By: Liyana Hood

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-May-2010 16:59 Email | Share | | Bookmark
My New Bussiness...ONEDROP PERFUMES...












Salam semua kengkawan... Ni adalah business terbaru Liyana... Perfume ni boleh diguna semasa solat, tiada campuran alkohol & air... Satu kotak mengandungi 8 botol perfume yg berlain jenis bau...
Semuanye wangi2 belaka...


Sesiapa yg berminat blhlah menghubungi Liyana ditalian yg tertera diatas...

Untuk entry yg terkini, sila lihat dibawah...


Monday, 10-May-2010 15:57 Email | Share | | Bookmark
Our CCM @ Taiping ~ Part III (@Swimming Pool)

 
 
 
View all 13 photos...


Salam semua kengkwn...
Harap smeuanye sihat dan dilindungi selalu olehNya...

Dah agak lama umah liyana ni x berupdate, sure ramai kwn2 yg dtg tp terus kluar blk cz x ada citer baru...
Sejak 2 menjak ni penyakit 'M' liyana makin menjadi2 ditambah lak dgn lg 1 'M'...terus langsung x berupdate umah ni...
Utk menjenguk umah kwn2 pun belum ada kesempatan.... InsyaALLAH lepas ni akan liyana terjah satu persatu...

Anyway, tima kasih pd yg masih dan sudi menjengguk ke umah liyana yg x seberapa ini...
And thanks juga pada Mizwa kerna sudi bertanya khabar liyana melalui hp last week, terharu rasanye...

Oklah berbalik kpd n3 kali ni, sambungan dan masih pikcas2 dihari CCM kami last 2 month...
Harap semuanye x jemu melayan pikcas2 gumbira kami ini....
Kali ni semua pikcas masa kami menghabiskan masa di swimming pool...
Pikcas2 ni adalah dlm masa 2 hari, liyana combinekan utk satu n3...senang citer...hehehe...

Lepas potong kek, kami semua terjun dlm swimming pool tu sampai kul 6.00pm...tu pun stop cz hari sudah hujan....
Dan pagi esoknyer lepas breakfast, kami sambung berendam dlm pool lagi...tu pasal pikcasnyer berlambak2...hihihi....
Nak dibuang sayang, x ditempek pun sayang...so ini lah hasilnyer....

Oklah dah x tau nk citer apa, cz dah lama berlalu CCM kami...
Jom layan yer apa yg ado....jaaaazzzzz........


Posink dulu kat pool...


Liyana dgn permata hati...


K'long dgn anak2...


Pikcas k'niza dgn adik alia...


Asu dgn anak2nyer...


Acara bermain dlm pool...main bola dan baling air...best oooo....hehehe...


Ni lak pikcas p'ngah (abg liyana) melayan aiman & aizat main dlm pool...naik lenggeh bahu p'ngah diorg kerjakan...hihihi....


Aksi along@aizat dlm pool....


Aksi anak dara liyana bersantai dan berendam dlm pool....


Aksi manja Aina ditepi pool...suka pikcas ni...


Anak2 buah liyana...


Pikcas anak2 buah liyana...semua suke sesangat dpt berendam dlm pool...


Cuma k'yong & k'ngah jer yg x turun mandi, cz atas sebab2 tertentu...hehehe...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Dapat award dari ayi ...http://herymarlinda.fotopages.com...tanda syang dia pada kami
Kitaorg pun sayang ayi gak...muaaahhhhh....
Anyway, thanks ayi cz sudi letak nama liyana dlm list tu...




Monday, 19-Apr-2010 11:52 Email | Share | | Bookmark
Our CCM @ Taiping ~ Part II (SSA & Besday Celebration)

 
 
 
View all 14 photos...


Tarikh: 13.03.2010 (Sabtu)
Masa: 2.30pm ~ 3.30pm
Lokasi: Suria Services Apartment, Bukit Merah, Taiping

Salam pagi isnin buat semua kwn2 dialam cyber ni...
Harap semuanye sihat2 hendaknye...

N3 kali ni CCM kami utk part yg ke-2, masih di ari yg sama dan tarikh yg sama...
Lepas kami ke muzium dan ronda2 + mkn tghari + cari brg kat Tesco Taiping tu,
kami terus gerak ke Suria Services Apartment, Bukit Merah utk check in...

Actually apartment ni liyana cukup berkenan bila tgk kat fp k'ziela...
Thanks jugak pd k'ziela & k'za cz time tu diorg kasi no telefon SSA tu...
Lepas bincang2 dgn semua family, kitaorg decide utk stay kat SSA jer....
x yah nk masuk themepark lg..hehehe...
Lagipun swimming pool dia besar dan best....

Ok, dah x tau nk citer apa...jom tgk pikcas kami kat lobby sementara liyana chek in ari tu...
Jommm layannnnnnnnnnn..........


