojak...campur2...



Sebelum k'yang blk, abg yang (husband dia) ada tanya Eco Park kat na...sbb diorg pun tak pernah p...
Dah alang2 citer pasal jlnnye, kami pun terus ikut diorg sebagai petunjuk jalan...hehehehe...
Kelam kabut jugak la sbb time tu umah bersepah...just tutup tingkat, pintu dan apa yg patut jer terus follow diorg ke Eco Park...

Jom layan pikcas kami kat Eco Park pulok...









Dah puas bergambor dan kasi ikan makan (dapat roti dari pengunjung kat situ) kami pun beredar balik ke umah...
Kemas sikit2 terus kami bersiap utk ke umah kazen ku (abg Idrus) di Bota ptg itew...
Actually abg Idrus ada buat OH ptg sampai ke mlm...
Ikutkan hati memang malas nk p, sbb letih...tapi dah mak asyik mengajak maka kami pun ikutkan saja ler...

Sementara tunggu tuan umah, kami sempat berposink sikit kat umah dia...
Sorry yer tuan umah, kami berposink jap...hehehehe...
Pikcas mknan pun lupo nk snap...

Layan je la pikcas yg ado ni...







Tuesday, 27-Oct-2009 07:53 Email | Share | | Bookmark
Makan2 @ Umah Kazen ~ K'Yang & Abg Yang



Tarikh: 10.10.2009 (Sabtu) ~ 21 Syawal 1430H
Masa: 8.00pm ~ 11.00pm
Lokasi: Bandar Baru Kampar

Salam semua...

Masih lagi nk tempek pikcas disekitar bulan syawal...
Kali ni pikcas masa kami ke rumah kazen liyana kat Kampar yg kitaorg panggil k'yang...
Mlm mingggu tu k'yang buat mkn2 dan menu utama adalah steambot yg sedap...
Dan seperti biasa nasi for sure ada dgn lauk2 yg memang sungguh sedap...
Nk tau apa menu2nye blh la scroll down dan tgk kat bwh tu yer...
Mlm tu ada 5 family yg dtg...and anak2 usah dikenanglah ramai bebenor... Memang meriah...
Riuh rendah umah k'yang dgn suara anak2 bermain dan mak2 anak gelak ketawa...
Biasalah bila dah sekali berkumpul mcm2 cerita kelakor kluar....ketawa sampai tak hingat dunia...kahkahkah...

Thanks to k'yang cz sudi menjemput kami2 semua utk menghabiskan mknan2 itew...hehehe...
And thanks also to k'cho (adik k'yang) cz sudi masak for our dinner....memang sedap itu kari telur puyuh...
Lain kali buat makan2 lagi yer...tak yah tunggu raya...hehehehe...

Ok jom layan pikcas2 kami kat umah kazenku ini...


Steambot yg tgh masak dan antara menu2 kami mlm itew...


Pikcas2 kami dimeja mkn... Nasib baik kami tak mai serentak, so dptlah mkn berperingkat2...


Kami dgn tuan umah...k'yang... Dan pikcas sebelah tu k'yang dgn husband meriba anak2 yg malu... Dan pikcas family k'lin, kazenku...


Keadaan dlm umah dgn suasana yg meriah dari anak2... Sebelah tu lak pikcas k'cho dgn anak2...


Pikcas asu dgn anak2nye... Dan sebelah tu lak pikcas kazen2ku dan anak2...


Pikcas mak2 jadi model dan sebelah tu lak anak2 jadi model tangga....hahahaha....



Anak2 tuan umah yang suka berposink...




Anak2 Ku...


Anak k'cho...dan sebelah anak2 asu...


Anak ayang...dan sebelah anak along Eddy...


Pikcas campur2...


Quote:
Selepas ni makan2 diumahku pula...tunggukan n3nye yer...


Saturday, 24-Oct-2009 14:42 Email | Share | | Bookmark
Raya Dgn Kengkawan...