Jalan nk masuk ke Suria Services Apartment...


Pikcas family k'long & asu....


Pikcas my family...


Pikcas candid masa nk chek in...


Asu & anak2 dara keciknyer...


View dari apartment kami...



Petang tu lepas chek in dan punggah barang serta solat, kami turun ke swimming pool....
Pikcas berendam kendian baru letak cz pikcas kat swimming pool la yg paling banyak...
Fenin dan berpinau mata ni nak mengedit...

Petang tu kami buat small besday celebration utk 3 org anak yg lahir dlm bulan Mac ni...
Adik Furqan on 09.03, Along Aizat on 13.03 & k'win on 29.03 (tp disambut awal)....
Cuma along aizat jer yg betul tarikh besday ari tu...
So, kami just potong kek kat tepi kolam jer x buat besar2an pun...
Janji budak2 ni dapat tiup lilin dan potong kek...

Dan kerna Indulgance Chocolate Cake ler kami ke Tesco Taiping....
Hanya di Tesco jer ada Secret Resepi...
x ada sbb lain selain beli kek ni kat situ...

Jom layan pikcas kat besday corner ni....


Indulgance Chocolate Cake @ SR....


Besday boy & besday girl....


Liyana and my hero....besday boy that day...


K'long & besday girl, awin dan pikcas suap menyuap...hehehe...


Pikcas kami lak suap menyuap...


Pikcas kami di besday corner...


Pikcas candid...


Hadiah utk along dari ibu dan abah... Semua ni along yg request...
Setahun sekali dan sekali sekala x pa ikutkan...hehehe....


Wednesday, 14-Apr-2010 03:25 Email | Share | | Bookmark
Our CCM @ Taiping - Part I

 
 
 
View all 13 photos...


Tarikh: 13.03.2010 (Sabtu)
Masa: 10.00am ~ 11.30am
Lokasi: Muzium Taiping

Salam semua kengkwn...
Harap semuanye sihat2 belaka walaupun dlm cuaca yg kembali membahang ini...

Maaf kali ni liyana lambat update dan belum sempat nk membuat kunjung balas diumah kwn2 semua...
Entah kenapa penyakit 'M' tu menular kat dlm diri ni...
Tambah lak bila dikenangkan nk open file CCM kami ni...naik pening dan rasa nk muntah dibuatnyer...
Mana tidaknyer pikcas yg disnap beratus2...berpinau biji mata ni nk mengeditnyer...
Tp nk x nk tetap liyana buat utk diabadikan didlm umah kesayangan liyana ni...
W/pun dah sebulan berlalu ccm kami ni...dah agk basi rasanyer...harap korang x jemu yer...

Ok, berbalik kpd tajuk asal....n3 kali ni liyana nk tempek pikcas CCM kami utk tahun ini...
Tahun ni kami sepakat utk buat awal cz 2 cucu mak, k'yong dan abg aiman akan menduduki exam thn ni...
K'yong akan menduduki SPM dan abg aiman lak akan ambik UPSR...
So, terpaksalah kami buat CCM kami ni diawal tahun...
Utk k'yong & abg aiman alang doakan semoga korang dpt result yg best dan berjaya selalu yer...



Tahun ni kami pilih Taiping sebagai tempat percutian keluarga kami...
Kali ni mak adalah sponsor besar dlm CCM ni...
Tima kasih banyak2 diatas sponsor CCM kali ni...kami semua sayang mak...muahhhh...

And thanks gak utk abg long cz jadi pemandu ccm kami kali ni...
Liyana memang zero jln kat Taiping ni, tp tersangat la tau apa yg menarik dan ado kat sini...hehehe...
So, abg long hanya akan tanya....'alang, lepas ni nk kemana...' cakap jer nk kemana sure dia akan bawa dan kami sure sampai...
Terror betul abg long bab2 jln kat Taiping tu...caya la abg long...

Memandangkan pikcas yg disnap belambak2, maka liyana terpaksa buat part by part...
x sure berapa part yg akan ada, harap kwn2 semua x boring melayannyer...
Utk part yg pertama ni jom layan kemana kami pergi...



1st sekali kami ke Muzium Taiping...
Sj bawa anak2 tgk apa ada dlm muzium ni....lg pun liyana sendiri x pernah masuk kesini...hehehe...
Masuk kat sini free, langsung x kena sebarang bayaran...
Dan paling best blh ambik gambor...mula2 tu kami ingat x leh nk posink dlm tu...
Mujur liyana tanya pada pekerja kat situ, dan diorg ckp blh tangkap gambor...
Apa lg...mcm2 adegan yg ado...jom kita jaaazzzzz......


Sekitar diluar muzium....


Hanya ni jer yg disnap oleh hubbyku...yg lain2 x lak dia snap...


Pikcas kami diluar muzium...


Ni lak pikcas didlm muzium...suka tgk pikcas ni...sbb kita diatas peta...hehehe...


Juga didlm muzium...relax + rehat...letih naik tangga...muzium ni ada 3 tingkat..semuanyer kami terjah...


Pikcas liyana dgn bonda a.k.a sponsorship kami kali ni...


Pikcas anak2...



Masa: 11.30pm ~ 1.00pm
Lokasi: Tesco Taiping

Lepas kami puas meronda dlm muzium tu...kami gerak lak ke Tesco, Taiping ni...
Sure ramai akan tertanya2...apsal la nk ke Tesco, padahal kat Ipoh pun ade...
Actually kami kesini cz ada tujuan yg agak penting...
Nk tau apa tujuan tu nantikan next part nyer yer...hehehe...

Sebelum tu jom kita tgk pikcas yg sempat di snap oleh hubby ku time kami disana...


Nak masuk Tesco...


Tujuan asal dah beli, ni nk beli jajan + mknan utk dimakan di apartment nanti...


Sempat gak tu kami berposink kat dlm Tesco ni...


Pikcas aina yg tgh kusyuk makan...


Pikcas anak dara den yg suka bebenor dpt kelepasan mcm tu...

Lepas kami settle urusan kat Tesco termasuk la mkn tghari...kami terus gerak ke apartment yg dh lama dibooking...
Nak tau kemana dan dimana kami menginap...tgu next part yer...sabooorrrrr.....



Dapat award dari mizwa...http://arohamizwa.blogspot.com...
Sempena mizwa kena tag dgn k'sue...hehehe...
Anyway, thanks mizwa cz sudi letak nama liyana dlm list tu...




Tuesday, 6-Apr-2010 21:24 Email | Share | | Bookmark
Alhamdulillah...kami berjaya jugak...

 
 
 
View all 12 photos...


Salam semua kwn2...
Harap semuanye sihat2 belaka...
N3 kali ni liyana nk share kegembiraan kami sekeluarga dgn kwn2 semua...
Alhamdulillah impian dan doa kami dimakbulkan olehNya...
Kami bersyukur teramat sangat kerna kami berjaya menang dlm Pertandingan Rumah Idaman anjuran Berita Harian utk minggu yg terakhir ini...
W/pun kami hanya menang utk hadiah mingguan tp kami tetap layak utk hadiah seterusnyer...
InsyaALLAH hadiah kami adalah sebiji aircond dr LG...(mcm tau2 jer yg umah liyana tu memang kekurangan aircond..hehehe... )

Dari tahun lepas kami memang dah mula sertai pertandingan tu, baru tahun ni berhasil...
Memang mcm x percaya bila diumumkan dlm surat khabar Berita Minggu ari ahad yg lepas (04.04.2010)...
Atas nama hubby liyana Rodzi Rahim a.k.a Mr.Dodi... Rupa2nye bukan senang jugak nk menang...
Hari rabu minggu lepas (31.03.10), Bennie pengarang BH ada call hubby liyana hanya nk confirm alamat...
Dari situ kami dah mula berteka teki ada apa hal dan apa tujuannyer sbb pertandingan tu setahu liyana tamat pada 13 March...
Sehingga la ari jumaat lepas (02.04.10) phothographer dr BH datang nk ambik pikcas umah katanyer...

Masa OP tu ambik pikcas umah kami pun jenuh jugak kami tanya utk apa...
Tp dia x bg tau sampai la akhirnyer dia cuma ckp...kat ipoh ada 2 buah umah terpilih utk pertandingan tu...
1 kat Teluk Intan dan lg 1 umah kami...itu pun 'agaknyer' kata dia...
Time tu kami x berharap sbb rasanye pertandingan tu dah habis...rupa2nyer minggu tu la yg minggu terakhir...

Tapikan pikcas yg kluar dlm paper tu bukanlah yg OP tu ambik, tp pikcas yg kami kirim bulan February ari tu....
x tau kenapa pikcas yg OP tu ambik x kluar...simpan utk tujuan lain kot...hehehe...

Oklah dah x tau nk citer apa....jom layan pikcas yg kami snap lepas OP tu blk...
Ooopppsss....sebelum tu meh tgk dulu keratan akhbar Berita Minggu last Sunday...







So, 2 ari tu (rabu & khamis) punya la kami mengemas umah, maklum je la dah 2 bulan umah x berkemas sbb sibuk dgn hal dan mcm2 xtvt...
Hubby sampai bermandikan hujan 2 mlm tu sbb nk settle depan dan halaman umah...
Liyana & anak2 lak bahagian dlm...memang letih dibuatnyer...
Tp berbaloi2..bila dpt tau menang minggu lepas...alhamdulillah...





















Quote:
Terima kasih diatas doa dan ucapan Tahniah dari kwn2 buat kami sekeluarga...doakan semoga kami blh menang lg yer....luv u all...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net