Salam Semua Kengkawan....

Kali ni liyana nk tempek lak pikcas raya liyana dgn kawan2 a.k.a kakak tersayang...
1st pikcas masa kami p beraya kat umah k'hasni...bestfriend liyana yg duk kat Tambun...
Actually OH dia ptg, tapi ptg tu kami tak sempat nk dtg sbb ada hal yg lain.... Entah apa hal tah dah tak ingat...lupo...
So, mlm tu kami terjah jugak umah dia sbb dah dijemput...kang tak dtg marah lak...hehehehe...
Kira kami ni tetamu yg terakhir la...mujur mknan ada lagi...hihihi...

Ari tu k'hasni masak mcm2...ada spegetti, bihun sup, nasi impit, kuih muih & etc...
Dah lupo apa lak menunye...lupo lagi...ye lah benda dah lamo berlalu...hehehehe...
Pikcas mknan pun tak sempat nk snap sbb sibuk berborak...
Yg penting semuanye sedap2 belako...

Ok jom layan pikcas kami kat umah k'hasni ini... Zaaaaaaaazzzzzzzzzzzz




Tgh layan Aina makan bihun sup yg sedap...


Bersama tuan umah...k'hasni...


Emmm....anak sapa la ni....hehehehe...


We are friends....Aizat & Amar... Aina je yg tak dak geng...


Pikcas anak tuan umah...Amar...baru sorg anak depa...katanye nk tambah lagi...dlm proses...



Ni lak pikcas masa k'nurul a.k.a k'pau & co. dan adik iparnye dtg umah beraya...
Mlm tu kami terima kunjungan 3 family...mujur tak dtg serentak...
Klu tak sure tak terlayan...hehehehe...

Tu pun masa k'nurul dtg, family angkat husband baru nk balik...
Terpaksalah biarkan dulu k'nurul & co tunggu kami seketika...
Sorry yer kak buat akak tertunggu ari tu...
And thanks cz sudi gak akak dtg ke teratak buruk liyana tu...hehehe...
And sorry jika layanan kurang memuaskan...

Ok jom layan pikcas kami ini...


Pikcas liyana & k'nurul dimeja makan...


Pikcas kami reramai...


Pikcas cik abang...


Pikcas anak2 yg dah mula berkawan...cuma along jer yg tak da...entah kemana lak dia time tu...



Ni lak pikcas liyana dgn k'farra...Umie Irfan...
Masa ni dah lupa raya keberapa diorg dtg umah...nasib baik ari tu liyana ada kat umah sbb k'farra main terjah jer...hehehe...
Tak sempat nk buat apa2...just jamu diorg dgn kuih raya...
Ajak makan tghari pun tak mau...lain kali yer kak...

Sebenarnye ini adalah pertemuan pertama kitaorg...walaupun duk kat Ipoh, tp tak pernah jumpa...
Tu pun kata k'farra, klu plan2 ni selalunye takut tak jadi...so, dia main terjah je la...
Walaupun 1st time jumpa, tapi dah macam bertahun2 jumpa sbb k'farra ni memang peramah orgnye...

Anak2 dia pun comel2 belaka...
Tapi Farihah jer yg susah nk senyum...jenuh den ni hah mengagahnye bagi sonyum tak mau jugak...
Tapi dpt gak la snap pikcas dia sonyum tu pun ada cara nk bg dia senyum...umi dia kena timang dia tinggi2...baru dio sonyum...hehehehe...

Ok lah jom layan pikcas kami ini...


Pikcas kami reramai ni husband k'farra yg snap...ha dah blh lah kak lepas ni beli Mr. Canon or Nikon...


Pikcas liyana dgn k'farra yg penuh keramahan....


Pikcas family k'farra...


Umi dan anak...


Anak teruna k'farra yg handsome bangat...


Anak dara k'farra yg payah & susah nk senyum...


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net